За мъжете и брака

• 26 390
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
По темата- не мисля, че може да се обобщи всичко така.  Познавам много мъже, които искат да се женят повече от половинките си.

+1

Това, че мъжете се дърпат е клише, според мен. Покрай мен има доста повече от обратния пример - мъже, които искат сватба и жени, които не мечтаят да се видят в бяла рокля.  Peace

+ 1  Peace

Хубаво е, че има и такива мъже.  Peace

# 151
  • Бургас
Аз познавам един който това му беше фикс идея и се раздели с бившата си , щото не искаше тя ощя такива неща, няма и половин година по късно си намери нова и се ожениха.........вярвам е мирясал вече  Laughing ама всички го знаеха като...........който иска да се жени  hahaha  

И аз имах такъв познат. Много искаше да си намери "няква" жена, колкото да му роди едно дете и която да не го занимава с нищо, защото той е по цял ден на компютъра и играе игрички. Иначе има пари. Ожени се за една марула, която пък си търсеше "някъв мъж с пари", защото предния й мъж бил бедняк и явно й се искаше промяна на статуквото. Та ожениха се по взаимна изгода и му роди едно дете за "скрепяване на дружбата", което почти не поглеждат, а детето страда, защото цитирам го "само се чудят как да се отърват от мен" /по повод на това, че родителите му се чудят при коя баба да го натирят при всяка свободна минута/.
Аз както неведнъж съм казвала, имам непоносимост към тълпи и шумни събирания, а сватбите са ми особено противни, защото наред с глъчката има и супер селски изпълнения. Юрист съм и не съм обременена с типичните романтични представи за брака. За мен той е просто юридически способ, от който за момента нямам нужда. Разните му там произход, издръжка, собственост и пр. могат да се уреждат и без брак. Мисля да си спестя парите за сватба и да си поръчам нова кухня и диван  Laughing

# 152
  • Вестерос
 hahaha Интересно решение за дивана.
Аз също съм юрист, но възприемам брака и по другия традиционен начин, не само като сделка  Peace

# 153
... Юрист съм и не съм обременена с типичните романтични представи за брака. За мен той е просто юридически способ, от който за момента нямам нужда. Разните му там произход, издръжка, собственост и пр. могат да се уреждат и без брак. Мисля да си спестя парите за сватба и да си поръчам нова кухня и диван  Laughing

Точно като юрист не би трябвало да бъркаш брак със сватба  Laughing

# 154
  • Бургас
hahaha Интересно решение за дивана.
Аз също съм юрист, но възприемам брака и по другия традиционен начин, не само като сделка  Peace

Чудесно, но аз съм видна антитрадиционалистка  Laughing
Винаги искрено съм се чудила защо на някои хора им е толкова важно да са женени. Аз го отдавам на психологически фактори, а в някои случаи - и на патриархални виждания. Имах една позната, която се омъжи за един пълен ръб, но все едно изпитваше душевен оргазъм като кажеше "съпругът ми".
Не съм против брака, но смятам, че му се отдава ненужно голямо значение. Реално какво ти дава и гарантира бракът  Confused

... Юрист съм и не съм обременена с типичните романтични представи за брака. За мен той е просто юридически способ, от който за момента нямам нужда. Разните му там произход, издръжка, собственост и пр. могат да се уреждат и без брак. Мисля да си спестя парите за сватба и да си поръчам нова кухня и диван  Laughing

Как реши, че ги бъркам?

# 155
  • София
....
Винаги искрено съм се чудила защо на някои хора им е толкова важно да са женени. .....

И аз съм се чудила винаги, защо някои хора не искат да са женени.  Wink

т.е. монетата има винаги 2 страни.  Wink

# 156
Споре мен брака, освен всичко друго, защитава интересите на децата при развод, дава възможност трето пице да се намеси, а в някои случаи е необходимо.  Понеже в една конфликтна ситуация има вероятност ако съпрузите не запазят добрия тон да не успеят да се разделят по-най прекрасния начин, а това че те ще понесат последиците от този факт не означава че и децата трябва да го направят. Имуществото може да се раздели и преди брака а вече и по време на брака. А и понякога хората се променят, понякога обстоятелствата се променят. Бракът слага една рамка, която дава известна доза сигурност, ако се случи така че ситуацията придобие грозни окраски.

Далеч съм от романтичните представи и белите рокли, но брака и сватбата са различни неща и не е необходимо да вървят ръка за ръка. Какво сме се събрали все юристи тука......

За всяко нещо си има мотив, най-вече психологически, дали ти е важно да си женен или пък ти е важно да не си...

Хах, аз пък не мога още да си изкълча езика Simple Smile

# 157
Тя имаше предвид Тифани , според мен  Wink

Джули, ние бургазлийки сме така, предпочитаме я почивка я диван, пред сватба  Laughing Wink

Децата на неомъжени, но припознати родители имат абсолютно същите права.....тодавна поне това законодателство е оправено, то за това и ми е чудно като тръгнат да се заженят с коремите , това вече ми е направо самонаказание  Shocked

Боже и ти си юрист и говориш такива неща , бързо да препрочетеш пак всичко  Shocked Shocked

# 158
  • Вестерос
На профсъюзно събрание   Laughing

Звезден^Прах , именно  Peace

# 159

Как реши, че ги бъркам?

От удебеленото горе, елементарно Уотсън  Sunglasses

# 160
  • Бургас
... Юрист съм и не съм обременена с типичните романтични представи за брака. За мен той е просто юридически способ, от който за момента нямам нужда. Разните му там произход, издръжка, собственост и пр. могат да се уреждат и без брак. Мисля да си спестя парите за сватба и да си поръчам нова кухня и диван Laughing
Точно като юрист не би трябвало да бъркаш брак със сватба  Laughing
Как реши, че ги бъркам?
От удебеленото горе, елементарно Уотсън  Sunglasses

Написах го под формата на шега. Не съм виновна, че нямаш чувство за хумор  Crossing Arms

# 161
Ми сватбата бая пари струва, брака по-малко ама под стотачка с преки усилия пак не сваля.........това е триколката на дъщеря ми..........как нещяло  да ги дам по институции и лаборатории hahaha Laughing

# 162
  • София
Защо парите, които се дават за дадено нещо, често се сравняват или съизмерват с друго?

т.е. бракът струва колкото ........... триколка напр. (просто използвам примера).

Питам от чисто любопитство, не се заяждам.

Аз напр. давам 100 лв. за сватба, 100лв. за триколка и не се запитвам, дали с въпросните 200лв. е можело да си купя диван.  Thinking

# 163
Защото парите не са да се чудим какво да ги правим или за тапети вкъщи да ги лепим и се вадят с работа и труд, съответно се мислят за какво се харчат .......и всеки лев дори и спестен или останал се държи за детето или за общото бъдеще и удоволствия не за аху иху и да покажа на хората, че се обичам с мъжът ми?!За това казвам, че едно време можеше и да се оженя,  обаче с напредване на живота приоритетите се менят.....и сега погледнато ако не ги дам за детето или не ги спестя за детето ми за сватба за хвърлени за глупости пари.

# 164
  • Бургас
И аз съм се чудила винаги, защо някои хора не искат да са женени.  Wink

Може би защото не виждат реален смисъл от брака. Има случаи, в които бракът е наистина необходим, но в повечето случаи си е чисто и просто следване на традиции и на някаква вътрешна психологическа нужда и пр. Важното е и двамата партньори да искат еднакви неща, да се обичат и уважават. Тези неща не са ли налице никаква сила на света не може да им помогне.

Защо парите, които се дават за дадено нещо, често се сравняват или съизмерват с друго?
т.е. бракът струва колкото ........... триколка напр. (просто използвам примера).
Питам от чисто любопитство, не се заяждам.
Аз напр. давам 100 лв. за сватба, 100лв. за триколка и не се запитвам, дали с въпросните 200лв. е можело да си купя диван.  Thinking

Ако бракът не струва нищо за мен и 100 лв ще ми се виждат много.
На мен пък ми се струва безумно да се дават едни хиляди за рокли, които се обличат за няколко часа и за хрантутене на десетки хора /част от които пет пари не дават за младоженците и обратното/. Ама всеки си взима решенията и си носи последствията - добри или лоши.

Общи условия

Активация на акаунт