ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 287
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Деси, не е толкоз любопитна бройката, колкото заглавията в списъка.  Wink

Съгласна съм - така е. Класната, обаче издаде само Пипи, а другите каза, че ще видим след тържеството, когато ще им ги даде.  Peace

# 586
  • Sofia
О, аз помислих, че имаш списъка. Simple Smile

# 587
  • на североизток от Рая
Здравейте, мами!

Нямам първокласник, имам четвъртокласник, но надничам при вас да си сверявам часовника, защото работя с първолаци тази година. След дни завършват, но често четях през годината какви са грижите ви, тревогите ви, недоволствата ви също ми бяха от полза, помагаха ми да преценя аз къде греша.

За списъците с книжки коментирате тези дни. Аз ще дам за прочит през лятото, но не като задължителна,  а като препоръчителна литература три книги:
  "Патиланци", "Пипи Дългото чорапче" и български народни приказки - сборник. За приказките нямам претенции, важно е да четат приказки, да извличат поуката, да свикват с нашето народно творчество.
 На 21-ви са за последно на у-ще моите деца, ще ги водим в Историческия музей в града и на други места. Но тържеството ни ще е на 24-ти май, това е традиция при нас и считам, че така трябва. Денят е празничен, първокласниците трябва да го усетят.

Дано не ви подразни включването ми.

Хубава вечер!  Hug

# 588
  • София
Не забравяйте и зъболекар!
Бих добавила и ортодонт Simple Smile
Моите ги водихме на зъболекар миналия месец. Казал е, че преди да израснат и четирите шести зъба (това май са първите постоянни) не може да се прецени дали са за апарат. Питахме конкретно, тъй като им са много раздалечени зъбите заради празнините от падналите зъби. Успокои ме малко. Мен като дете са ме оставили с криви зъби и смятам да ги следя доста изкъсо...

Нели, добра среща  Peace

# 589
  • Sofia
Казал е, че преди да израснат и четирите шести зъба (това май са първите постоянни) не може да се прецени дали са за апарат.
Есента като водих Гушкан същото ми обясниха.

Нели, добре си дошла!  Simple Smile

# 590
  • София
Хм, очен... май в началото на годината го водих, за пръв и последен път - може би следва да се замисля.
На зъболекар - ако няма болки, като изникнат хубаво постоянните за силикон, иначе - ще му трябват, уви, бреслети - 1горе дясно (мое?... дали пък не е ляво) има посока 40 градуса към съседния 1ви. SadНо зъболекарят ми каза, че такива неща може да слага след като всички зъби се сменят.

# 591
Здравейте и от мен. Не съм се включвала скоро, на нова работа съм, вечер задачите в къщи и нямам никакво време за форума.

Вчера моето момиче стана на 8 години. Снощи празнувахме в къщи с бабите и дядовците, а днес беше веселбата с приятелчета. Много доволна.

Въобще не осъзнава, че у-щето свършва. Днес от мамите разбрах, че нашите свидетелства ще ги дават на 1-ви Юни, изненадах се..... нямало да могат да ги напечатат до 24 май.
Джобни въобще не съм давала, само онзи ден ми поиска парички, че като се връщали от стола автобуса спирал и големите си купували разни неща от магазинчето и тя изяви желание.
Догодина на занималнята ще е друг възпитател, такава била практиката на училището т.е всяка година нов учител.

Хубава вечер от мен.

# 592
Мимка, да е здрава и усмихната порасналата ученичка!

Нашият син пък от миналата седмица брои дните до края...Явно вече му е омръзнало доста, макар сега, накрая, само да го хвалят...Вчера имали някакво контролно по математика и изкарал 18 от 19 възможни и беше доволен от себе си...
Ние не му даваме джобни въобще - още в началото така се разбрахме с госпожите му, при все че някои родители не го спазват. Той не се противи засега...Тържеството им ще е в класната стая, на 21 ви и предполагам, че тогава ще им кажат и летните четива...Всъщност, въобще не знам дали ще е тържество, защото той каза, че нищо не репетират, та ще видим. Пари за свидетелство не са ни искали, поне засега.
Та, туй от нас...Всички чакаме ваканцията с нетърпение!
Слънчева неделя! Hug

# 593
  • София
А на зъболекар я водя редовно, там не пропускаме. Но нито с очите е имала оплаквания, нито с краката, та за това не съм я водила на такива специалисти.

Госпожата е подготвила открит урок "Какво научих в първи клас" за последния ден, та явно няма да е тържество, а препитване в класната стая с торта и подаръци.

Мимка честита ви рожденичка, макар и със закъснение. Да ви радва и слуша много.
Днес закупих и аз книгата - Какво става с моето тяло, че напоследък интересни въпроси задава относно с*кса и реших да се подпомогна със специализирана литература.

# 594
  • Sofia
Да ви кажа... чета на Гушкан "Приключенията на Лиско в гората" и силно ви я препоръчвам!  Grinning  Много е забавна, заедно се смеем.  Laughing  Имаме старите издания и тази - първата, както и "Приключенията на Лиско по море" са в една книга и ѝ ги чета аз, понеже са с дребен шрифт.

Иначе би си ги чела сама, както ще стане с останалите книги за Лиско.
Харесахме Борис Априлов и ще прочете и "Шесте пингвинчета"

Тя пък го мъчи, мъчи Туфо рижият пират, но го заряза и зачете и свършва "Казахски народни приказаки".  Simple Smile

# 595
  • София
Да ви кажа... чета на Гушкан "Приключенията на Лиско в гората" и силно ви я препоръчвам!  Grinning  Много е забавна, заедно се смеем.  Laughing  Имаме старите издания и тази - първата, както и "Приключенията на Лиско по море" са в една книга и ѝ ги чета аз, понеже са с дребен шрифт.

Иначе би си ги чела сама, както ще стане с останалите книги за Лиско.
Харесахме Борис Априлов и ще прочете и "Шесте пингвинчета"

Тя пък го мъчи, мъчи Туфо рижият пират, но го заряза и зачете и свършва "Казахски народни приказаки".  Simple Smile

Никъде ги няма - аз ги търсих под дърво и камък като беше за ограмотяването...

6те пингвинчета му четях като беше бебе - на малко над годинка - е няма такъв смях... Ама аз му пеех песничките - по мои спомени от мултфилмчето... По едно време искаше непрекъхснато да му пея за "пин пин"...  Joy

# 596
Относно очен лекар и зъболекар - моя син носи очила - има мързеливо око и редовно го водя на очен, а от 1,5 години насам зъбите му постоянно се развалят - един и същи правим по няколко пъти.  Rolling Eyes Та и на зъболекар ходи редовно.  Peace

# 597
  • Sofia
Никъде ги няма - аз ги търсих под дърво и камък ...

Има ги антикварно, другият вариант е от библиотеките. Simple Smile

# 598
  • София
Никъде ги няма - аз ги търсих под дърво и камък ...

Има ги антикварно, другият вариант е от библиотеките. Simple Smile

Не ги намерих и антикварно даже, имаше ги на няколко места - продадени... Ако ги срещнеш, моля, свирни?..

# 599
  • Sofia
Забравих да пусна линк за антикварните, ето - http://knizhen-pazar.net/index.php?search=%D0%91%D0%BE%D1%80%D0% … amp;searchin=name
Има ги висички (по долу показвам нашите издания), без "Приключенията на Лиско в страната на квадратните същества" - тя е най-рядка.

Ето всичките книги:
Скрит текст:
Поредицата за Лиско

Най-известните и обичани произведения на Борис Априлов са цикъл от романи и повести за приключенията на лисичето Лиско, някои от които са включени в програмите на училищата. Жанрът на творбите е труден за определяне и се променя през годините. В тях се съдържа и хумор, и сатира, и гротеска, и лирика — и всичко онова, за което е било забранено да се пише в книгите за възрастни. Ето творбите по реда на създаването им:

„Приключенията на Лиско в гората“ (1957)
    „Приключенията на Лиско по море“ (1968)
    „Новите приключения на Лиско“ (1971) Съдържа повестите:
        „Не пипай куфара“
        „Чими“
        „Часовникът“
        „Червената шапчица“
        „Дупката“
        „Питонът“
    „Приключенията на Лиско в страната на квадратните същества“ (1975)
    „Най-новите приключения на Лиско“ (1975) Съдържа повестите:
        „Привидението“
        „Голямата награда“
    „Десет приключения на Лиско“ (1987) Съдържа осемте повести от предните книги, както и две нови:
        „Стената“
        „Синьото фламинго“

Нашите са тези издания и включват всичките повести:
1. тази, която показах по-горе
2. Десет приключения на Лиско
3. Приключенията на Лиско в страната на квадратните същества

Общи условия

Активация на акаунт