Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 477
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, малко лаишки въпрос, ама раждане не може да започне без да изтекат водите, нали?
И двата пъти водите ми ги пукнаха в болницата при пълно разкритие. Аз дори не съм ги виждала.  hahaha После ми започнаха напъните.  Peace
На изписването дойдоха майките ни /бащите не можаха/ и сестрите ни. После вкъщи дойдоха само майка ми и свекито, направиха кафенце и нещо за хапване, пихме и после си тръгнаха.  Peace

# 226
Рози,раждането започва и без да са ти изтекли водите.Признак е ако контракциите са ти регулярни и около минута дълги.Тогава е време да отидеш на лекар.Е при теб май не са такива.

# 227
  • София
Хаха, ventana, противно на това как звуча - адски спокойно ми е. Имам хиляди въпроси, неизвестни, ама... Кротувам си;)  Пиша, оплача се и така... да се намирам на работа:)

То по закона на форума в момента, в който писах тук, забравих и За болежки и за човъркане и за всичко:)

Vodna liliq Hug

Vaseto - така де, или си изтичат или ги пукат:) натам ме водеше логиката, хаха. Ама по едно време така се почувствах, сякаш беб ще се покаже отдолу докато си лежа.  Joy

Спирам да ви тормозя с глупости, нещо са ме хванали бесните вече  #2gunfire

# 228
РоЗи, другите са ти отговорили за водите и раждането. Simple Smile  Peace Hug
Казвали са ми за водите, че бебето може да се роди с неспукани води. Това било изключително рядко и бебето се водело благословено. Ама до колкото знам нашите тука са шубета и пукат мехура.

До момента с никого не сме коментирали за изписването. Който дойде - дойде. После у нас се прибираме 4-ма, евентуално с майка ми, но не е ясно още. Никакви гости и чудесии - само да ми се мотат из краката и да се чудя къде да се дяна с бебето.

Да споделя и аз, или да се оплача не знам как ще прозвучи, ама не знам защо толкова се ядосвам на свекъра като почне да ми прави прогнози кога щяло да се роди бебето. Първо много сигурен, че ще е края на март. Тогава го срязах и казах директно, че глупости не ми се слушат за раждане по-рано, защото тогава бебето беше 2400. Днес ми разправя, че щяло да е след празниците, поправял си бил прогнозата.  ooooh! Не знам поради какви причини се нервирам толкова много като започне...  #2gunfire Толкова ли му е важно да познае, че после да казва, че той бил казал кога да се роди? Интересното, което наблюдавам у себе си е, че ако майка ми каже така няма да реагирам по същия начин...  Thinking

# 229
  • Под кленовите дървета
Ми хванете се на бас с него Simple Smile За точна дата. Който познае получава бутилка Джони Laughing Ако е стиснат ще спре с облозите. Ако не е ще пиете заедно Simple Smile

Рози, спокойно, няма да тръгне да излиза бебето без да се спукат водите Simple Smile

За изписването - аз моето мнение съм казала и се убедих, че самички е по-добре Simple Smile

# 230
jasmin_veni, не щЪ с никого да се хващам на бас Tired. Искам бебето само да си каже кога е готово. Е, с таткото си пожелахме още в началото 12-ти като дата, ама това са само приказки... Такова ми е настроението в момента, че съм много крива, особено към прогнозите на свекъра. Добре, че скоро не е подхващал темата с имената, че тогава наистина ще изтрещя.

# 231
ООххх на мен пък сестра ми е тази която гадае кога ще е.  Първо ми  каза преди Великден, после на Великден.  Днес нещо ми обяснява, че ще е на 15- ти (когато аз искам всъщност)  .... Абе лудница.  Кофти е когато някой ти предрича едва ли не. 

# 232
то май към края вече всички сме изнервени и ни дразнят някакви коментари от роднини, на които обикновено не бихме се вързали толкова Simple Smile Поне това е наблюдението ми от себе си, напоследък направо не ми се говори с никой, а те като че нарочно са се раззвънели през ден, така се дразня като почнат да ми предсказват колко кг щял да се роди, на кой щял да прилича, как да съм го раждала, като че ли от тях зависи, та само проветрение на устите си правят и само ме изнервят  #2gunfire
Луда работа, по принцип просто щях да им си изсмея и да не си го слагам на сърце, но явно вече сме на предела, УжасТ  hahaha

# 233
  • Перник
При нас прогнозите и желанията за раждането са свързани с това кога свеки ще излезе отпуска (преди това не му дава да излиза)  Joy тя му е заявила, че преди 20-ти не може да се ражда, сестрата на ММ няма да бъдат при нас за празниците, съответно и на празниците не трябва да се ражда, а за капак на всичко ММ не иска да се ражда бебчо през април, че месеца нещо не му харесвал  Joy  hahaha Joy Добре че не ги приемам на сериозно, че иначе сигурно и мен много щяха да ме дразнят. Само им казах, че нямам никакъв проблем с техните желания и че раждането нали си е концерт по желание, за която дата има най-много желаещи - тогава ще родя!  Mr. Green
Вчера си взех резултатите от микробиологията, чиста е и много се радвам, защото имам някакво силно течение и се притеснявах да не съм завъдила някои гъби.
РоЗи, стискаш ли още?  Joy Дръж бебето в гащите, имаш още време до термин. Според разказите на всички няма как да не разбереш, че раждаш, така че поеми дълбоко въздух и се успокой, няма да родиш у вас!  Crazy Hug

# 234
  • София
Chudesna - знам, звучи лесно отстрани, ама не му обръщай внимание. Около мен всички сега са почнали да залагат на дата, сякаш бебето тях ще чака.
Ама аз само почнах да се усмихвам и да си трая, на глава не можеш да излезеш.

Карамел - стискам, макар че така се гънат тия крака и ръце, че малката сякаш обърква изхода;) Аз както си говоря и всеки ден чакам да родя, да не взема да предобря накрая.... А това с "изпускането" на бебето - гледах един репортаж и май от там се афектирах:) Ама въпросната мацка все пак беше стигнала до болницата, хаха, което затвърждава теорията, че няма как да го пропуснеш. Ама и аз съм една.  Joy

Харесва ми това с концерта по желание, хахаха, ще го използвам следващия път.
 hahaha

Да ви кажа и аз нещо смешно, въпреки че вчера реагирах много остро. Звъни ми снощи братовчед ми с въпроса "Скъпа, мислиш ли да раждаш утре"
Викам - "Говори с шефката, не знам какво е решила".
И моля ви се, защо ме пита... Едни наши други братовчеди, с които не сме се виждала от години, решили да се съберем преди да родя. Преди около 4 години се опитахме да се съберем, не стана (а сме от един град, на еднаква възраст и си играехме на село като малки) и си остана във времето, не сме много близки след като спряхме да се събираме на село (разбирайте преди 15г). И го натискали братчед ми, с който поддържам връзка исъм близка, да се виим преди да родя, сякаш после всичко за мен свършва. На по бира да сме ходели и аз изчетох ена лекция на тема "чакам да родя до 10 дена, едвам се сгъвам да седна на стола да вечерям, вие по бирарии ще ме влачите". А нашите, които много държат да съм си близка с роднините, щото сме роднини, не защото имаме нещо общо откъм интереси и тн, викат - покани ги у вас. Направо си го представих, стиснах зъби и казах да ме оставят намира.
Май наистина към края нервичките ни почват здраво да се опъват.

# 235
Рози ,тези хора наистина са изтрещели.
Гледайте Гала,дават за недоносените бебчета.

# 236
Търпение момичета, вижда му се края Hug. Аз все това си повтарях, макар да не помогна много. Последните дни преди термин наистина са много изнервящи и всички загрижени роднини и приятели само утежняват положението. Не им се връзвайте, със сигурност не го правят с цел да ви ядосат Hug.

Ама наистина много пусто тук Thinking. С две деца си мислех, че няма да мога да ви следя, пък то се оказа точно обратното. По цяла нощ малката не спи и се чудя какво да правя, през деня пък аз не мога да спя хубаво... Като дойде лятото сигурно няма да има никой вече тук Rolling Eyes

# 237
Хайде момичета още малко остана  Hug  Скоро ще си гушкате бебоците  Peace

Мен в градината на синът ми ( тук всички родители и деца отиваме по едно и също, отварят вратата и имаш 10 мин. да си въведеш детенце)  всеки ден ме посрещаха с въпроса още ли не си родила, кога го чакате, дали ще се родило до ваканцията и т.н. и така всеки ден отговарях на някой не разбрал ooooh!
След като родих имаше сърдити защо датата на секциото не съм казала предварително  ooooh! Много са досадни всички понякога Peace

При нас времето е супер и вчера бяхме цял ден навън с бебка и батко й, много хубаво си прекарахме, дано се задържи това хубаво време  Peace

Честито на всички наскоро обебили се мами! Да са ви живи и здрави слънчицата Hug

# 238
  • София
Здравейте мамчета Simple Smile ние малко зе позагубихме тези дни с малчо. Не бях ви чела от изписването и сега наваксвам още.
Та да дам отчет, Митето е качил около 90гр вече. Много ме притеснява обаче, защото не е акал 3 дни. Педиатърката ни е в отпуска и звънях на тази от болницата. Тя каза че, най-вероятно е от спирането на АМ, което са му давали в болницата. Сега сме изцяло на кърмене. И с него имахме драма ама започва да се нормализира. Малкия е сравнително спикоен, не му е подуто или твърдо коремчето според мен и се храни нормално. Все пак обаче над 80 часа минаха и вече ми се реве от притеснения. ММ отиде сега до поликлиниката да види, кой замества нашата педиатърка и ще го водим после Митето за преглед. Снощи по съвета на педито от болницата пробвахме да го изакаме с термометър в дупето, но ефект почти никакъв, чак през ноща имаше малко нажапване на дупето колкото нокът. Може аз да не съм го направила това с термометъра както трябва, но много ме беше страх, да не му навредя и сигурно не съм го пъхнала достатъчно. Ох, оплаках се ... дано помогне.

Сега да честитя на всички мамчета, които са се сдобили с бебчета последните дни. Дано са много спокойни и послушни бебчетата и да не притесняват мама.

Маце, за комичните ситуации беше писала по-назад Simple Smile и ние имахме такова опикаване няколко пъти. Направо до ушите се измокри, гомям смях падна, щото аз тъкмо се бях завъртяла да взема памперс и не видях какво става, само гледам той мокър  Shocked
А ти за стимулиране на кърмата пробва ли с лактогонен чай? Също хапвай тестени неща, бозата и бирата също помагат. И най вече не се отказвай да го слагаш на гърда, защото той стимулира най-добре.

Ох мислех да пиша за още доста неща обаче изключих вече и не помня. Още не мога да се настроя да спя през два часа Simple Smile и недоспиването си казва своето.

# 239
Привет от мен !!! Сега чакам да ме приемат да чуем тоновете. Ама нещо закъсняхме, че имало спешен случай.  Ще видим малкото има ли изгледи да се появява или не. 

Общи условия

Активация на акаунт