За мъжете и брака

• 26 511
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Ама ако стане нещо и башата е припознал детето, което казах че става за 2 минутки в болницата преди или веднага след раждането, той си е баща с или без брак  Crazy не е рационално това, просто може би не си наясно чисто юридически как стоят нещата  newsm78

Така като гледам, други не са наясно как стоят "юридически" нещата. Няма да ме разбереш, каквото и да кажа. Причината да държа на брака не е, че по-трудно ще ме зареже с брак, отколкото без брак.

Кажи го на половината разведен свят   hahaha

В общината се иска занимаване, един месец преди това минимум запазване на дата и час, изследвания, подписи,после свидетелството да се вземе, абе занимавка си е за няма нищо наистина,  та да се занесеш до там, за припознаването става при самото раждане, за 2 минути, само с личните карти.

Да не говорим , че сега имам право на детски и разни други такива врътки защото се водя "самотна майка" , демек аз и детето ще сме едно домакинство, не се взимат доходите на бащата, макар че май нещо искат да го променят  Thinking Thinking

# 286
Както на мен нещо може да ми се случи, така и на майка ми нещо може да се случи. Не се знае, ако нещо се случи, кои точно ще са ми най-близките кръвни роднини в този момент. При всички положения няма да са ми по-близки от бащата на детето ми.

# 287
 ooooh! Кукумицин, вземи прочети малко и ще е по-лесно да ти обясня, че за това /детето/ няма за какво да се косиш, припознато дете от бащата без брак е абсолютно същото като дете родено в брак. Юридически няма абсолютно ама абсолююютно никаква разлика за детето.

Емоционалната част е много спорна, всеки гледа от собственият си опит...аз лично разчитам на човека не на брака. Ако ми носи подобна формалност ползи чисто практични- бих се занимавала да отделя време, струва си в доста страни да се направи, защото наистина двойката има полза за живота си. За сватба- готино е, ама пари струва, за някои с по-малко изисквания и фантазии по евтино, ама аз си имам някакви фантазии и моите надхвърлят 10 хилядарки  Tired нема да е скоро, поне докато не поотгледам децата , не бих ги ощетила, заради моите фантазии и искания.

Повечето двойки, които не живеят в брак не е защото не искат, а защото са преценили че смисъл или няма или на тоя етап има по-важни неща за решаване и осигуряване на съвместният живот/ Поне тези , които аз познавам/не са чак толкова много, ама тези които знам са съвсем стабилни двойки и обещаващи, поне отстрани погледнато./

# 288
  • София
То и припознаването е формалност, защо да се занимава с един подпис????? Той си знае, че е бащата, нека си живее с детето на бащински начала (какъв термин измислих само  Joy ). Като е проблем толкова подписа, да си го пази и в болницата, не само в общината.
И едното е формалност, и другото. Като е решил да живее без формалности, нека е така, но за всичко.  Wink
Подписът в общината изисква 2 мин., точно колкото и този в болницата, нали така?

# 289
Не изисква две минути, изисква поне месец преди това тичане, един ден минимум по болници и изследвания, около стотачка минимум и на тоя етап не носи никакви ползи за семейството, това установих поне аз и за това обяснявам, че се оказахме. Припознаването подсигурява детето основно и за това има смисъл.

# 290
То и припознаването е формалност, защо да се занимава с един подпис????? Той си знае, че е бащата, нека си живее с детето на бащински начала (какъв термин измислих само  Joy ). Като е проблем толкова подписа, да си го пази и в болницата, не само в общината.
И едното е формалност, и другото. Като е решил да живее без формалности, нека е така, но за всичко.  Wink
Подписът в общината изисква 2 мин., точно колкото и този в болницата, нали така?

А де, и аз това питах. Защо държат на тази формалност с припознаването, а отричат другата Simple Smile

# 291
Що ли ми се струва, че Кукумицинчето е по-запозната от повечето тук как стоят юридически нещата.

Кукумицин, направо не ми оставяш какво да напиша, повечето от разсъжденията ти са все едно мои. Peace

С едното сключване на граждански брак си спестяваш куп бумащина занапред. Едното е припознаването на децата. Другото са имуществените права за всяка по-значима покупка. И пак наследяването на съпрузите остава неуредено без брака.

Що за аргумент е, че сключването на брака било бумащина. А уреждането на съсобственост не е, така ли?

# 292
  • София
Не изисква две минути, изисква поне месец преди това тичане, един ден минимум по болници и изследвания, около стотачка минимум и на тоя етап не носи никакви ползи за семейството, това установих поне аз и за това обяснявам, че се оказахме. Припознаването подсигурява детето основно и за това има смисъл.

Какъв месец???????????? Сключването на брак е безплатно, както и медицинските изследвания. Плащаш само потребителска такса. На нас не са ни искали пари, да не са станали платени?!  Thinking

Сватбата изисква време, тичане, пари и т.н., бракът- не.

# 293
Поне при нас в Бургас искаха минимум 30 дни заявление, ама в летният период- забрави да се наместиш , няма почти дати. После има потребителска такса, а медицинските нямам идея къде са безплатни, тука пари искат навсякъде......и ни беше достатъчно да си кажем , че излишни главоболия не искаме. При всяка една стъпка, която педприемаме покупки раждане и т.н, всичко става на момента и без подобни допълнителни дейности.

Може би и аз се чувствам достатъчно стабилна а и сигурна в мъжът ми, че ми е все тая с или без брак за мен и за детето ми, опекла съм си сама баницата и не разчитам на никого  newsm78

# 294
  • Бургас
Що за аргумент е, че сключването на брака било бумащина. А уреждането на съсобственост не е, така ли?

Ами по принцип не е. Като придобиваме имот се вписваме двамата като съсобственици и толкова. Като се разделяме си поделяме по равно имота, а не се избиваме в съда кой имал по-голям принос.
Темата е малко безсмислена. Всяка ситуация си е субективна. Ние например сигурно ще подпишем след година, но за момента не ни е изгодно, защото ако нямаме брак по-лесно бихме взели кредит например.

П.П. Не знам за тези медицински дали трябва да те бодат с игли, но за мен това би било сериозен довод против брака  Mr. Green

# 295
Бодат се  hahaha hahaha  Мъжът ми за това скокна най-вече, има панически страх  Joy Joy едвам за ин витрото стисна зъби, ама за брака као се хвана за тоя васерман и щели да го бодат, ела да видиш  Joy  аз пък полудявам от висене по институции и ни загубиха тотално за статистиката за сключили граждански брак  Rolling Eyes 

# 296
Всяка покупка на общ имот изисква в пъти повече подписи, отколкото брака. Също и всеки съвместен кредит и т.н. Явно обаче човек може да се спаси само от брачния подпис и го прави  Crazy Grinning Другото - ревеш и подписваш  Mr. Green

miss july, ако имотът е един и е голям и нямате съгласие как да го поделите, пак се стига до съдебна делба и се оплесква всичко, така че никъде гаранции няма  Grinning

# 297
  • Beyond the stars
Аз честно казано не разбирам спора. Колкото и да не съм фен на брака, не мога да отрека юридическите му достойнства и предимства. За това някой слънчев ден ще разпишем, а за да са не се намесват излишни материални величини - има си режим на разделност, регламентиран в закона.  Peace

Но никой няма да ме убеди да взема присърце темата за духовия орекстър, бялата рокля и тъпана ..  ooooh!

# 298
До тук не прочетох нито един смислен аргумент ПРОТИВ сключването на брак.
"Идеи" от типа:Не ми се занимава/мързи ме/не искам да ме мотаят/не ми се дават пари, са смехотворни измислици, не смислен аргумент.
Останалите изтъкнати "аргументи", като:"Пешо, Тошо  и Гошо се разведоха, затова и аз не искам да се женя!", са ми още по-.....измислени.За мен мъж, изтъкващ подобни доводи да не се жени, е незрял, той поначало не гледа сериозно на обвързването и предварително е убеден, че връзката ни ще приключи рано или късно.

# 299

Има неща около собствеността, за които е по-изгодно да имате брак и такива, за които е по-изгодно да нямате. Всеки трябва да се информира и да си реши Grinning

Общи условия

Активация на акаунт