Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 585
Постоянният адрес на семейството ни е в Редута, но сме много по-близо до детските градини в район Оборище,отколкото до тези в Слатина. Дали ще е проблем, ако отбележа район "Оборище" и проверяват ли някъде адресната регистрация?

# 586
  • София
Здравейте! Имам следният казус: Дъщеря ми на 3 г. кандидатства за една детска градина, на която ще участва на томбола по първо желание. В друга детска градина кандидатства по второ желание и ще я приемат веднага. Питането ми е: Ако не я изтеглят на томбола по първо желание в едната детска градина, ще я приемат ли в другата градина по второ желание?
Благодаря предварително Simple Smile

На първо класиране ако не се класира по първо желание, ще я класират ако няма други по 2-ро желание.

Постоянният адрес на семейството ни е в Редута, но сме много по-близо до детските градини в район Оборище,отколкото до тези в Слатина. Дали ще е проблем, ако отбележа район "Оборище" и проверяват ли някъде адресната регистрация?

Да ако Ви приемат се представят ЛК и на тях е даден адреса и директора ще види, че не сте в район оборище и ще Ви откаже записване, тъй като сте декларирали невярна информация.

# 587
Здравейте! Имам следният казус: Дъщеря ми на 3 г. кандидатства за една детска градина, на която ще участва на томбола по първо желание. В друга детска градина кандидатства по второ желание и ще я приемат веднага. Питането ми е: Ако не я изтеглят на томбола по първо желание в едната детска градина, ще я приемат ли в другата градина по второ желание?
Благодаря предварително Simple Smile

На първо класиране ако не се класира по първо желание, ще я класират ако няма други по 2-ро желание.

newsm78 newsm78 newsm78
Объркана съм...Проблема е, че искам да съм сигурна, че ще бъде приета в детска градина. Ако кандидатства в градина А отива на томбола и не е сигурно дали ще бъде приета. Същевременно в градина Б има достатъчно точки да бъде приета, но е посочено второ желание. Но все пак ми се иска да бъде приета в градина А.

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 16:39 от left.eye

# 588
  • София
left.eye,

Ако на 8.05 по първо желание не бъде класирана, а по второ е с достатъчно точки и не е в гранична група ще бъде приета там. Нищо, че и е второ желание.

# 589
left.eye,

Ако на 8.05 по първо желание не бъде класирана, а по второ е с достатъчно точки и не е в гранична група ще бъде приета там. Нищо, че и е второ желание.
'Благодаря Simple Smile

# 590
Здравейте, 
Ние попадаме в гранична група на соц. опашка. Ако не ни изтеглят и евентуално има свободни места на второ класиране можем ли да участваме със социалните си точки?
Благодаря.

# 591
  • София
Момичета, казах на мъжа ми само да пита за района на работата, а той направо взел служебната бележка. Ще е проблем ли, ако се класираме на 8-ми май, че бележката му е от днес - 4-ти май? Какво друго трябваше, да му снимам книжката и коя страница, после да я занесе в работата да му я подпечатат Вярно с оригинала или само ксерокопие да нося на коя част от книжката? И от мен тези документи, плюс останалите, които личният лекар би трябвало да знае. А това заявление по образец откъде се разпечатва?
И аз вече тръпна в очакване и искам да се подготвя! Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 19:32 от Монако

# 592
left.eye,

Защо ако не е в гранична група? По моята логика, ако не я приемат по първо, а има достатъчно точки за гранична група по 2-ро желание и там участва в жребий.

# 593
  • sofiq
Да пусна и аз едно питане, днес бях при личната и тя ми подпечата личната здравна карта, каза че дата не се пише, но като дадох имун. паспорт тя ми каза че вече не било така и да си взема още един картон, като този при нея да го попълня и да напишем ваксините и готово. Въпроса ми е защо в системата пише имунизационен паспорт или писмо от личния лекар като това реално не се иска ? Някой вадил наскоро да каже, че съвсем се обърках, а предполагам че личната често прави док. за градина

# 594
Продължавам да не виждам никаква допълнителна информация за родителите работещи в МВР по отношение на служебните книжки. Уж щяха да качат нещо днес и пак нищо.......
Някой ако има информация моля ви да я сподели  newsm78

# 595
Здравейте! Искам да ви попитам, знаете ли, дали при липса на кандидати по социални критерий за детска градина обявените бройки се прибавят към общия брой свободни бройки?

# 596
  • София
Да, още при първото класиране.

# 597
Да, още при първото класиране.
Благодаря!

# 598
Ако при 10 места социален критерии има на 10 и 11 място има близнаци, те отиват ли на жребии с останалите деца с еднакъв брой точки или ако всички се класират там се отпуска едно място, по спомен не мисля, че има жребии,но все пак ще помоля някои да потвърди.
Благодаря.

# 599
left.eye,

Защо ако не е в гранична група? По моята логика, ако не я приемат по първо, а има достатъчно точки за гранична група по 2-ро желание и там участва в жребий.
И двете сте прави. Ако по второ желание точките й са колкото за гранична група, и там участва в жребий. Но ако по второ желание точките й са над граничната група, си се класира със сигурност.
left.eye, така както описваш нещата - пробвайте в най-желаната градина, щом сте намерили и градина, където със сигурност влизате по второ желание и тя ще ви се яви резервен вариант. За втората градина отчиташ, че точките само по второ желание (т.е. с точка по-малко) ще ви стигнат за прием, нали? А не, че точките биха ви стигнали ако градината ви беше първо желание? Защото в единият случай наистина ви е сигурен приемът, но в другия - изобщо не е...

Общи условия

Активация на акаунт