Отговори
# 75
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ох, ох, ох.... ooooh!Марсо затвърждава  мнението  ми, че  да си  мъж, не е  полова  принадлежност, а  диагноза.

# 76
Не знам колко й е било майчинството, но за 3 деца детегледачката е поне 1500 лв. Приличен принос за бг условията. Разбирам да си седеше и да не искаше нито да работи, нито да отглежда децата им.
В крайна сметка за себе си тя е решила. Въпросът е за децата. Ти би ли правил деца и да отказваш да се грижиш за тях и да чакаш тя да плаща всичко по тях, и това в един дом, те даже не са разделени  Shocked

ами щом е 1500 поне за 3 деца ..
имате не малко жени в парламента ..
искате да ви го гласуват това ..
3 деца 1500 лева .. и правете само и единствено това ..
ама не вярвам да ви огрее .

ако питаш за мен , аз не съм спирал да се грижа за моите деца ..
включително и за жена ми ..
няма година която да сме пропуснали да идем на почивка ..
не са гладни , не са жадни .. облечени са добре и т.н.

инак .. бих направил на 10 жени по 10 деца и ще ида при президента да искам орден стара планина  tooth

# 77
Приемам че държат на семействата си и търсят алтернативни начини да разчупят ограниченото си мислене. Peace

Ако беше прочел "теорията на глупостта", сиреч теорията на марсо за изневерите, не би твърдял/а подобно нещо... А ако ти си потискан 14-15 години точно на тема пари, лични нужди, щеше ли да мислиш за розови облачета? newsm78 Човек се стреми към това, което няма. Ясно е какво няма авторката: уважени, лична свобода и средства, достойнство. За какво говориш тогава? Ако да имаш три деца и не мислиш постоянно за тяхното препитание, ами...имаш сериозен психичен проблем!!! Темата е такава, за пари, разбирателство, та не знам къде точно се опитваш да я пратиш?.. Thinking

Никъде не пращам авторката. И не мисля за розови облачета. Не можете с лека ръка да махате на нечии брак, просто защото вашите разбирания са такива. Авторката без да ми се обижда, ама сама се е докарала до тук. Не е луд този дето яде баницата. Слава богу се е осъзнала, макар и твърде късно с три деца на врата. Но пак казвам. Усещам че тя го обича. Нека тя самата каже обича ли го. Нека първо направи всичко по силите си да спаси този брак. Нали вие всички не очаквате, че той 15 години си е гледал себе си и сега от един разговор, като с магическа пръчка ще се промени. Ако авторката е готова, може да започне тази битка. А ако не е то развода винаги е вариант.  

# 78
Приносът и бил нищожен...От кога приноса в семейството се измерва единствено и само в пари-ами грижите около тия 3 деца,възпитание,ами цялото домакинство и всичко свързано с това нищо ли е?
В белия свят като Франция например,жена с 3 деца може да се пенсионира и се ползва с протекция от държавата за доста неща,ако иска да работи и е на държавна работа може да е на гъвкаво работно време почасово или да работи от вкъщи ако характера на работа го позволява и т.н.А може и да не работи-просто няма нужда. Peace
Да не говорим ,че по света има държави,където въобще не се очаква жената да излезе и да работи-т.е. да има финансов принос в семейството,това е отговорност на мъжа.И това за тях е в реда на нещата и ако не го прави обществото ще го отхвърли.

Само бай ти Ганьо май очаква жена му хем да работи,да вкарва сериозни доходи в семейството,хем да ражда 3 деца,да гледа градини и незнам си още кво....Да не се мине нещо Crossing Arms

# 79
ходете и живейте у франция тогава .
няма как да се борите за равни права ..
постоянно некви феминистични организации да цитирате ..
и да говорите за еманципация .. а в следващия момент да се оплаквате ,
че мъжете ви не ви дават пари да си харчите ..
просто некои неща са несъвместими

# 80
Ами,отишли сме ...не точно,ама наоколо Simple Smile
Отношението към жената и майката по принцип показва зрелостта на индивида и обществото като цяло....Ама някои това изобщо не го вдяват.

# 81
Марсо краен си.  Naughty
Монетата винаги има две страни. Незбравяйте, че чуваме само нейната страна. Ако аз се оплача от мъжа си, мога да го изкарам най-черния. На мен лично не ми се връзва много. С три деца, кога е успяла да изкара курс, че и да работи. Колко са годишни децата. Кой ги е гледал, докато тя работи. Все фактори, които допринасят за картинката. Ако мъжа и е взимал майчинството, с какво точно ги е хранела? Авторката да каже сега работи ли или не? И ако не работи, а мъжа и взима майчинството, кой пазарува? Незнам изглежда ми, че по скоро дънданията е, че той дава някви пари, които отиват за общите нужди. И че той и дава толкова, колкото да поктият тези нужди и тя се дразни че той си купува,пък за нея няма. Линчувайте ме, но така представена темата, ме навежда на такива мисли. Нека авторката вкара повече яснота, за да не гадаем. Що се отнася до кражбата, никога не бих си позволила, независимо от ситуацията да пипам пари, било то и общи без да предупредя за какво ще ги харча. Някак си не си представям картинката, да вземе 20лв. да му каже: взимам ги да купя хляб и той да не и даде.

# 82
ходете и живейте у франция тогава .
няма как да се борите за равни права ..
постоянно некви феминистични организации да цитирате ..
и да говорите за еманципация .. а в следващия момент да се оплаквате ,
че мъжете ви не ви дават пари да си харчите ..
просто некои неща са несъвместими

Така. Понеже  не  можеш, по биологични причини, да си  напънеш  задника и  да  родиш  три  деца, поне   седни  вкъщи  и   ги  отглеждай  от сутрин  до вечер, ама  така, както трябва- нощно  ставане, дондуркане, безсъние, докато  са болни, водене  на лекар, на спорт, купуване  на дрехи, лекарства, обувки, приготвяне  на храна,  обръщане  на внимание, писане  на домашни, ходене  по  родителски  срещи, междувременно- чистене  , готвене, пране, гладене  у  дома,  заедно  с това     да изпълниш и  съпружеските   си  задължения  в леглото.
Прави всичко  това и  остави  жена  ти  да вади  парите, без да  я  ангажираш с нищо, ама нищо  покрай  децата.  И най- важното  -не  й  искай  никакви пари, щото  те  са  си  нейни- тя ги е  изкарала  и  скачай  от радост  всеки  път, когато  доброволно   и   с досада  ти  метне  20 лв.
Тогава  ела  пак  да  се изказваш компетентно.
Сигурна  съм, че  тя  на трудовия фронт  ще  се справи в пъти  по- добре, отколкото  ти  на домашния.

Аз  знам какви  са разходите  покрай едно  дете,  за да бъде  добре облечено, обуто, здраво, нахранено  с качествена  храна,  да му е  топло и  уютно,  да  спортува  и  да има социален  живот.Знам  каква  е  и  емоционалната цена, която  плаща  една  майка,  за  да откликва  винаги  на детето, независимо  дали точно  в  този момент  е болна, ядосана, притеснена, нещастна, дали е в тоалетната или  се къпе.
И като знам  какъв  ресурс е  необходим  за едно  дете, признавам, че   три  не мога  да  отгледам, още повече- без пари, щото  на бащата  не  му дреме и  си  го мести  от единия  крачол в другия.

Стига  дрънка глупости, Марсо. Излагаш  се!  ooooh!

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 12:54 от Бронте

# 83
Нещо не схващам. Какво общо има еманципацията с това да се събереш с един човек и да създадете семейство, деца?
Еманципацията е правото на избор с кого да живееш, а не да те омъжват насила, да имаш право на образование, да си защитен от насилие и т.н. Еманципацията просто дава правото на жената да не бъде пребивана, подхвърляна на някого като парцал и други подобни.
Какво общо има с това двама да се съберат и единият, без значение кой да слага всички активи на свое име, а разходите да си ги делят. Защото аз това виждам.

Ако един човек е втренчен само в парите, колкото и да изкарва човекът до него, пак ще го тъпче. Друг би оценил много повече от пазарното заплащане това да се грижиш за 3 деца, и да работиш на 2 места до 21 ч., без да следи постъпленията в края на месеца.
Аз за себе си се чудя какво ли е усещането да изкарваш пари и да си ги харчиш сам. Нали и за децата си го правим? Колко ли трябва да е нещастен един човек, за да си ги къта за него и да гледа да не би случайно да даде стотинка за тях  Confused жената я остави, тя явно успява и за себе си да изкара, и децата си да издържа...

Не ми е нужно да ходя във Франция, за да имам всичко и тук. Няма държава тук, има човешки отношения. И тук, и там има хора, които не се интересуват от децата си. Просто тук повече жени са склонни да търпят гавра, което си е тяхно решение. Лошото е че децата живеят в такива условия.

# 84
Вече като го видя тоя Марсо(л) из темите и ми се повдига  Sick, пази Боже от такива "мъже".

# 85
Марсо краен си.  Naughty
Монетата винаги има две страни. Незбравяйте, че чуваме само нейната страна. Ако аз се оплача от мъжа си, мога да го изкарам най-черния. На мен лично не ми се връзва много. С три деца, кога е успяла да изкара курс, че и да работи. Колко са годишни децата. Кой ги е гледал, докато тя работи. Все фактори, които допринасят за картинката. Ако мъжа и е взимал майчинството, с какво точно ги е хранела? Авторката да каже сега работи ли или не? И ако не работи, а мъжа и взима майчинството, кой пазарува? Незнам изглежда ми, че по скоро дънданията е, че той дава някви пари, които отиват за общите нужди. И че той и дава толкова, колкото да поктият тези нужди и тя се дразни че той си купува,пък за нея няма. Линчувайте ме, но така представена темата, ме навежда на такива мисли. Нека авторката вкара повече яснота, за да не гадаем. Що се отнася до кражбата, никога не бих си позволила, независимо от ситуацията да пипам пари, било то и общи без да предупредя за какво ще ги харча. Някак си не си представям картинката, да вземе 20лв. да му каже: взимам ги да купя хляб и той да не и даде.

ставаш за жена според моето виждане .
и не съм краен аз ..
просто крайността се отприщва от крайното недоволство , което виждам .
аз не понасям мрънкала ..
като не "ти" изнася .. направи нещо .. не искай от другия да прави ..
аз никога не съм чакал на друг да се погрижи за мен ..
никога не съм изисквал това .. ако някой реши, че може или че имам нужда ..
супер .. добре дошло , но аз да мрънкам и да искам от някой .. няма как да стане .
и така смятам, че е редно и за жените ..

ако не можеш не се справяш но опитваш ..
мъжа ти ако е читав .. ще забележи, ще го отчете ..
и ще те подкрепи без "ти" да го изискваш от него ..
ако не се получава .. значи нещо не е както трябва ..
и търсиш пак грешката най напред у себе си .. после у половинката ..
а че има кьопави мъже .. е ясно на всички .

# 86
За мен пък авторката си противоречи. Първо казва, че той си заключвал касата, пък после тя как е имала достъп до тази каса. Мъжете, особено отдадени на работата си (има и такива, моят е такъв), понякога им убягват моменти като обувки, якета за децата. Ми казвам си. Имало е моменти, в които също не сме били добре финансово и ме е питал, не може ли да почака, тогава изтипосвам децата с омалелите дрехи и той вижда, че не може да се чака  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но това незначи, че аз се моля или че на него не му се е откъснало от сърцето. Сега авторката и е писнало и вместо да сложи картите на масата, тя започнала тайно да взима. Но не споменава колко често и по колко. Казва че купува някакви неща на децата, но не казва какви. Изобщо кажете ми вие всичките, ако имате общи каси с мъжете си и парите драстично започнат да намаляват, без да чуете и думичка за какво се взимат, ще ви стане ли приятно? Сега добавете това да се случва системно.  newsm78

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 13:01 от fiolio

# 87
Моят и залъка от устата си вади за нас. За това ненавиждам мъже с мисленето на марсо. Първо е детето и семейството, после ние, като отделни единици. Ама на залупени хора, какво да говориш? ooooh!

# 88
тя започнала тайно да взима. Но не споменава колко често и по колко. Казва че купува някакви неща на децата, но не казва какви. Изобщо кажете ви вие всичките, ако имате общи каси с мъжете си и парите драстично започнат да намаляват, без да чуете и думичка за какво се взимат, ще ви стане ли приятно? Сега добавете това да се случва системно.  newsm78

Взимала  е  дребни суми, ащото й е  омръзнало  да  се моли  и  да понася скандали, че  е  поискала  пари.
Ами, освен  да  е  купувала  на децата самолети, не виждам  за какво  друго  би  могла  да похарчи парите newsm78
А що се отнася  до обща каса- в конкретния  казус няма  обща каса, а негова  каса, алично ползване.
Ако бях  на мястото  на  авторката, първо, нямаше  никога  да   допусна  да стигна  до това положение, но  това  е  друга тема.
Била е  на 17, когато  се е обвързала  с  това  човекоподобно и  той   я е  формирал  като парче пластилин.
Това е недостоен  начин  на живот.

# 89
ако не можеш не се справяш но опитваш ..
мъжа ти ако е читав .. ще забележи, ще го отчете ..
и ще те подкрепи без "ти" да го изискваш от него ..
ако не се получава .. значи нещо не е както трябва ..
и търсиш пак грешката най напред у себе си .. после у половинката ..
а че има кьопави мъже .. е ясно на всички .

Точно тук бъркаш. Има си такива хора, въпрос на характер, не на обстоятелства. Виждам пред себе си пример как човек може да е баща и без да живее заедно с майката, както и такива, които са физически до тях, ама само до там. И съвсем не е фактор колко изкарва жената и той.

Общи условия

Активация на акаунт