Отговори
# 720
  • София
Благодаря! Може ли линк или снимка на повивалника?

# 721
  • Sofia
Благодаря Queen E, той и сега си е "ученик". От яслата си набави варицелата  Mr. Green
Но миналата година го приеха в центъра (района ми по месторабота) и трябва да пътуваме като не съм на работа, а сега е в нашия район.
Моя повивалник е на OK baby - един бежов твърд, към 100тина лв беше.

# 722
  • София
Ето дрешките, които сме закупили през последните 2 седмици:
Скрит текст:

# 723
за повивалник искам ето такъв: http://www.houzz.com/photos/257023/SPOLING-Changing-table-scandi … n-changing-tables
Явно е стар модел и вече не се предлага в Икеа, гледах и в магазина тук, и по сайтове за други държави.. е няма. Ако някой види нещо подобно в София, казвайте!

Емел, чудесни дрешки Simple Smile  като гледам девойката ще е готова и за детска градина Wink

Аз съм на път да се обзаведа с разширени вени.  Днес следобяд вените по прасците ми се бяха подули, даже леко "накъдрени", има и няколко спукани капилярчета като паяжина.  В момента са се прибрали и не се вижда нищо притеснително, но явно трябва да взимам мерки.  Килограми всички знаем как се свалят, ама с вените е много по-трудно. Вие ползвате ли някакви кремове, масажи, компреси, друго? Четох за специални чорапи, но какви - нали има с различна степен на компресия?
В понеделник ще ходя при лекарката ми да питам какво може какво не може. За начало си купих сабо на платформа, малко бабешко, но поне не е съвсем равна подметка и е много удобно.  

# 724
  • Sofia
AleksandraN - за повивалника - по мое мнение (и опит) колкото по-равен / твърд и широк е повивалника, толкова по-удобен ще е и за бебето, и за теб самата. И е много важно да ти е на подходяща височина - дори минимално навеждане ще ти докара много болежки.

# 725
  • София
AleksandraN и аз ще съм с тази "екстра" на бременността. Моята лекарка каза - споко, по-зле ще става. Ако не те болят, нищо няма да дам. Като родиш ще се приберат сами. Сега вдигам краката нависоко при всеки удобен случай и се надявам да е права  Laughing  Сподели какво е казала твоята   Rolling Eyes

Емел, много сладурски неща си взела! Да си ги носи беба със здраве след някой и друг месец!

krisskata, голяма късметлийка си явно да приемат дечко в толкова близка детска. Дано сега му се паднат спокойни и търпеливи госпожи, за да ходи с желание! Шарката... казват, че колкото по-малки я карат, толкова по-добре. Не знам обаче за теб дали е безопасно... Консултирай се с док за всеки случай  Peace

Queen E, той сега почна месеца, ти за свършване говориш   Laughing  Отказвай където не е наложително и не се пренатоварвай. Почивай си повече - никой няма да ти даде медал за това, че си успяла да огрееш навсякъде! Ти и беба сте най-важните!   Hug

# 726
  • Sofia
wave - имаше и вариант за по-близка детска, буквално на нашата улица, но се отказах от нея, че е много стара и кофти база  Mr. Green
Малкия бая се е опъпчил, ще видим със сърбежа как ще се справяме. До тук борим здрава температура. Аз съм я карала като малка, води се, че няма риск за мен (и бебето), ноооо човек никога не може да е 100% сигурен. Така или иначе нищо не мога да направя, само си стискам палци...

# 727
krisskata, ако правилно те разбирам, мекия и сгъваем повивалник не е добра идея... жалко, изглежда практично. До каква възраст се ползва повивалник?

# 728
  • Sofia
Да, и аз в началото доста се заглеждах по подобен тип повивалници, но се радвам, че се отказах Simple Smile
А колко дълго се ползва - зависи от детето - кога ще започне да се върти най-вече. Така или иначе не би трябвало и за секунда да се остава без надзор отгоре, а започне ли да се обръща едва ли не едната ти ръка ще трябва постоянно да е на него Simple Smile Аз ако не се лъжа до към 7 месец приблизително ползвах. После седнала на спалнята  Mr. Green

# 729
6-7 месеца ми е идеално! Не искам да трупам мебели вкъщи, затова търся оптимизации.
Другия вариант ми е бюрото на мъжа ми, 120:80 и се наглася на височина, изглежда ми удобно за повиване и да държа на него разни дрешки и дреболии.  Само че той ще трябва да ползва кухненската маса известно време. Ако е за 6 месеца - все ще се прежали, дори си струва да му купя малко бюрце, вместо да купувам повивалник.  После бюрцето може да остане за девойката, да си пише домашните Simple Smile

# 730
  • София

Емел, чудесни дрешки Simple Smile  като гледам девойката ще е готова и за детска градина Wink

Joy Да, роклите и обувките са за след 1 г.

За повивалник - все ми се струва, че са много паянтови наличните на пазара, освен ако не са скрин-повивалник, на какъвто трябва да му търся място - бебето ще е в спалнята за гости, като и ние ще се преместим временно там. Като стане самостоятелно, ще обзаведем детска стая. Та, на въпроса - много ми е активно в корема, не знам как ще се оправим с повивалник.

# 731
Добро утро.

Аз ползвах ето такъв повивалник http://www.sofia-bebe.com/chipolino-komfort-2-povivalnik-lilav.html. Слагах го в/у кошарата. Той има крачета и се закрепваше идеално в/у кошарата. Слагах го по средата, така че дори и да се завърти бебето и да тупне, то да е в леглото му. ето така: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41kAI2NTdeL._SL500_AA300_.jpg

ползвах го до към 7 месеца, защото малкия после проходи и го преобувах в движение из цялата къща. Така и не успях да го накарам да стои на едно място дори и за 30 секунди Simple Smile.  Един такъв повивалник може да се постави в/у леглото, масата, дивана и после да се прибере. (аз го държах изправен до стената).

Сега честно казано с две бебета, ако са такива палави като батко си идея нямам как ще ги преобувам, но ще се справя Simple Smile Simple Smile.

Хубав ден на всички!

# 732
  • Sofia
Моят повивалник е този - http://www.bebelandia.bg/product/6506/okbaby-povivalnik-flat.html
Тези белите "крачета" се водят за поставяне върху вана. Аз върху креватчето го държах. Големичък е, но ми беше удобен. И ваната със стойката са ми на тази фирма.

# 733
  • Варна
aissa80,нашия повивалнк е същия.
Исках да кача снимка,но неможах Embarassed Grinning Grinning

# 734
Привет, пиша набързо от метрото, на път за вкъщи. Отдавна не съм писала и много се извинявам! Бях на ЖК преди малко. Та, малката е добре, 815гр, но е обърната седалищно в момента. Много се сдухах  Sad  иначе всичко друго е наред - матката е спокойна, водите са добре и шийката е запазена.
Пращам прегръдки на всички и отивам да си нагушкам малкото човече, че да се се заредя положително! Желая ви прекрасен ден! Съвсем скоро ще изчета всичко изпуснато!!!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт