ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 292
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Телефон няма моят син, не мисля, че му е необходим в 1 клас. Джобни не му трябват - нямат лавка в училище, нито вендинг автомат, за което много се радвам.
Вижда му се краят вече на училището.  Simple Smile

Колкото до книгите - има различни препоръчителни списъци, можете да си намерите в нета.
Иначе, има няколко поредици за ученици, например:

- Избрана класика за ученика, изд.Златното пате: http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/category/izbrana_klasika … _uchenika/?page=1

- 25 вечни детски романи, изд.Пан: http://www.pan-bg.eu/?cid=10&bookseries=31

- Детско-юношеска класика, изд.Хермес: http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-4692/poredica-detsko-iunoshes … zlatno-pero-.html

- Библиотека на ученика, изд.Скорпио: http://www.scorpio.bg/index.php?option=com_virtuemart&page=s … d=67&Itemid=1

и мн.други

Във всяка по-голяма книжарница като попитате, сигурно ще ви кажат кои са препоръчителните книги за всеки клас, аз преди за каката така пазарувах.

# 556
  • Sofia
Колкото до книгите - има различни препоръчителни списъци, можете да си намерите в нета.
Точно.
Пък и тези, които получим списъци, ще ги споделим тук предполагам, лично аз - да. Simple Smile
Но допускам, че не е толкоз до списъка точно, а до това, че класната го е дала като довод пред детето, което се опъва да не чете.  Thinking

# 557
  • Русе
При нас на заничалнята домашните се пишат до 15.30, много често свършват даже и преди това, след това всяко дете може да си тръгне. Защо  има такива ограничения до 17.30 да стоят. Освен извънкласните занимания има и други причини, поради които се налага да го вземем по-рано, например да отидем на лекар, зъболекар.

# 558
Аз от каката имам всички препоръчителни книги за началните класове, но не знам точно за 1 клас кои бяха - май басните на Лафонтен, Пипи, Патиланци и всякакви приказки, за каквито се сетите.

# 559
Моя син закусва в къщи, храни се на стол .
Има по 5 лв  на седмица, ако реши нещо да си купи.

# 560
  • Перник
...nonai, да си носи храна детето е абсолютно възможно. Въпрос на... организация. Simple Smile...

Така е. Калоян си е носил домашно приготвена храна, но такава, която няма опасност да се разтече из раницата. След като яйцата, които носи за Великден бяха увити всяко в салфетка, сложени едно до друго в кутия, а той беше успял да ги счупи още сутринта, защото тичал до класната стая, не бих си и помислила да му сложа супа  ooooh!

# 561
  • София-Младост
Точно.
Пък и тези, които получим списъци, ще ги споделим тук предполагам, лично аз - да. Simple Smile
Но допускам, че не е толкоз до списъка точно, а до това, че класната го е дала като довод пред детето, което се опъва да не чете.  Thinking
На мен не ми е проблем да намеря препоръчителен списък...просто ми стана странно, че казаха че няма да дават. Това преди много години ми беше любимият момент...със писъка бегом в библиотеката.
Иначе при нас, а както разбрах при  повечето деца от класа каквото г-жата даде за домашно или четеен/писане се върши без проблем...всичко което е допълнително дадено от родител не е нужно, защото госпожата не е казала;)

# 562
  • София
Моята щерка си носи примерно кисело мляко за сутрешно подхапване с плода който им дават в училище, защото сутринта хапва много малко и в 10 вече е гладна, а плода не я засища. До сега не е имало инциденти с това да се разляло или изцапало.
Пари не давам, защото в нашето училище на малките е забранено да ходят до лафката и да си пазаруват каквото и да е.
Днес се изпращат абитуриентите и моята се вълнуваше и ме питаше сутринта къде отиват след като си тръгнат днес. Отговорих и вкъщи – тя милата се втрещи. Mr. Green После и обясних, че отиват да учат в университет, ако имат желание и ги приемат или почват работа.
Препоръчителни книги по български още не са ни дали, за това пък вече получихме тези по английски.  Laughing

# 563
всичко което е допълнително дадено от родител не е нужно, защото госпожата не е казала;)

О , да , това е така навсякъде. При всяко нормално дете. Joy

# 564
    Аз джобни не давам. В училище лавка няма, извън училище не ги пускат, а и да ги пускаха, аз нямаше да разреша да излиза за боклуци. Закусва и обядва вкъщи, за училище му пращам сандвичи и плодове. Въпреки това, си има "негови пари", които е събирал от баба си. Носи си стотинки и понякога си взима какао от автомата, но изключително рядко.
   Телефон има от миналата година. Преди бях против, но най-често се прибира сам от училище, стои сам вкъщи,сам ходи на тренировки, ходи по състезания (напоследък всяка седмица) в други градове, пълен абсурд е да нямам никаква мобилна връзка с него. Телефонът е най-обикновен, с бутони, понякога слуша радио на него  Wink
Другата седмица ни се очертава много напрегната - при мен много важни служебни неща, при децата - по 1 годишно голямо тържество. Все още нямам яснота за датата на тържеството на първокласника. Моля се да не съвпаднат двете дати, не мога да си представя, че трябва да си избера при кое от децата да отида и как би реагирало това, при което мама я няма  Sad
Днес са правили някакви контролни - диктовка и тест, но по какво още не знам.

# 565
  • Перник
И при нас няма никаква яснота кога и как ще  се раздават свидетелствата. Вчера отново питах Калоян и той заяви, че нямат стихчета, значи няма да има тържество  Mr. Green
Естествено, че аз не съм госпожа  и това, което го карам да прави не е необходимо.  Laughing

# 566
  • у дома
Текст за писане по контур, с цел подобряване на краснописа
http://umeia.com/tracing-text/

# 567
Иначе при нас, а както разбрах при  повечето деца от класа каквото г-жата даде за домашно или четене/писане се върши без проблем...всичко което е допълнително дадено от родител не е нужно, защото госпожата не е казала;)
Мда, и вкъщи така, затова силно се надявам да им дадат за четене списък/задачи.
За джобни - винаги гледам да има по левче-два, но досега никога не си е купувала абсолютно нищо.
За взимането от занималня - може след 15,30ч., но за догодина казаха, че ще се пишат отсъствия от занималня, не че ще я вземат, само по 8 деца от клас ще са. Доколкото научих, ще са следобяд в началото и не може да водиш детето по-късно от 8,00ч., което значи, че минимум до 17.30 ще е все в училище, което е почти десет часа. По този повод не знам дали въобще е удачно да ходи на занималня или ще мислим начини.
Лонита, нашите изпратиха абитюрентите и много са доволни. Всеки бил с батко или кака, дали им шоколад.

# 568
Моя син закусва в къщи, обядва също в къщи (не е на занималня). Носи си нещо за прихапване или плод, или пък му купуваме нещо, отивайки към училище.  Rolling Eyes
Пари съм му давала няколко пъти - по 2 лв, за седмицата (защото другите деца имали и си купували разни неща) - харчи си ги по няколко дни - не наведнъж.  Peace
Телефон има още от миналото лято - съвсем обикновен за 10 лв. - носи си го на вибрация и ако се налага - звъни.  Rolling Eyes
Списъка ни с книги има 6 заглавия.  Peace

# 569
  • Sofia
Цитат
Текст за писане по контур, с цел подобряване на краснописа
http://umeia.com/tracing-text/
На тоЯ текст, наклонът му липсва.  Wink

Моята щерка си носи примерно кисело мляко

И моята е носила кисело мляко, като най-течно за сега. По тоя повод си мисля, че и крем супа (не по-течна) мога да пратя, шерката много обича, с крутони разбира се. Simple Smile  За всеки случай би носила чантичката си за обяд в такъв случай, за да не е храната при учебниците. Но нали не обядва в у-ще... Иначе... Simple Smile
Затова писах, че е въпрос на... организация, но не само.  Wink
В първи пост съм дала примерния ми списък (както и теми за храна за ученика има) за обяд на Гушкан, ако ми се налага. Аз лично и още идеи съм събрала дори. Simple Smile

Деси, не е толкоз любопитна бройката, колкото заглавията в списъка.  Wink

Ние нали сме в ОУ, нямаме си такива екстри като абитюренти.
Преди малко се прибрахме от педката. Гушкан ще трябва да слага очила.  Sad
Утре отиваме в кварталната ни очна клиника, да видим.  Thinking

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 18:39 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт