Боядисваме Великденски яйца в очакване на ЮНСКИ слънчеви деца. - тема 11

• 38 751
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Деси, никакви такива мисли! Naughty
Теди, така ми се ходи в Троян, че си ме вкарала в едни мислииии Hug

Аз днес си поръчах помпа за кърма и покрай нея и едно ромпърче, а си купих ромпърче и боди-рокличка с калинка и цветенце Laughing , в процес на спазаряване на 3 ромпъра съм и мисля да приключа с тези дрешки. Да взема 1-2 пижамки или ританки, още не съм го измислила.
Всички дрешки гледам да са 62. Баткото се роди 53 см и почти 4 кг и тези за новородени не му ставаха.

Мисля да е възможно най-леко облечено бебето, като ще заложа на различна дебелина одеялца и пеленки. Дано само да е топло, де.

Днес ужасно много се уморих. И тъкмо, с надежда, към Надежда Laughing , в 18:30 се прибираме с малкия, аз само си представям как ще се налоча, буквално, с вода и ще се размажа на дивана, ми звъни ММ да го прибера от Гео Милев Crazy Crazy Crazy , два пъти се загубих, ужасно щях да блъсна един човек зад мен на един баир в задръстването, добре, че имам стикер, голям колкото стъклото Млад шофьор и Мама в колата Joy Joy , та явно беше спрял доооста зад мен, та му се размина Party . Накрая се наложи да се кача на втория етаж на паркинга на Сердика мол. Колко "благословии" отнесоха архитектите, само аз си знам bowuu . Но важното е, че минах през цяла София в трафика и нашата, и другите коли са здрави tooth  Hands Clap .
А като се загубих спрях един мъж да го питам накъде съм и се оказа, че на човека му се говореше повече, отколкото на мен Laughing и поне 5 мин. ми обясняваше нещо, което можеше да каже с 3 изречения.

# 691
hailie днес ти е бил мноооого интересен ден!!!
Аз не смея да купувам още дрехи защоти искам да изчакам да видя горе долу колко голяма ще се роди бебка че баткото беше 49см и всичко което бяхне взели му беше като подарено!!!😂😂😂😂
Утре сме на рожден ден на Витоша....ооо ще разпусна толкова се вълнувам все едно аз имам рожден ден!!! Само дано да не вали.....🙏

# 692
май не ни свърта всички вече.в понеделник ще ходя да си взема болничният тогава ще съм 35 г.с. според таблицата на 1 страница 9 месец се влиза в 36 г.с. а дали е така не знам  newsm78
Теди и ние още не сме готови със стаята и аз откачам направо  Crazy ти май ще ни изпревариш всичките кога ти беше секциото?
за дрехите мисля да не се запасявам.ще има хора,които ще ви подаряват пак и бебетата бързо ще ги израстат.за лятото мисля да го обличам с ромпърче и чорапки и евентуално нещо като желетчица
да ви кажа че социалното майчинство е 110 лв. питах счетоводителя,но забравих да питам дали може да се прехвърля стаж от роднина на мамите без стаж  doh мога да го питам ако ви интересува в понеделник тогава ще му нося болничният и без това  Simple Smile без стаж със стаж търсете си майчинството момичета имате право както и надбавки,помощи.нали затова плащаме сметки всеки месец тоци,води,данъци,осигуровки и каквото се сетите  Crossing Arms

# 693
Оооо ще има и преди мен . Точно това коментирахме във ФБ , че моят термин е на 25ти май а док. ме вика на 18ти май да се разберем за дата която ще е 19ти или 20ти там някъде и си е доста близко до термин и не се знае дали ще устискам до тогава. А моя позната роди преди 2 седмици в друг град и и бяха насрочили секциото 2 седмици преди термина , но честно казано по-късно по-добре за бебо . Нищо , че аз нямам търпение ако тръгне пък сам да си излиза по-рано решението си е било негово  Grinning

# 694
Поревах си с Анатомията на Грей аз преди малко, бебата се е кротнала и май ще спим...лека мами

# 695
Sonyta Ако нямаш брак с таткото ще взимаш и 35 лв детски на месец , + 250 лв еднократно за живородено дете. Много лошо! Не се натъжавай аз съм в сходна ситуация! Hug Hug
nikita_s Добре дошла!   bouquet
hailie И ти си права - ако дрешките са по-тънички, може да се компенсира с одеалце!  bouquet  bouquet

Мен пък днес не е ме изведоха на покупки  Crossing Arms Crossing Arms Май ще остане за неделя  Crossing Arms Crossing Arms
Като ви казвам, че ММ е най-заетият безработен - не ми вярвате! Thinking Thinking
Аз реших ден-два да наблегна на месото, защото откакто съм бременна почти не ям. Та в сряда ще ми пуснат изследвания и да излъжа изследванията. Нещо нямам желание за хапове точно към края. Wink Wink

# 696
Здравейте момичета...аз също съм от мамите, които си нямат идея как ще се справят след като ми е първо бебче. Все пo-често си задавам въпроса "ужас,аз ще се справя ли". Направила съм си подробен списък с неща за пазаруване, който съгласувам с мои приятелки с бебчета, с вашето мнение във форума... smile3518 надявам се да не изпадна в паника  newsm17

извинявайте за глупавия въпрос,но какво е ромпер... newsm53 може ли някой пусне снимка на ромпер за бебе

хубава и усмихната събота Simple Smile

# 697
Gergamelka, аз чакам второ детенце, но и аз си задавах въпроса какво е ромпер  Laughing
Иначе вече извадих дрешките от каката - изпрани и изгладени са  Simple Smile Също и чаршафчета и хавлийки. Вчера извадихме от мазето колички, люлка, шезлонг и други подобни неща от каката, необходими за бебчо. Остава тях да ги изчистим/ изперем и да проверим състоянието им  Wink Мисля май само нов шезлонг да купим, защото старият ни е без вибрация и е позахабен. Сега все си мисля, че вибрацията може да е полезна, особено за периода с коликите... Другите неща ще си ползваме от каката.

О, да, и аз всеки път като влизам в темата и се чудя дали няма да се е появило вече първото бебче изненада  Hug Неизбежно наближава този момент и все по-вълнуващо ми става  Heart Eyes Важното е всички бебчовци да са здравички и да излязат когато са готови  Simple Smile

# 698

Ето това е всеизвестния ромпър Laughing - гащеризонче с къси крачолки и къси ръкави, а може и потниче.

# 699
Здравейте! Има ли мами от Сливен?   bouquet

Аз съм от Нова Загора, но мисля да раждам в Сливен. Още обмислям, тъй като Сливен и Стара Загора са на равни разстояния от моя град  Wink
А накъде сте се насочили да раждате в Сливен? Аз по принцип съм от ямбол ама тука не смятам да раждам и си мислех за Ева-та в Сливен при д-р Йорданов

# 700
И аз не знаех какво е ромпърче... Тези с октоподите са много сладки Simple Smile

Аз пък вчера се възползвах от намаленията в седрика център и нищо не остана в списъка за пазаруване. Само няколко неща от аптека, които мисля да вземем като ни изписват направо от аптеката на болницата и борд за количка, който може би ще поръчам по интернет, може и след като се роди бебока.

# 701
  • София

deny то и ние сме с + и - , но за сега уж няма проблем с първата Б така ме бяха наплашили , а се оказа че не е толкова фатално ако всичко е под наблюдение .

Аз не съм се шашкала, а и никой не ме е плашил, просто си правя изследванията и това е. Но я ми какво ти казват на теб за тази инжекция, която се слага след раждането? Защото при мен е много противоречива информацията- едни викат безплатна е, други, че трябва да си я купя, но така и не разбрах нито колко пари е, нито дали трябва да ходя да я търся или си я има по болниците? То ще питам де, ама все пак ако имаш някакво инфо, ще ми е полезно

Ами за анти д гама глобулин-а , знам че се слага след 1во раждане до 72 часа .На мен ми я слагаха преди 10г. тогава беше безплатно , но сега не знам как стоят нещата , при втора бременност май не се слага но като се замисля не съм питала дали трябва  newsm78 .На следващият преглед на 04.05 ще питам АГ и ще ти кажа какво са ми казали

Най-добре попитай, защото аз мисля, че след всяко раждане (след всяка бременност, дори и да е завършила с аборт) се слага тази инжекция. Т

# 702

Ето това е всеизвестния ромпър Laughing - гащеризонче с къси крачолки и къси ръкави, а може и потниче.

благодаря hailie

# 703
Мамчета писах вече в ФБ ама и тук да кажа.Ходихме днес да гледаме 1 жилище и ни хареса и ще се купува.Сбъдна ни се мечтата за наш дом и макар да не е в Русе а в близко градче сме много щастливи.Има нужда от ремонт на баня ама иначе е добре.Та сега се моля бебчо да си чака датата,че....Да приключим там с нещата и тогава.Иначе ви желая да сте така щастливи както аз и ММ днес.

# 704
  • athina
Здравейте мили другарчета!!!
Как е настроението?
Честита ви радост Поля-нека цял живот сте толкова щастливи колкото сте днес.
Аз успях да си оправя осигуровките-срещу заплащане разбира се.Другата седмица ще си търся личен лекар и така-бавно но славно нещата се понареждат.Все още не съм ходила при друг лекар за второ мнение и честно да ви кажа не знам какво да правя-ако другия лекар ми измисли някакъв друг проблем-да се психясвам излишно-нямам сили.Чувствам се добре Слава Богу без никакви неразположения-ВЯРВАМ и се моля да е все така и до края.
Някой беше попитал за Сливен-не съм от там но там ще раждам-в ЕВА при д-р Дичева.
Днес цял ден обикаляхме бебешките магазини с кръстницата и купихме дрешките за изписването.Доволна съм-хем хубаво време,хем разходка,хем хубави покупки.Отдавна не съм си искарвала толкова хубаво.
Лека и спокойна вечер на всички,и нека нашите Юнски съкровища си седят мирно на топло в коремчетата и си чакат термините.

Общи условия

Активация на акаунт