За мъжете и брака

• 26 516
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
До тук не прочетох нито един смислен аргумент ПРОТИВ сключването на брак.

Аз не видях някой да е против брака. Това, че за себе си си избрал да не се жениш не значи, че си против брака.

Аз честно казано не разбирам спора. Колкото и да не съм фен на брака, не мога да отрека юридическите му достойнства и предимства. За това някой слънчев ден ще разпишем, а за да са не се намесват излишни материални величини - има си режим на разделност, регламентиран в закона.  Peace

Peace

miss july, ако имотът е един и е голям и нямате съгласие как да го поделите, пак се стига до съдебна делба и се оплесква всичко, така че никъде гаранции няма  Grinning

Това важи и при наличие на брак.

# 301
До тук не прочетох нито един смислен аргумент ПРОТИВ сключването на брак.

И аз...Само едни имоти, имоти... Tired

# 302

Да не говорим , че сега имам право на детски и разни други такива врътки защото се водя "самотна майка" , демек аз и детето ще сме едно домакинство, не се взимат доходите на бащата, макар че май нещо искат да го променят  Thinking Thinking

Е, тук си признавам, че загубих говор и картина. Искрено се надявам да не стигам до момент, в който 35-те (или колкото са) лева детски да са ми толкова необходими, че чак и да не искам да сключа брак, за да ги получавам.

# 303
  • София
Скрит текст:
Поне при нас в Бургас искаха минимум 30 дни заявление, ама в летният период- забрави да се наместиш , няма почти дати. После има потребителска такса, а медицинските нямам идея къде са безплатни, тука пари искат навсякъде......и ни беше достатъчно да си кажем , че излишни главоболия не искаме. При всяка една стъпка, която педприемаме покупки раждане и т.н, всичко става на момента и без подобни допълнителни дейности.

Може би и аз се чувствам достатъчно стабилна а и сигурна в мъжът ми, че ми е все тая с или без брак за мен и за детето ми, опекла съм си сама баницата и не разчитам на никого  newsm78

Ооо, повярвай ми, че "бракуваните" се чувстват също толкова стабилни и сигурни, да не кажа и малко повече вероятно т.е. не е до несигурност бракът.  Wink

Такси през седмицата в ритуална зала няма, медицинските се плащат, ако са към частни лаборатории. Ако е през ЛЛ, си минаваш за печат и не ти искат пари.  Peace
Разправиите са за сватба през уикенда, другата формалност е безплатна и коства толкова, колкото припознаването + двама свидетели, които може да са лица на общината.  Peace

Ето, за мъжът ми напр. едно припознаване би коствало много повече усилия, макар че детето дойде по желание години след сватбата.  Peace

Да не говорим , че сега имам право на детски и разни други такива врътки защото се водя "самотна майка" , демек аз и детето ще сме едно домакинство, не се взимат доходите на бащата, макар че май нещо искат да го променят  Thinking Thinking

Май темата приключи.  smile3505

# 304

Да не говорим , че сега имам право на детски и разни други такива врътки защото се водя "самотна майка" , демек аз и детето ще сме едно домакинство, не се взимат доходите на бащата, макар че май нещо искат да го променят  Thinking Thinking

Е, тук си признавам, че загубих говор и картина. Искрено се надявам да не стигам до момент, в който 35-те (или колкото са) лева детски да са ми толкова необходими, че чак и да не искам да сключа брак, за да ги получавам.

Не се шашкай, 80% от майките май взимат детски, по един или друг начин. Wink А в София има случаи и на неприпознати деца, за да се водят наистина майките "самотен" родител и да получат бонус точки в ДГ. До момента 35-те лв. на месец печели като най-сериозния аргумент против брака.

Сега се сетих за един мой бивш в тийн годините. Беше със 7 г. по-голям от мен и беше категорично против брака, защото е бил с омъжена жена и не искал някой ден и с неговата жена да се случи нещо подобно. Mr. Green На мен пък ми беше ясно, че с него не бих създала никога семейство и се наслаждавахме на младежките дивотии.

# 305
аз детски не взимам така или иначе, нито се "възползвам" от други блаженства на самотните майки.........нямаме ваксини най-малкото, а и не виждам смисъл наистина, ама въпроса е принципен за мен, че има една нация дето не се жени и я подпомагат, а "нормалните " семейства не се стимулират по никакъв начин, напротив, ще ми искат васемани и чудесии за да влезна в общата статистика само и нищо повече, даж да ме режат от разни социални , които се полагат на детето ми , както на всяко друго....това ме отказва също

# 306
Спомням си един разговор с 9 годишния ми тогава син:

"Мамо, на Х баща му печели по 2 милиона на година"
Аз: "Браво, много добре"
Детето: "И на него като му вземат детските, си му го дават на него"
Аз: "Какви детски с тоя доход на баща му"
Детето: "Ами той баща му не се е оженил за майка му, за да си взимат детските. Моите детски къде са?"
Аз: "Ние не получаваме детски заради доходите"
Детето: "Е може ли такова нещо, ами защо сте се оженили, като можехме да взимаме детски" Mr. Green

Разговора е реален, детето идея си нямаше нито за доходи, нито за детски Mr. Green

# 307
  • София
wild poppy, никога не съм получавала детски, защото просто не ми се полагат. Не съм съжалявала, нито пък съпругът ми, защото съм била на мнение, че има по-нуждаещи майки.

Ти сега ме отчая.  Tired

И през ум не би ми минало да се правя на самотна майка, защото не съм. Ако кажа пък на мъжа ми, че няма да си припознае детето, за да имаме точки за ДГ, сигурно ще ме гледа така  Shocked .

Явно наистина хората сме различни.  Tired

# 308
Ми право е детето, то дете ли е на тая държава- дете е, значи си е в правото да има детски  ooooh!  и 2 лева да бяха пак му се дължат, ако ще баща му палат да има на луната.

# 309
  • Най-красивата страна
Когато се роди дъщеря ми ме попитаха дали съм омъжена.Дадох им документа за брак ,казах как ще се казва бебето и служителката записа имената веднага.Изобщо не питаха къде е съпруга ми....

Днес дойдоха приятели да ни поканят на сватба.Обаче щяло да бъде само сватба без да подписват брак.Рокля,оркестър,гости,ресторант,но без подписване,защото родителите на момчето се притеснявали Thinking
Ами грозно ми прозвуча.

# 310
Ако се каже и от какво се притесняват  Crazy

# 311
  • София
Извинявам се, че се намесвам в спора, но прочетох нещо, което ми стана любопитно: Баща, който не е сключил брак с майката, но припознал детето, има по-малко правомощия спрямо детето, отколкото баща, сключил брак, правилно ли разбирам? Защото досега мислех, че няма разлика в двата случая  Rolling Eyes

# 312
  • София
Ми право е детето, то дете ли е на тая държава- дете е, значи си е в правото да има детски  ooooh!  и 2 лева да бяха пак му се дължат, ако ще баща му палат да има на луната.

Тук си абсолютно права. Подкрепям, но явно държавата няма за всички. При това положение е редно да получат тези, които имат нужда, а не тези, които са надхитрили системата.  Peace Това тема за друг разговор.
И детските няма как да са причина за сключаването или несключването на брак. Или поне не бива да са.

veni35, така е, защото при сключен брак децата се пишат на съпруга, независимо от кого са.  Simple Smile
От какво се притесняват родителите на момчето? Нали няма те да се женят? Важното е той да няма притеснения. Много ми е странно, че набъркват родителите при сключването на брак. Бракът се сключава м/у двамата души, не м/у родите?!

milenaka, според мен имат равни права, но нека юристите в темата да се включат, че не съм компетентна по този въпрос.

# 313
Щом е припознал детето, има си същите права като женения баща - разлика няма. Тоест и при евентуална раздяла пак се води дело за режим и издръжка и т.н. (дано не се стига дотам де  Crazy)

# 314
Аз имам опит , тъй като съм работила в консултативен център за жени пострадали от насилие, та може и малко да съм се и понагледала там на по хард ситуации, ама масово жени, омъжени, дето са натирени от мъжете им, не стига, че бити, не стига че без нищо, ами и държавата не им дава тея 35 лева, щото са в брак и мъжът има големи доходи.........а издръжката все 100 лева  ooooh! та.....така, гледам аз и о тази камбанария.

Други подобни отежняващи ситуации мога да разказвам с дни. Изтеглил мъжът кредит, пропил ги , издумкал ги на хазард или купил на любовницата нещо, после не плаща и дирят жената , да и земат квото има.  ooooh! Всяка една от тях да питаш, все голяма любов е било, не изглеждал мъжът като да предвещава подобно развитие.

Общи условия

Активация на акаунт