За мъжете и брака

• 26 218
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Но предложението го отправя само мъжът! Laughing

Понякога жената предлага. Виж Дони и Нети  Wink

# 436
Това е пиар! Не се брои за довод!
  bouquet

# 437
  • Бургас
Това е пиар! Не се брои за довод!
  bouquet

Защо да е пиар? Няма нужда да е довод предвид реалните случаи, в които жената е инициирала сключването на брак.

# 438
  • На брега на морето
Моят мъж ( мъж без брак ми е  Grinning) не вярва в брака, смята го за нещо грешно.
Много пъти сме коментирали темата, живеем на семейни начала от повече от 5 години, отглеждаме дъщеря си, в нашите си очи сме си в нещо като наш си брак, без в действителност да има такъв.
Преди време аз исках да сключим брак, тогава той надълго и широко ми обясни какво му е мнението и защо не иска да го направим. Аз приех доводите му и с времето и моето желание да се женим отмина.

Не знам дали бих го направила за в бъдеще.
Аз самата не съм много убедена, че това допринася за връзката по някакъв начин. Родителите ми също нямат брак, навремето и двамата са имали по 1 неуспешен зад гърба си, когато са се събрали и са решили да не се женят. Над 30 години вече са заедно и са семейство, което преди всичко е изградило уважение помежду си. Никога не съм се чувствала различна заради това, че родителите ми нямат брак.

# 439
Много ли е лично, ако те помоля да споделиш доводите му против брака.
Далеч съм от идеята да ви бъда съдник!

# 440
Кукумицинке смей се колкото искаш. Даже по мой наблюдения повече се запускат женените мъже, а не жените.
 Ами естествено че са се развели хора женени по различно време, но глобално такава е тенденцията. Прегледай други години, ако не вярваш, такава е тенденцията от поне 10 години. Статистическият институт ги изнася публично тези данни. Тъжно, но факт - всеки втори брак приключва с развод.
Също така близо 60% от децата се раждат извън брак. Всъщност всичко това ме кара само да се чудя, защо още не е уредено законово съжителството.

# 441
Представям си как неженените мъже, живеещи без брак с някоя, сутрин се събуждат, облени в пот и смразени от страх, че ако не поработят малко за плочки, бицепс и трицепс, любимата жена ще ги зареже веднага. Защото нямат подпис.

Очаквам и някаква статистика как (не)случайно броят на запуснатите български мъже за дадена година е равен на броя женени мъже. За да има някаква корелация все пак между двете неща.

# 442
...Статистическият институт ги изнася публично тези данни. Тъжно, но факт - всеки втори брак приключва с развод...

А на мен ми се струва, че нещата са малко - половината ядат зеле, другата половина свинско, значи народът яде свинско със зеле  Mr. Green
Къде са тези данни, че всеки втори брак завършва с развод? Хич не го вярвам  Stop
В НСИ намирам за дадена година и наистина грубо казано са 20 000 браковете и 10 000 разводите за еди коя си година. Но това прави 2 към 1 само и единствено за съответната година, не към общия брой в страната. Може в годината, когато са сключени тези 10 000 да е имало 40 000 брака. Малко подвеждащо е така да се смята едно към гьотере  Simple Smile

От друга страна, какво значение има колко ще завършат с развод? Важен е вашият и зависи само от вас, не от статистиката. Животът е непредвидим, всичко може да се случи, но не виждам какво общо има с това, че искате да покажете на човека до вас, че е по-различен от предното гадже, с което сте живели заедно.

А има ли статистика за това колко от тези на семейни начала се разделят?

# 443
Човече, има един куп публикации и статистики по темата. Не съм ги измислила аз. Просто в един момент това се дискутираше много по медиите. Говори се за тенденция вече защото статистиката обхваща период от близо 20 години назад.

http://www.manager.bg/българия/българия-с-най-малко-бракове-и-най-много-извънбрачни-деца-в-ес
http://www.monitor.bg/article?id=382209

Да, би било интересно да се види колко от живеещите на семейни начала се разделят, сигурно ще се появи рано или късно. За сега не съм попадала на подобно нещо. Може пък нашите деца да реагират контра на тази тенденция и бракът да стане желан. Към момента не е така обаче.
В крайна сметка много по-важно е да има щастливо живеещи двойки, все тая с брак или без.

# 444
Нямам предвид, че ти си ги измислила  Peace а че дават статистика за еди коя си година. Но резултатите не са коректни, защото все едно да смятаме смъртността само като % от родените за съответната година, а не спрямо целия брой на населението. Не знам дали успявам да обясня какво искам да кажа  Blush

# 445
Брак - официалното пускане на момичето в експлоатация

# 446
Жената решава. Grinning
И от кой мъж да роди, и на кой мъж да приеме предложението за брак. Peace

За да избира жената първо някой мъж трябва да я е избрал, за майка на децата му и за съпруга. Ако мъжа не е отправил предложение брак или леглото тя може да избира единствено с кой вибратор да си легне.

# 447
Няма как да ги засекат тези на семейни начала, защото те изначално не ги броят за семейство и не ги регистрират  Wink

Последна редакция: чт, 16 апр 2015, 09:06 от Звезден^Прах

# 448
Как ме разсмя, Звезден прах. Laughing

# 449
  • София
Тъжно, но факт - всеки втори брак приключва с развод.

Както, сигурна съм, и всяко второ съвместно съжителство.
И това не е задължително тъжно. Много по-добре е да си тръгнеш от лош брак, отколкото зорлем да стоиш в него. Хич не ме умиляват мен картинките със старците, дето били заедно сто години, понеже живеели във времена, когато като нещо се чупело, го поправяш.
Изневери, бой, комар, тормоз, мерси да поправям такова счупено.

Общи условия

Активация на акаунт