Боядисваме Великденски яйца в очакване на ЮНСКИ слънчеви деца. - тема 11

• 38 754
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета, включвамсе и аз към Юнските мами. Терминът ми е на 20.06, но е второ дете и ще е планово секцио. Още нямам определена дата от лекаря, но в началото на май иска да се уговорим. Ще се радвам, ако мога да се добавя във фейсбук групата, където ще ми е по-лесно да пиша. Хубав ден!

# 676
  • София
~Mimko~ изследване за КУМБС се прави когато майката е с кръвна група 0-  Rh-отрицателна а таткото с   Rh положителна .
Кошарката е много сладурска  Heart Eyes Успех за количката и при докторите !
Момичета като гледам в майската тема какъв бебевалеж е настъпил ми е едно хубавко .. от другия месец май ще го очакваме и при нас  Rolling Eyes
Пожелавам ви един усмихнат и позитивен ден   bouquet

Ние сме такъв случай с - и + резус фактор. Ако някой го интересува някаква информация, да пита.

# 677

Sonyta Бързо записвай второ висше или магистратура редовно - тогава ти дават 2880лв.
И не е нужно да го завършиш. Имам доста познати и аз даже мисля живот и здраве да запиша да не говорим, че мисля даже да си го изкарам, но първо ще прекъсна по семейни причини, че няма как с малко бебе да ходя на лекции.

# 678
И аз си мислех че мамите от майската тема са подранили  newsm78 но има такива като мен който са с термин 1 ви юни та значи след 1 ви май нищо не се знае .. ( оф да си седи и да си чака 1 ви юни че ще се караме иначе  Joy )
За обличането и аз много се чудя баткото ми е майско бебе и си спомням че 1 я месец ме бяха посъветвали да е с дълги ръкави и дълги крачоли но тогава беше един дъждовен и студен и юни та май чак на 2 месец съм го разсъблякла по къс ръкав. Иначе като размер купувам 56 , 50 ми се вижда прекалено малко .С баткото съм имала няколко дрешки 50 размер който така и не облякохме защото много бързо омаляха ( а той се роди 3,500 кг и 55 см доста дълъг .. )
SonytaВъв ФБ има една група ДЕТСКИ НАДБАВКИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ, там зимата си спомням че се коментираше нещо за първа помощ която е 150лв и е преди раждане, а след раждане 250лв.Това май  е само за безработните ,но не съм много сигурна да не те подведа най добре е да разпиташ може би в социалните. И питай също и за детски сигурно ти се полагат .
deny то и ние сме с + и - , но за сега уж няма проблем с първата Б така ме бяха наплашили , а се оказа че не е толкова фатално ако всичко е под наблюдение .
За майките студентки не съм много сигурна но имаше някакви промени и там за тази помощ. Коментираше  се доста усилено по едно време да се изплаща, след като бебето навърши годинка , другият вариант бе помощта да се дава на части, а не наведнъж но какво решиха в крайна сметка не съм много сигурна. То нали сме в АБСУРЛАНДИЯ  за нищо човек не можем да сме сигурни в днешно време ,май е най добре да си от малцинствата тогава си облагодетелстван в тази държава . Но не искам да подхващам тази тема че много се ядосвам !
По добре да си говорим за бебешорски работи .Оххх.. колкото по наближава по не търпелива ставам и при вас ли е така ??  preggo

# 679
Привет момчета!!!
Денят беше много приятен.....вече ще е така за напред....
ох колко неща трябва да започна да върша но така ме мързи.....
утре ще поръчаме гардероб  :Lil:
а като говорим за малцинствата не искам да започвам с абсурдите на тази държава в която живеем....
сега в момента ни предстои прием в първи клас....но не бих казала прием за първолак а прием с критерии за ....няма такава държава с такива високи критерии като нашата!!!Потресена съм.....

# 680
Здравейте! Има ли мами от Сливен?   bouquet

Аз съм от Нова Загора, но мисля да раждам в Сливен. Още обмислям, тъй като Сливен и Стара Загора са на равни разстояния от моя град  Wink

# 681
  • София

deny то и ние сме с + и - , но за сега уж няма проблем с първата Б така ме бяха наплашили , а се оказа че не е толкова фатално ако всичко е под наблюдение .

Аз не съм се шашкала, а и никой не ме е плашил, просто си правя изследванията и това е. Но я ми какво ти казват на теб за тази инжекция, която се слага след раждането? Защото при мен е много противоречива информацията- едни викат безплатна е, други, че трябва да си я купя, но така и не разбрах нито колко пари е, нито дали трябва да ходя да я търся или си я има по болниците? То ще питам де, ама все пак ако имаш някакво инфо, ще ми е полезно

# 682
Каква тиха вечер се очертава навън!!!! Heart Eyes Flutter Heart Eyes

# 683

Аз не съм се шашкала, а и никой не ме е плашил, просто си правя изследванията и това е. Но я ми какво ти казват на теб за тази инжекция, която се слага след раждането? Защото при мен е много противоречива информацията- едни викат безплатна е, други, че трябва да си я купя, но така и не разбрах нито колко пари е, нито дали трябва да ходя да я търся или си я има по болниците? То ще питам де, ама все пак ако имаш някакво инфо, ще ми е полезно

Ами за анти д гама глобулин-а , знам че се слага след 1во раждане до 72 часа .На мен ми я слагаха преди 10г. тогава беше безплатно , но сега не знам как стоят нещата , при втора бременност май не се слага но като се замисля не съм питала дали трябва  newsm78 .На следващият преглед на 04.05 ще питам АГ и ще ти кажа какво са ми казали

# 684
  • София
Благодаря ви за отговорите!! bubentseto не, за съжаление нямам нужния стаж.. имам 2 месеца за майчинство и 4 социални осигуровки - не ми върши работа.. Висше да записвам ми се струват много разправии.. направо ще проверявам социалните то се е видяло.. Добре, че никой няма да ни остави сами да се оправяме..пък и тати взима добри парички - просто търсих начин да подпомогна малко нещата, а не да вися така, но за бебка всичко се преглъща - само тя да е добре!!   Praynig
Иначе сте прави по - добре сега само почивка и мисли за хубави неща!!! Днеска бяхме на ЖК бебенце е 1.800кг с главата надолу и изгледите да раждам нормално са много добри!! Тръгвам всяка седмица на тонове и на 14 май сме на преглед пак. Дадоха ми и амбулаторна карта за родилното. Сега пратих мъжО малко при приятели да си почина малко, а той с 300 увъртания и моленки с него да отида тръгна да излиза.. А като си помисля, че някой мъже само си мечтаят за такава вечер...  hahaha Сега мисля да си пусна филмче, да си направя нещо по - леко за хапване и после да легна да почета малко бебешки книжки. Онзи ден си взех на д-р Харви Карп "Най - щастливото бебе" и за сега мога да кажа, че ми харесва.  Ще продължавам и да "шпионирам" темата тук, че да се "зареждам" с повече положителни бебе емоции!! Heart Eyes

# 685
На фона на тази прекрасна вечер мен ме обхваща пак параноята и ме налягат мислите дали бебка ще се.роди жива и здрава и дали ще се отървем по живо и здраво????

# 686
  • София
На фона на тази прекрасна вечер мен ме обхваща пак параноята и ме налягат мислите дали бебка ще се.роди жива и здрава и дали ще се отървем по живо и здраво????

Оооо недей така!! Бели винаги може да станат особено, ако попаднеш на некадърни доктори, но недей го мисли така, че може да предизвикаш лошият късмет - знае ли човек... Naughty Това си е Божа работа - ти гледай да се чувствате добре, движи се повече и, ако казват, че всичко е наред - значи е! Сега ни трябва само релакс и прекрасни мисли!! baby_neutral
Прегледай бебешките дрешки и снимките от ЖК, ако си имаш такива. Нагушкай корема и си помечтай как ще видиш скоро бебчето.. само месец остана.. уфф нямам търпение вече Blush

# 687
Да знам така е...
Преди малко изгледах видеото на акушерката която е пребила малката бебка....чувствам се ужасно....това е ненормално...юбих я убила пък после да ме съдят....

# 688
Здравейте от мен , не съм се включвала от 1ва тема но ви следя редовно  Peace
На 22 съм и терминът ми е на 24.06 и чакам момиченце  Heart Eyes Heart Eyes
Иксах да ви попитам за изследванията за Rh понеже аз съм 0+ а бащата 0-  тогава има ли проблем или не, че четох четох ама нещо не разбрах ooooh! В понеделник съм на преглед и ще питам ама реших да ви пиша за по сигурно   Wink А за анти д гама глобулин знам от приятелка че плаща към 150 лв
За помощите за майките студентки не влезе ли закон че трябва да имаш поне един семестър и задължително е да завършиш и ако ли не трябва да върнеш парите newsm78 а може би само мислеха да го вкарват в сила  Thinking

# 689
hailie заповядай . От Троян съм ще те водя на минерални бани ако дойдеш Simple Smile
За маца не се притеснявай внимавай саммо първите 1-2 седмици да не се вре много много в бебето после вече може и двамата да си спинкат . Аз така се притеснявам за кучетата те навън си живеят ама като са свикнали милите всеки ден да ги водя на разходка а също и не знам  ММ как ще се справи с тяхното хранен докато съм в болницата , че те са с големи претенции и без мен не могат само мен признават и знам , че ще им е много мъчно , защото никога не съм ги оставяла за повече от 12 часа и като се завърна е една радост едно чудо . Ама няма как ще се нагласим с времето някак си.
На мен пък ми остава още малко да вляза в 9ти месец броя дните . В понеделник ще съм 36та седмица тогава съм и на ЖК.  Heart Eyes
bubentseto и аз съм на вълна гладене . Нашите дрехи и чаршафи никога не съм ги гладила , но на бебо ще гладя няма как и като стана дума вече всичко изпрах мислех си ще ми отнеме 3-4 дни а то за 2 бях готова голям мерак Simple Smile Имам само още малко за гладене.
Emily_D на мен док. ми каза , че деветият календарен месец започва като от термина си извадиш 28дни назад . Демек 10ти лунарен ти  е официален 9ти календарен . Не знам дали успях да го обясня.
За дрехите и във ФБ писах купила съм 50ти и 56ти размер с дълъг ръкав като долните бодита са ми с късо ръкавче горе долу имам общо 2-3 цели гащиризончета и 3-4 комплектчета (бодита , горно с дъкъг ръкав и ританки ) най-много месец ще ги носим и без това . Всичко друго ми е 0-3 месеца или 62ри размер ( летни ромпърчета , дънки , бодита с къс ръкав , спортни екипчета) които са ми доста повече като количество
moon_cherry За теб не знам колко си нетърпелива ама мен вече не ме свърта  . Хем искам бебео да си изчака датата за секцио хем нямам търпение и викам дали оък няма да иска по-рано да се видим и хем в същото време си мисля как не сме готови с ремонта . Ама то да не е каквото искам аз  . Наистина не остана и вече откачам  #Crazy
Деси такива мисли всички ни налягат , но гледай да ги игнорираш.

Общи условия

Активация на акаунт