ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз им давам по 50 ст. вторник и четвъртък. Никога не забравят да ме подсетят да им дам и никога не връщат ресто  Mr. Green
Онзи ден забелязах, че на видно място във фоайето са сложили автомат за джънк. Стори ми се най-големия от всички, които съм виждала

# 541
  • Варна
Здравейте, дружина Simple Smile

Не съм се включвала от по-миналата тема май, дано не сте ме забравили Embarassed. Минавам набързо да отчета нашата учебна година и развитието на девойката Simple Smile
В училище - справя се отлично (малко нескромно, ама и учителките така твърдят, затова си позволявам да я похваля и аз Simple Smile ). По математика ходи по състезания, винаги е в топ 10 за града, а на Кенгуруто дори взе бронзов медал Heart Eyes По БЕЛ - не й се чете. Прочете всичко на всичко 3 книжки от библиотеката, зачита се в разни неща странични, но не изпитва сякаш необходимост да се зарови да чете книжки... Иначе пише грозничко, но пък бързо и рядко прави грешки, основно на думи, завършващи на беззвучна съгласна.
Извън училище - ходи на международен балетен конкурс, спечелиха първи награди и на Класически и на Характерен танц. Голяма радост и приключение беше Simple Smile Интереси в  други области май не показва за момента... От скоро кара ролери и това е новата мания сякаш.
Като характер - все по-самостоятелна е. Спрях да проверявам домашни, да изпитвам за стихотворения, а и тя не ми казва кой знае колко - винаги е минало "добре" в училище  Laughing На някой още да му е познато newsm78 Къпе се сама (и косата!), оправя си леглото, прическа, дрехи - сама се справя. Но пък е все така бавна и по 100 пъти сутрин подвиквам: "Хайде! Побързай! Закъсняваме!". Явно ще си остане така Simple Smile
За парите - винаги има пари у себе си (3-4 лв, не повече). Но рядко си купува нещо - я вода, я солети или крекери от автомата в училище. Не я оставяме още сама за повече от час, но и това мислим да пробваме ваканцията лека-полека.
Рапорт - даден Simple Smile
Хубав ден от слънчева Варна ви желая Simple Smile

# 542
Ние даваме 2 лв за седмицата.. Да се оправя с тях. Понякога свършват в понеделник, понякога в сряда, а понякога остават всичките до петък и в този случай удвоявам събраните пари за касичката.Нямат апарат за боклучки, но имат две лафки. Искал да си купува пица и кренвиршка.. говорихме на широко правих у дома няколко пъти и мина желанието. И телефон искал да си носи. След две седмици ще, не ще, ще го носи навсякъде.

# 543
  • София-Младост
Не давам джобни, защото на първолачците не им разрешават да ходят и пазаруват от лавката.

Вчера бях на последната РС, много съм горда на контролното по БЕЛ има 33/34т. красиво писал, почти без грешка, само на диктовката е написал "порасТна" и там е отишла едната точка. Двамата с баща му го хвалим, а той милия "как може да си доволна, като нямам 34т...толкова ме е яд..." Обаче сутринта го гледам в двора обиколи децата и разпита кой колко точки има и не пропусна да се похвали, че той има 33  Crazy
Питам вчера г-жата списък за четене ще им дадете ли-"не" ми отговори  #Crazy Един баща пък ме репликира, че били малки...аз от както се помня винаги е имало списък и не знам човек да е малък, за да чете...Помолих г-жата да им напише все пак поне 5 заглавия препоръчителни, каза че няма проблем, но да не сме споделяли с останалите родители от др.класове, за да не станело конфликт. АЗ ли нещо не съм в час  ooooh!
И последното, което вдигна родителите...във втори клас занималнята ще е с лек карцерен режим...нямаш право да взимаш детето преди 17.30. Принципно и тази година беше така, но с бележка може да го взимаш, все пак някои деца спортуват, рисуват и прочие извънучилищни занимания, които започват към 16-17 ч. Не, догодина нищо...не била идея на директорката, а отгоре...РИО или нещо друго, не беше никак сигурна. При вас има ли подобни безумни идеи?

# 544
Ние сме с обикновен телефон с копчета. Седи в раницата без звук. Дори и да звънна, няма да го чуе, особено ако беснеят по двора... Ползва го много рядко, вчера ми звънна да ми каже че щял да играе дядо на тържеството - да му намеря мустаци?!?

# 545

И последното, което вдигна родителите...във втори клас занималнята ще е с лек карцерен режим...нямаш право да взимаш детето преди 17.30. Принципно и тази година беше така, но с бележка може да го взимаш, все пак някои деца спортуват, рисуват и прочие извънучилищни занимания, които започват към 16-17 ч. Не, догодина нищо...не била идея на директорката, а отгоре...РИО или нещо друго, не беше никак сигурна. При вас има ли подобни безумни идеи?

На нас винаги ни искат бележка ако го взимам преди 15:30 - до тогава са уроците в занималнята. Ходи на плуване от 16:30 но басейна е в училище и няма проблем...

# 546
  • Перник
Ние даваме пари от началото на учебната година - по 2,20 лв. на ден. С половината си плаща обяда (най-често пица  Confused), с останалите пазарува какао от автомата, дъвки, сладолед, шоколадови солети, химикалка за тъчскрийн, химикалка с фенерче и тем подобни. В повечето случаи обаче връща ресто.
Dive, естествено, че те помним  Grinning И при нас училището винаги е минало "добре". Ако нищо не го питам обаче, започва да разказва  Twisted Evil

# 547
Нашите джобни са 2лв. на ден и от разговори с други родители и това , което той споделя явно е с най-малко пари в клас /занималнята. Изумена съм с какви джобни пари ходят децата  в държавно училище ,с родители със скромни доходи. Но ние смятаме ,че е достатъчно , все пак носи и храна от вкъщи, въпреки че е цял ден на училище.
По отношение на занималнята във 2 клас и аз подписах заявление, в което беше упоменато ,че се задължавам, ако детето  участва в извънкласни дейности те да са след 17 ч. Аз и без това не мога по-рано да го взема.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 10:57 от kativita

# 548
Ние плащаме всеки петък купони за храна, около 14 лв седмично, задължително. Моят отказва да я яде тази храна, в най-добрия случай изяде една филия хляб Sad В началото му приготвях сандвич и плод в раницата, но масово децата носеха кроасани чипсове и т.н. Скоро казаха, че не било вече задължително да ходи на стола, но трябва да носи готвена храна от къщи, която да яде там  - никакви сандвичи и опаковани храни не може. Не си представям как ще му сложа супа и основно в раницата и как ще го яде...Абсурдно ми се вижда.

# 549
Давам пари в дните, в които не съм сложила закуска в раницата. Обядва в стола, по-точно - опитва си от храната. Rolling Eyes
Ресто рядко има, но пък и рядко купува боклуци.
Телефон му купих сега като подарък за РД. Не го носи на училище - догодина.
Винаги когато се е налагало да го взема по рано от занималня попълвам бележка до директора на училището. При нас не е желателно децата да се вземат преди 16,10 - до тогава са им заниманията.

# 550
  • sf
Виктор днес е на екскурзия в Копривщица. Звъни ми през 20-30мин - излезли от София, пътували, пристигнали, сега ядат- леле, много е досаден  Joy
Купувам купони за 12.50лв на седмица, хапва си добре, даже понякога и ако някое дете не харесва нещо, му дават, той нали все е гладен  hahaha джобни давам 1-1.50 лв, не връща нищичко , смята си рестото винаги безпроблеми. Казвам му " в тетрадките може и да объркаш някоя задача, ама колко трябва да ти върнат, никога"  Joy

# 551
Ние сме с 2 лв на ден. От тях младежът си купува купон за обяд. Ако дам повече, нищо не се връща. Затова само за обяд, иначе може лавката да изкупи. Като слушам от него, другите деца носели повече пари.
Вчера са правили изходното по математика. Не знае какво е направил, спомени никакви. За другите изходни не се знае кога ще са според госпожата от занималнята. Имало време - другата седмица. Но кога - не е ясно. Много се ядосвам - та то има само три учебни дни. За резултати въобще не се и надявам да науча. Ако не отида специално в училището, информация няма.

# 552
  • София
Давам по 2лв. на ден. Категорично отказва да яде в стола, миришело му лошо, но и той е много капризен за ядене-готвено не яде, с изключение на мусака и супа топчета. Купува си пица или закуска, ако не му давам пари ще си стои гладен.
В занималнята всеки си тръгва когато си поиска, госпожата казва какво не е довършено. Може би има някакво разпореждане за новата учебна година?

# 553
В нашето училище това до 17,30 беше от януари. Отнася се за целодневното обучение. Обаче не е било проблем да го пуснат по-рано и бележка не сме представяли. Иначе догодина са полудневно и не ни касае.

# 554
  • Sofia
Моята нито телефон ползва, нито джобни, нито е на занималня.  Simple Smile  
Най-малко пък ще е довод за тел. или пари това, че другите носят. Отдавна знае, че същинска нужда ще наложи това, не нещо друго. За сега дори не я блазни нито едното, нито другото.

nonai, да си носи храна детето е абсолютно възможно. Въпрос на... организация. Simple Smile

Гушкан се подобрява, за понеделник ще е на линия. Следобед ще идем до педката.
В момента чете упътването към семената ми от икея, на разни балкански езици и умирам от смях...  Joy...

Общи условия

Активация на акаунт