Отговори
# 315
Сметни колко струва детегледачката на бебето, водене/прибиране на двете големи деца от градина/училище, + майчинството й, + детските и ще получиш сумата.

За преди бебето - същото, но със заплатата от двете й работи.

Отделно от това как ще коментираш пълния отказ да бъде баща? Само за малкото хвърля някаква сума. Другите кучета ги яли. Освен това финансово участие иначе нищо. Никакъв контакт с тях, даже гледа и за вечеря да не се прибере, като заспят явно - тогава.

ако аз се прибера скапан от работа и жена ми вместо с усмивка ме посрещне с ..
нямам пари .. нямам дрехи , искам грим парфюм .. децата това онова .. трябва да купя .. и аз съм човек . и т.н.  
и аз ше ида да ям навънка някъде .. и не ами хич няма да се прибера  tooth

# 316
  • София
Скрит текст:
тъжна весела .. всичко е до акъл .
плюс .. всичко се доказва .. свиделите фактури извлечения всякакви ..
ама трябва да имаш реален принос за да се надяваш на нещо ..
ако цял живот лежиш на гърба на "милуту" .. ше фанеш на моро коро  tooth

Отглеждането на 3 деца какво е? При делба на брачни партньори се взимат предвид и грижи, положени за децата и за дома, за семейни начала не съм запозната.
цЪт ,  не е ли бачкала и редом стова тя не е правила Н-И-Щ-О по бг. стандарти  Mr. Green

В сервиза и тя предлагам да се труди, редом с трите деца, та да се учат от невръстни на занаят.  Party

Цът , така ще има поглед относно финансите , пак не става.
Дай друго  Laughing

С мотиките на градината, много ясно!

Цели два месеца посрещам Милото с "няма пари" и още не е избягал, ха!

# 317
Сметни колко струва детегледачката на бебето, водене/прибиране на двете големи деца от градина/училище, + майчинството й, + детските и ще получиш сумата.

За преди бебето - същото, но със заплатата от двете й работи.

Отделно от това как ще коментираш пълния отказ да бъде баща? Само за малкото хвърля някаква сума. Другите кучета ги яли. Освен това финансово участие иначе нищо. Никакъв контакт с тях, даже гледа и за вечеря да не се прибере, като заспят явно - тогава.

ако аз се прибера скапан от работа и жена ми вместо с усмивка ме посрещне с ..
нямам пари .. нямам дрехи , искам грим парфюм .. децата това онова .. трябва да купя .. и аз съм човек . и т.н.  
и аз ше ида да ям навънка някъде .. и не ами хич няма да се прибера  tooth

Аз ти предлагам да вземеш да идеш "навън" някъде да търсиш някоя нова тема, с която да се "чешеш"  tooth

# 318
Само че при вас мъжът ти не пише всичко на негово име, нали?

Тц, всичко е на мое име и заплатата му се превежда в мойта сметка  Mr. Green

По темата: Авторката не се засягай, че не приемам всичко казано то теб, за чиста монета. Подредила си се ясно. Времето няма как да върнеш. Хубаво, че си се осъзнала. Казах ти и пак ще потретя, пък ти ако искаш се вслушай в съвета ми, ако искаш недей. Щом го обичаш този човек, бори се. Бъди силна и отстоявай. Постави ясни въпроси и искай ясни отговори. Не очаквай да стане веднага. А може и промяна никога да не стане. Ще ти е трудно, но пък не е невъзможно. Просто преди да започнеш, отговори първо на себе си какво точно искаш от този брак. Какво място заемаш сега и какво искаш да заемаш. Какво място заемат децата в неговия живот. Постави му ясни и конкретни условя и се бори за тях. Но не мрънкай за пари. Говори за Вас като едно цяло. С без брак щом имате три деца, значи сте направили опит да сте едно цяло. Дали сте успяли или ще успеете е друг въпрос. Първо го убеди да е съпруг и баща, опитай се да го научиш да споделя. Споделяй и ти. И чак тогава мрънкай за пари. Когато се чува и твоето мнение.

# 319

марсо, ако историята е изцяло вярна, Катнис има повече от половината принос за семейството,  защото освен всички свои доходи, полага и грижите за децата. Мъжът и какъв принос има? Че си купил жилище и благоволил да допусне децата му и майка им да живеят в него? Едва ли ще е щастлив, ако реши да ги "повери" на грижите му. Нима не може да каже, че е съвсем млада, ще си бачка за нея си, а пък той да поостане да ги погледа вкъщи. И ще му дава по 50 лева на заем, като закъса. Щото нали, никой никъде не е споменавал, че грижите за децата са задължително от майката.  Но доколкото познавам лесно ранимата психика на такива мъже, ще я изгони.

имам 5 лева в джоба .. ше ме земеш ли за мъж ? аз щи гледам децата  tooth
много няма да искам .. малко джобни и некоя друга сенка .. да си напудря челото , да не ми личат бръчките
не ми отговаряй .. знам  Mr. Green Stop

аз не казвам, че отношението му е окей .
но съм повече от сигурен , че това отношение е резултат от нещо ..
ако с нищо не е провокирала това отношение .. и аз мога да кажа, че мъжа е урод ..
но съм убеден .. че всичко има причина .

а и още веднъж да кажа, че според мен това е художествена измислица .. вдъхновена точно от мен  tooth
ама няма значение ... да върви лафа

# 320
  • Ню Йорк
КатнисК от кого дойде инициативата за децата? Така като чета не е била от него, та вероятно ти си решила, че нещо ще промениш като му родиш някое дете. Ама защо 3? Как реши да подложиш децата си на това? Не разбирам такива родители.

Преди време мои познати направиха същата глупост. Имаха 1 дете, мъжа си намери любовница, жената в отчаянието си реши да забременее втори път от него. Роди и второ дете и той се върна при нея. След време той пак си намери любовница и жена му реши да опита същата стратегия. Пак забременя, но тая любовница се оказа по-корава и тя пък се тръшна, че ще си реже вените и на финала той се изнесе при любовницата. В резултат 3 деца израснаха без баща.

# 321
много няма да искам .. малко джобни и некоя друга сенка .. да си напудря челото , да не ми личат бръчките
   Няма да те взема, многоженството е забранено.    Naughty
    Пък и да не беше ..., нещо не се вписваш в представите ми за МЪЖ. Някак ми приличаш на дребно петле, което се перчи пред кокошките с блестящите си перца, но бързо преграква. Такива аз не си "вземам", все мъжкари си ги избирам.   Mr. Green

# 322

С 5 лева джобни ще осигуряваш ли всичко необходимо за 3-те деца? Освен да ги гледаш, те ще ревнат за попарка поне! Ще ти е ОК ли всеки ден да питаш за 5 лв като ученичка?  

# 323
- имуществения режим:
не възниква солидарност между партньорите за задълженията, поети във връзка с фактическото съпружеско съжителство;
при едновременно придобиване на вещни права възниква обикновена съсобственост;
- липсва наследяване по закон и право на запазена част в полза на съпругата:
предвидени са единствено в полза на съпруга – част от правната защита на брака;
за наследяване между фактически съжителстващи на съпружески начала лица е необходимо извършването на завещания. Те обаче не могат да накърняват запазената част на т. нар. необходими наследници: децата, родителите и формалните съпрузи при извънбрачно съжителство;

# 324
Съвместното съжителство (домашно съжителство, домашно партньорство или според бъгарското законотворчество фактическо съжителство или фактическо съпружеско съжителство) е законов институт и връзка между двама души, които живеят заедно, тоест на съпружески начала и споделят общ дом, без да са обвързани чрез брак. В някои юрисдикции съвместното съжителство е равносилно на гражданския съюз. Чрез него се признава личната обвързаност на двама партньори, които живеят заедно, но нямат сключен граждански брак.

В някои правни системи нормативните уредби засягащи домашното партньорство са установени доброволно, без да им е наложено от съд.

Правен смисълРедактиране

Придобивайки законово признание, небрачните двойки могат да се ползват от някои права, с които разполагат брачните партньори. Най-често това са право на обща собственост, облекчени режими на разпореждане с такава, право над собствеността придобита по време на съжителството, право на издръжка, право на болнични посещения на партньора и пр.

# 325
КатнисК от кого дойде инициативата за децата? Така като чета не е била от него, та вероятно ти си решила, че нещо ще промениш като му родиш някое дете. Ама защо 3? Как реши да подложиш децата си на това? Не разбирам такива родители.

Преди време мои познати направиха същата глупост. Имаха 1 дете, мъжа си намери любовница, жената в отчаянието си реши да забременее втори път от него. Роди и второ дете и той се върна при нея. След време той пак си намери любовница и жена му реши да опита същата стратегия. Пак забременя, но тая любовница се оказа по-корава и тя пък се тръшна, че ще си реже вените и на финала той се изнесе при любовницата. В резултат 3 деца израснаха без баща.

Аз познавам доста такива хора (доста,доста...на момента за двама се сещам,а ако помисля някоя минута и още може да се сетя) и винаги ми е за урок до ден-днешен. За това отказвам да родя още едно дете на мъжа ми,въпреки молбите и катаклизмите в брака ни, вината за които той до неотдавна хвърляше точно на факта,че неискам да раждам. Ще раждам,ама няма. Деца не се раждат по други причини,освен ако ти не ги искаш най-искрено и вътрешно и го правиш само и единствено,заради това свое желание. Пък аз като имаме катаклизми в брака ни някак желанието ми все повече се изпарява. На мен жените,които раждат, за да закрепят разклатил се брак са ми странни. Сами себе си ли лъжат,вярват ли си....? Незнам.

# 326
   Няма да те взема, многоженството е забранено.    Naughty
    Пък и да не беше ..., нещо не се вписваш в представите ми за МЪЖ. Някак ми приличаш на дребно петле, което се перчи пред кокошките с блестящите си перца, но бързо преграква. Такива аз не си "вземам", все мъжкари си ги избирам.   Mr. Green

и най голем мъжкар да съм .. се тая ..
с 5 леа в джоба и мерак да ти ставам ортак .. знам че ня се навиеш ..
що си мислиш, че мъжете са по прости от вас не знам ..
аз твърдя даже обратното .. и както става ясно от ситуацията .. май съм прав  tooth

# 327
Съвместното съжителство (домашно съжителство, домашно партньорство или според бъгарското законотворчество фактическо съжителство или фактическо съпружеско съжителство) е законов институт и връзка между двама души, които живеят заедно, тоест на съпружески начала и споделят общ дом, без да са обвързани чрез брак. В някои юрисдикции съвместното съжителство е равносилно на гражданския съюз. Чрез него се признава личната обвързаност на двама партньори, които живеят заедно, но нямат сключен граждански брак.

Ама не го приеха депутатите това фактическо съжителство....

# 328
Май вече бъркам темите. Тази авторка не искаше ли да записва висше, а нямала пари? Тъкмо прочетох, че била изкарала вече едно висше. Съвсем се обърках.

# 329
Май вече бъркам темите. Тази авторка не искаше ли да записва висше, а нямала пари? Тъкмо прочетох, че била изкарала вече едно висше. Съвсем се обърках.

Аз мисля,че тя висше не е завършила,а под "задочно обучение" има предвид маникюрския курс,но може и да бъркам.....и аз леко се пообърках вече.

Общи условия

Активация на акаунт