ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък с друг въпрос-искат ли ви пари за свидетелството за 1 клас?  То вярно, че баткото отдавна беше в 1 клас ,но не помня да е имало такса. Беше ни обяснено ,че това е наложено от МОН ,а не че те ги събират.

# 481
  • sf
Не са ни искали пари , но все още има време. Струва ми обаче,че е идиотско и нагло  ooooh!

# 482
  • София
Пари за свидетелството ли!? Е, това вече ми се струв прекалено.

# 483
Абе то 2 лв, ама беше представено като едва ли не държавна такса. И викам си нещо не съм в час ,но поне във форума щях да прочета.

# 484
  • sf
Ако ще и 50ст пак ми се струва нагло. Дали наистина е от МОН или е идея на училището
Ако ни поискат, ще звъна в МОН да питам  Crossing Arms

# 485
  • София
Ако ще и 50ст пак ми се струва нагло. Дали наистина е от МОН или е идея на училището

Абсолютно убедена съм, че това няма как да е законно.  Crossing Arms

# 486
  • у дома

Абсолютно убедена съм, че това няма как да е законно.  Crossing Arms

На нас миналата година не са ни искали нищо...

# 487
  • София
Да не би да правят по-специални свидетелствата (ламинирани) и затова да ви искат. newsm78 И при нас не са.

# 488
  • Бургас
Свидетелсва, удостоверения, дипломи, както и всякакви служ. бележки са безплатни в държавните и общински училища. В частните не знам как стоят нещата... 

# 489
Здравейте,
и на нас ни събираха по 2 лв. за свидетелства.
Иначе събираме парички, с които да вземем нещо на учителките (мисля по една орхидея и подарък или пари в плик, за да си изберат подарък) и по един читателски дневник за децата. А и отделно събирахме пари за снимки, нещо като годишник на класа.

# 490
Нищо няма да подарявам за края на първи клас. Голямата му награда е: че се научи да чете и смята. Не съм привърженик на подаръци без повод и няма да си нарушавам традицията.
От училище им подготвят Ваканционна книжка и Пожелателен списък с книжки.
У дома има книги да чете поне до 12-я си рожден ден, а и на библиотека е записан, но така или иначе книгата не я брои за подарък. До дкоро се мъчеше с Мечо Пух, обаче подхвана Никола на една почивка и много го увлече. Та сега си почива от "Мечето". Сподели, че не искал да обижда автора, обаче книгата му била малко бебешка.
Пари за свидетелства не сме събирали. Чудно ако някой откаже да даде, дали министерството ще остави дЯтито му без свидетелство. Не че сме за двата лева, ама такова... малко нагличко,а?
Моренка - права е Кати - "в никоя" е най-точния отговор.

# 491
  • София
Честита ви последна седмица, другата не я броя.  Wink

На нас пари не ни събират за свидетелства и също смятам, че е нередно. Синът вече е ваканционно настроен.  Whistling

# 492
  • София-Младост
За свидетелства и при нас не събират, но по идея на класната отделно някакви грамоти ще им раздава, те се плащат по 1.50 мисля и отделно събрахме по 10лв. за двете учителки, нещо да се купи.
В петък си забравил суитчера в у-ще, днес го няма...писна ми вече, може да изскочи от някъде, но много ме съмнява. Както му изчезнаха в началото още нови маратонки:( Не мога да си представя, че ще се прибере с нещо чуждо и аз няма да го накарам да го върн. В петък взел погрешка пък горнището на друго дете, късмет че ги засякохме после в рейса и веднага го върнахме.

# 493
  • Sofia
Благодаря ви, Кати, Скай!  Hug

Нищо няма да подарявам за края на първи клас. Голямата му награда е: че се научи да чете и смята.
А, точно и моите съображения. Точно - доброто ѝ завършване, всичко, което е научила е наградата. За учлищни успехи, награди от нас, родителите - не.

А иначе, поводи за подаръци, не са ни нужни, измисляме си ги, ако трябва. Човек, ако иска да подари, не трябва да има пречки, спирки...  Grinning

Пари за свидетелствата не трябва да се събират, ама...  Close  
И на нас не ни искат.

Днес им е изходното по МАТ. Утре по БЕЛ, в сряда - РК.
Гушкан не е много добре, днес я заведох, класната ми рече да не я водя от утре, но ще преценявам в движене. Поне до сряда заради контролните ще гледам да ходи или само за въпросните часове, ако се наложи.

Ала-Бала, гадничко! Ама както ти не си го представяш, така има хора, които си го представят... явно.  Close  
Хора всякакви/разни...

Иначе и ние сме вече ваканционно настроени. Simple Smile  Спомняхме си за началото и изминалата уч. година вчера с детето...
Хем мина време, хем ми се струва, че вчера беше... Crazy  

# 494
  • Перник
Ей, ама наистина последна пълна седмица училище  Rolling Eyes Въпреки, че при нас днес е празник, уж концертът е от 18:00 часа, ама не се знае колко ще учат.
В петък вечерта имахме посещение в "Пирогов", за щастие - напразно, но по-добре така. Друг е въпроса, че се наложи да слизам почти в движение от маршрутката, та още 20 души ми разбраха драмата, а пък мъжът ми взе Перник - София в час пик за 25 мин.  #Crazy Калоян го заболял корем, писнал, баща му се панирал и така. А как няма да го боли, като след 12 на обяд ял само сладолед и ледено сокче (което по принцип е забранено) Twisted Evil
Не предвиждаме подарък за края на учебната година. И без това идват първи юни и рождения ден. Пари за свидетелства не са ни искали, но според мен не е и редно.
Нашите ще чистят училищния двор тази седмица. Калоян естествено не помни кой ден, та занесе ръкавици и чувал днес - да са налични, когато потрябват.

Общи условия

Активация на акаунт