А коя книга четат в момента децата ви? - 5

• 66 707
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • у дома

Светле, записвам си ориентир за , щерката неотдавна се запозна с Кестнер с  неговите "Приказки"  и много го хареса. Simple Smile  Следващото мисля да е "Дойната Лотхен".

Добавям Антон и Точина-дребен вече я е чел,ама не помня дали лятото или през учебната година...
"Това се случи на 35 май" - определя книгата като тип Небивалици на Бисет и му харесва Peace
Хвърчащата стая е за по-големи-мисля,че голямото ми дете я чете 3 за 4 клас,беше му в списъка за лятно четене....

# 106
  • Sofia
Аха, само ще е по натам Антон и Точица (на мен - много любими), те са ми в една голяма книга, пък Лотхен я имам и отделно.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 17:13 от Morena

# 107
  • у дома
Дребен си е приготвил и следващата-от списъка за лятно четене му е - аз я изрових от кашоните при майка ми  Embarassed
Morena ,това издание ли имате и ако да,тогава кои са и останалите,за да си ги набавим...
Това издание включва
Лиско при квадратните същества
Не пипай куфара
Чими
Червената шапчица
Дупката
Привидението
Чудя се,защото срещам Десет приключения на Лиско,Най-новите приключения на Лиско,Лиско в гората,Лиско на море и предполагам,че са различни от нашата  newsm78

# 108
  • Sofia
Светле, вашето издание е доста странно, като гледам хронологията на изданията и излизането им:

Поредицата за Лиско

Най-известните и обичани произведения на Борис Априлов са цикъл от романи и повести за приключенията на лисичето Лиско, някои от които са включени в програмите на училищата. Жанрът на творбите е труден за определяне и се променя през годините. В тях се съдържа и хумор, и сатира, и гротеска, и лирика — и всичко онова, за което е било забранено да се пише в книгите за възрастни. Ето творбите по реда на създаването им:

„Приключенията на Лиско в гората“ (1957)
    „Приключенията на Лиско по море“ (1968)
    „Новите приключения на Лиско“ (1971) Съдържа повестите:
        „Не пипай куфара“
        „Чими“

„Часовникът“
        „Червената шапчица“
        „Дупката“
        „Питонът“

„Приключенията на Лиско в страната на квадратните същества“ (1975)
    „Най-новите приключения на Лиско“ (1975) Съдържа повестите:
        „Привидението“
        „Голямата награда“
    „Десет приключения на Лиско“ (1987) Съдържа осемте повести от предните книги, както и две нови:
        „Стената“
        „Синьото фламинго“

Болданите са във вашето издание, сглобено от други две, но не всичко явно.

Нашите са тези, слагам ги по реда на излизането им, в който и ще ги чете.
 1.

2. Последните две приключения са от 1987г. , след квадратните същества, но...  Simple Smile

3.

# 109
  • у дома
Нашата е издание 1981г-лично моя си е,от детството ми,в смисъл не съм я  купувала сега антикварна-що е така събирана,не знам...Обаче е с цветни илюстрации-не много,но има  Peace
По принцип сега като ги показа мисля,че май имаме и първата показана от теб,синята,ама там в началото са разкази,които са си за възрастни и хич не са за деца  Peace - аз и не знам къде е де,ама ще си я потърся,за да започне евентуално от първите истории...

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 22:11 от svetlaem

# 110
  • Sofia
Странно е вашето, но пък е ценно, че включва "Лиско при квадратните същества", което по-радко се среща.

# 111
  • Велико Търново
Морена, вярвам че и писмата на дакела ще й харесат Wink, аз не бях я чела, но се оказа много забавна.
"Двойната Лотхен" е на ред след Ст.Пенчева Simple Smile

# 112
  • Sofia
Бисквитка, сигурна съм, мен анотацията веднага ме спечели. Simple Smile  Пък щерката когато я получи, веднага я зачете, едва я убедих да изчака да си свърш и Матилдата.  Wink

# 113
  • у дома
Морена, вярвам че и писмата на дакела ще й харесат Wink, аз не бях я чела, но се оказа много забавна.
"Двойната Лотхен" е на ред след Ст.Пенчева Simple Smile

От авторката на Писмата на един дакел е и тази

Morena ,на малкото ми дете е в списъка за лятно четене Това се случи на 35 май и по спомени в трети клас се разглежда откъс от книгата,Матилда също му е в списъка-и от нея се разглежда откъс в трети клас  Peace

Някой може ли да ме светне дали Малки жабешки истории от Радичков е подобна на Ние врабчетата-първата ни е пак в списъка за лятно четене...Детето си прочете миналото лято Ние,врабчетата,даже му беше и интересна,но му беше трудна за разбиране-познах по това,,че му беше трудно какво да пише за нея в читателския дневник,а по принцип няма проблем с писането  Peace Ако питат мен си е направо книга за възрастни,ама не ме питат...Разглежда се откъс от нея в читанката за 2 клас и явно за това я дават лятото между първи и втори клас.

Последна редакция: нд, 31 май 2015, 22:23 от svetlaem

# 114
  • Sofia
  Сиси, ако можете да кажете с щерката дали са удачни и за по-малки и колко по-малки деца, моля!  Simple Smile

# 115
Честит празник на всички малки и големи дечица в темата! Hug Здрави и щастливи да са, много приключения през лятото като героите от книжките. Wink

Моренка, като получи списъка от училище я заряза тази книга, не знам кога ще се върне пак към нея. Прочете 3 глави, уж каза, че й харесва, но не ми стана много ясно, а по принцип не оставя книги.. Героинята е 11 г. като ориентир, може би ви е още раничко. Аз бях взела една за проба и от другата поредица за Лора Марлин, но видях в Goodreads, че е втората, и сега поръчах първата:
1. Тайната на малкия залив
2. Отвличане в Карибите
3. Неочаквани разкрития
4. Среща в Русия
Като реши пак да пробва авторката, ще ти напиша отзив. Hug

Светле, Лиско и аз по хронология предложих, прочете "Приключенията на Лиско в гората" и "Приключенията на Лиско по море", имаме и жълтата "Десет приключения на Лиско", но не ги е чела.

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 08:40 от Сиси ♥♥

# 116
  • у дома

Сиси, ако можете да кажете с щерката дали са удачни и за по-малки и колко по-малки деца, моля!  Simple Smile

Не съм Сиси ,но голямото ми момче ги е чело-беше може би на възрастта на героинята 3-4 клас и понеже тогава бях в болницата с малкия и нямах още четец си ги взех  да чета и прочетох 2 или 3 от тях...Не са лоши,приключенски са,но започват тъжно-главната героиня отива в един резерват при баба си,защото родителите й загиват в пожар,развива някакви способности и май се оказваше ,че пожара не е случаен и така нататък ,не помня вече подробности...

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 08:59 от svetlaem

# 117
  • Sofia
Повече мнения са добре дошли, Светле! Hug
Благодаря и на двете ви, за сега ще се въздържим от въпросните.

# 118
  • у дома
Повече мнения са добре дошли, Светле! Hug
Благодаря и на двете ви, за сега ще се въздържим от въпросните.

Това,което съм написала е за първата поредица-в резервата във всяка книга главната героиня спасява по едно животно...Втората поредица не сме я чели -нито аз,нито децата...

Последна редакция: пн, 01 юни 2015, 09:09 от svetlaem

# 119
  • Sofia
Да, разбрах те, Светле, имаме време и за двете поредици. В днешния ѝ подарък има поне 5-6 книжки, но програмата ни включва и да влезем в книжарница да си купи и сама.  Затова събирам мнения.

Общи условия

Активация на акаунт