За мъжете и брака

• 26 247
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Документите за самоличност са безплатни за определени категории....но доста ограничени. За повечето са задължителни, но платени.
Да си мислите, че с вас започва света сигурно е готино, но не е оригинално.
А сватби без брак има всяка седмица в ромските махали  Laughing

# 106
Е къде са 10-15 лева за документи, къде са минимум 200 за брак- медицински, такси, халки, дрън дрън.......не е като да няма плащане, предпочитам да купя готина триколка или играчки на дъщеря ми или да я заведа за един уикенд някъде, вместо да ги давам на тоя дето няма да ми ги върне/ ни в данъчни облекчения ни в нищо/

# 107
Ооофф пак се стигна до сватбата!Ама защо си мислите,че е мнооого скъпо, какви са тия 10 бона и как нямало пари...бла бла. Който иска и си прави. Гражданския брак през седмицата е безплатен!!!Аз бях безработна, живеем под наем, мъж ми и сега и преди плаща всички сметки, роднините не ни дадоха никакви пари за сватбата и нямахме никакви спестявания. Направихме безплатния граждански през седмицата, в неделя църква и ресторант. Като взехме назаем пари и от гостите ни дадоха пари вместо подаръци и след сватбата си върнахме заема. Хем си направихме купона хем ни останаха и пари от сватбата. Сватбата е една доста добра финансова инжекция за младото семейство. Ама то не е проблема сватбата или брака а е проблема,че не сте сигурни в половинката си! Наши пък приятели изтеглиха кредит за един ден и нямаха никаква лихва и те върнаха парите на банката след сватбата в понеделник. Начини има стига да искате но не е това проблема!

# 108
Да тегля кредит, за да се оженя на мен лично ми се вижда странно, най малкото лихви ще има и я ги покрием я не. Това с половинките е изтъркано, в днешно време хората станаха практици за това отмира малко по малко това със сватбите или се правят в тесен семеен и приятелски кръг/после винаги има обидени за това/ , а един гол брак в момента нищо не ти дава, разбирам държавата да стимулира семействата и да имаш я за детска градина я за друго нещо , а така само да разпишеш нищо не значи за никой, даже и за обществото/смятай държавата/ , тя в случая само прибира.

Последно бях на сватба на която знам , че за някква машина дето прави балончета дадоха 1000 лева. Булката тея дни ме пита/ама не точно, съобщи ми по-скоро/ какво мисля, да вземели на бебето/чакат дете/ втора ръка някоя по -евтина количка/300-400лв/, то не било толкоз важно количката? Седя и се почесвам 1000 лева за балони, сега гледа да спести от количката на детето дето 2 години ще се вози почти постоянно в нея  newsm78 ми не ми е такова мисленето, първо гледам практичното и за семейството аз и и го казах, тя пък се разсърди. Въпрос на приоритети....

# 109
Безплатен граждански брак??? Това коя година?
Пардон, редактирам се,  НЯКЪДЕ може и да е безплатно през седмицата.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 23:34 от Анонимен

# 110
 Mr. Green Mr. Green по-скоро тея дето се бракуват от зор да не изтърват другият са ми по съмнителни  Wink....Ако ми дадете една разумна и практична причина да се бракуваш. За жененето ясно- романтично е, ама пари струва.

Аз моя периодично като изпуша, го гоня да си ходи/лесно му е , няма брак/, той пък неще ццццц, трябва да взема да се омъжим, че да го стресна малко Whistling

# 111
  • София
Mr. Green Mr. Green по-скоро тея дето се бракуват от зор да не изтърват другият са ми по съмнителни  Wink....Ако ми дадете една разумна и практична причина да се бракуваш. За жененето ясно- романтично е, ама пари струва.

Аз моя периодично като изпуша, го гоня да си ходи/лесно му е , няма брак/, той пък неще ццццц, трябва да взема да се омъжим, че да го стресна малко Whistling

Ей, така за купон и кеф, защо трябва да имам причина да направя сватба или да се бракувам? Причината бяхме аз и съпругът ми + желанието ни. Нито съм теглила кредит, нито съм гледала подаръци, нито сме имали някакъв зор да го направим. Така сме искали, така сме постъпили. Това е все едно аз да попитам: "дайте ми една причина, за да живея с него без брак".
Детето дойде няколко години след брака и то, защото ние така искахме. Бяхме се утвърдили в професионален план, стабилни се чувствахме финансово и си казахме, че сега е моментът. Не съм пестила нито от сватбата, нито от количката на детето. Не виждам, защо да е едното или другото. Човек понякога може да не се налага да избира, стига да си подреди приоритетите.  

Има хора, които го правят не от зор, не по принуда, а по желание.  Peace

# 112
  • Tам през Атлантическия океан
Mr. Green Mr. Green по-скоро тея дето се бракуват от зор да не изтърват другият са ми по съмнителни  Wink....Ако ми дадете една разумна и практична причина да се бракуваш. За жененето ясно- романтично е, ама пари струва.

оХ  Laughing  като сме тръгнали така , има нЕкои по 'принуда' живеят на семейни начала с мулУто  Sunglasses т.е. единият  иска да узаконят връзката другият не и така ........ Sunglasses

Самаият израз на  семейни НАЧАЛА ми е  .....  Rolling Eyes

Имам близки познати така живеят с години , но никога не им е било комплекс или нещо подобно, поне не съм забелязала  , даже в две от двойките мъжете направиха предложения и са вече бракувани  Laughing Просто формалност  Grinning
В едната двойка предложението е било на пиана глава  Mr. Green на сутринта обаче пича затвърдил  Laughing

# 113
Всичко Ок,обаче,при възможно "падане",по-добре да имам "възглавничка",отколкото да си разбия главата на пода.Аз така ги разбирам нещата.Различни хора,различни разбирания.

Аааа, дойдохме си на думата най-накрая... hahaha

# 114
Истината е , че любов и уважение- няма ли и 5 договора и документа да разпишеш и 30 сватби да вдигнеш- все тая , края е ясен. А хората ще почнат да се връщат към брака , ако има смисъл и им се осигурят някакви социални преференции, иначе се губи смисъла на подписа, все тая дали си разписал или не.
На семейни начала в момента означава, обичаме се, заедно сме, ама пари на държавата няма да дадем. В доста държави и този тип връзка също може да се узакони и да се ползват различен вид преференции за семейството/намаляване на данъци, детски градини, лихви по кредити и т.н.../, без да има сключен брак в истинският финансов и имотен смисъл на думата  Peace

# 115
Сключването на граждански брак е абсолютно безплатно! Не сме платили нито лев в общината. (Ритуална зала "Средец", София)

Може би само потребителската такса за медицинските. (беше отдавна и не помня) Парите, които обикновено общината събира, ако обърнете внимание, са за незнамсикакъвси ритуал, ползване на ритуалната зала, озвучаване/хор, 'носете чаши, халки, шампанско' и т.н. Ние не носихме нищо от това, само документите и си водехме двама свидетели, за да спазим закона.

Парите отиват за сватбата.

За мен най-големият смисъл от брака е уреждането на наследствените правоотношения. Всичко останало може да се уреди и по друг начин. Освен това е романтично, което (като цяло) е важно за жените. За мен също романтиката беше водещата, макар че не ми пречеше да си живеем и без брак, не го намирам за кой знае колко важно, но е гъделичкащо да получиш предложение.
Личното ми мнение е, че ако към една връзка се подхожда с мисъл за материалното (независимо брак или договор), то любовта надали е водещото в нея. Не че това пречи връзката да е успешна. Прабаба ми са я оженили родителите й (те са й избрали съпруг), пък е имала стабилен брак. Други времена, друго възпитание...
За мъжа ми смисълът от брака е много по-емоционален и въпрос на чест. Просто той така е възпитан, сигурно щеше да е много наранен, ако не се бях съгласила да се оженим. Според него, мъжете, които не предлагат брак са безотговорни и нямат достатъчно уважение към жената. И да, има и такива мъже. Или поне един, но вече е зает. Mr. Green

Причините, поради които съвременните мъже (като цяло) се дърпат за брак, са толкова комплексни, че може до догодина да си пишем, без да ги изброим.

Благодатна тема за убиване на времето.

# 116
  • София
Всичко Ок,обаче,при възможно "падане",по-добре да имам "възглавничка",отколкото да си разбия главата на пода.Аз така ги разбирам нещата.Различни хора,различни разбирания.

каква възглавничка, какви пет лева. Ако мъжът е интелигентен и има пари и имоти, ще сключи предбрачен договор. Ако няма нищо, то не си заслужава подписа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 117

Това в кой смисъл го казваш?
Нормално е.Всичко се случва .Не искам нищо,само това,което имам и това,което сама съм си изработила.

Като начало,коментарът ми беше във връзка с нещо съвсем друго написано(обяснила съм по-напред). Rolling Eyes

# 118
Показателно е накъде "върви светът", щом за всичките страници само един пост свързва в едно думи като мъж-жена-любов-заедност ......
Е, аз съм втората романтичка, залагаща на любовта, заедността, уважението един към друг, принадлежността и увереността, че ТОЙ/ТЯ е твоят човек, сега и завинаги.

Aз приемам по-романтично брака  Flutter

Той е като да изкрещиш пред целия свят, че избираш този човек. Когато го правиш вярваш, че твоя крясък ще премине дори през времето и пространството и ще окаже влияние дори в следващитте животи.

Това е да покажеш своята сериозност и да поемеш отговорност открито. Всеки минал през това знае оновастрахотно усещане когато осъзнаеш след брака - че сте се обрекли и вече аз съм негова и той е мой. Реално нищо не се е променило, но в действителност невидима сила ни е събрала още по-силно.

Бракът е следващо стъпало от една връзка и е невероятно изживяване и приключение.

Всички останали постове са пари, договори, манипулации, инсинуации, завързване, отвързване, лъжи, окови, права, задължения,  .....дори не помня всички синоними, които сте дали на брака.    Laughing
Бракът е състояние на духа.
И всеки, който не е дорасъл до него, не го желае.Логично.И по-добре.Особено за децата.

# 119
  • София

Това в кой смисъл го казваш?
Нормално е.Всичко се случва .Не искам нищо,само това,което имам и това,което сама съм си изработила.

Като начало,коментарът ми беше във връзка с нещо съвсем друго написано(обяснила съм по-напред). Rolling Eyes

Непрекъснато си противоречите  Shocked Shocked Shocked В една друга тема се развива теорията, че гледайки детето/цата в къщи жената си е направо на работа, но не получава пари. Тук . искам само това, което съм си изработила.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт