За мъжете и брака

• 26 208
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Брак - официалното пускане на момичето в експлоатация

Сватба- повели я с музика да мие чинии. Mr. Green

# 451

Точно! Grinning

# 452
  • Beyond the stars
Това е пиар! Не се брои за довод!
  bouquet

Защо да е пиар? Няма нужда да е довод предвид реалните случаи, в които жената е инициирала сключването на брак.

Имам две познати двойки - жената предложи -къде на майтап, къде наистина - ожениха си се хората..  просто 21 век и традициите не са това, което бяха  Laughing Laughing

# 453
  • Бургас
Това е пиар! Не се брои за довод!
  bouquet

Защо да е пиар? Няма нужда да е довод предвид реалните случаи, в които жената е инициирала сключването на брак.
Имам две познати двойки - жената предложи -къде на майтап, къде наистина - ожениха си се хората..  просто 21 век и традициите не са това, което бяха  Laughing Laughing

Може и на мен да ми се наложи....... така да го кажем - да предложа брак. За мъжа ми бракът е глупост и ненужна хартия. За мен е правен способ за уреждане на някои видове отношения, т.е и за мен извън тази му функция, е безсмислен. Това, което ни държи заедно и ни прави повече от семейство от 80% от познатите ни в брак, си го имаме така или иначе. ММ е казал като реша, че има нужда да подписваме, да казвам и да ходим да разписваме. Иначе си имаме идея как да се оженим, къде да отидем и пр.

# 454
Аз искам да направя морска сватба на кораб, само дето имам една дилема, как ще кача баба ми на кораба , която като вдигнем повече от 50км/ч на колата и почва да припада.....за това и си седим без сватба  Wink

# 455
Баба ми и дядо ми си остаряха заедно, държейки се за ръка и гледайки се в очите до последно. Мен пък ме умиляват такива връзки. Много е романтично.

# 456
Много е мило бабата и дядото как си правят сутрин кафе и вечер ракийка.
 Laughing

# 457
  • София
Може и на мен да ми се наложи....... така да го кажем - да предложа брак. ...  
Джулка, при нас стана така. Аз му предложих, съвсем нехайно му подхвърлих, но знаех, че ще се съгласи. Поне някаква емоция си създадохме и добре се получи, въпреки че ми е абсолютно все тая с подпис или без.
Я си го взимай официално твоя мъж, то и без това ще се наложи.  Mr. Green Ще си много красива булка, та дори и без булчинска рокля. (Не знам какви са ви вижданията по въпроса със сватбите.)

# 458
Възхищавам се на жени, които правят предложение за брак.
Звучи ми много модерно и различно.

# 459
  като бях малка това ми се струваше много обидно, че само мъжете правят предложение за брак. Даже една съседка , която имаше момче все казваше "Е, ми то момчето избира", едно доволно такова, пък аз си мислех, че е много гадно, дето трябва някакви мъже да ни избират, като в магазин.

После, като пораснах, разбрах, че не е съвсем така, и хич не избира мъжа Joy

# 460
  • Бургас
Може и на мен да ми се наложи....... така да го кажем - да предложа брак. ...  
Джулка, при нас стана така. Аз му предложих, съвсем нехайно му подхвърлих, но знаех, че ще се съгласи. Поне някаква емоция си създадохме и добре се получи, въпреки че ми е абсолютно все тая с подпис или без.
Я си го взимай официално твоя мъж, то и без това ще се наложи.  Mr. Green Ще си много красива булка, та дори и без булчинска рокля. (Не знам какви са ви вижданията по въпроса със сватбите.)
А, никви рокли. Една семпла рокля и хубави обувки и толкова.
Ами аз си го представям най-много да наема някоя хубава къща/вила с басейн, да поръчам торта и кетъринг и да направя нещо от сорта на градинско парти с най-близките ни приятели /никакви чинки, стринки и калековци/. Предполагам обаче, че просто ще подпишем и ще заминем с кумовете на почивка някъде на топло да си попечем за*ниците  Laughing

# 461
Както си го представяш така го направи.
Няма нищо по-хубаво от това да си сбъднеш една мечта.

# 462

Точно! Grinning
Т.е., съвместно съжителстващите не мият чинии?   Laughing
Може би ядат от пластмаси?

# 463
не, просто липсват гайдите, тъпаните и ангажираното общество.  Crazy

# 464

Т.е., съвместно съжителстващите не мият чинии?   Laughing
Може би ядат от пластмаси?

Мият, но не ги водят тържествено с музика към местопроизшествието. Mr. Green