Отговори
# 60
Излезе ми резултата от биопсията: По-навътре тъкънта от канала е ЦИН 2, а по-външно ЦИН 1. Ще ме конизират като ми свърши цикъла. Затова цитонамазките са лъгали и са били ПАП 1, защото процеса при мен е по-навътре..... И какво излиза...? Колкото и редовно да ходим, ако не ни взимат добре цитонамзките ще сме си "здрави" и щастливи, а от вътре работи ли работи.... Добре, че бях настоятелна и упорита, и ходих на няколко места, за сверяване на часовника.
Желая ви здраве и добри резултати!

# 61
  • Бургас
при мен резултатът от биопсията е цин 1, което значело, че имам кондилом на шийката.
обаче ми изникнаха някои въпроси:
1. как така имам кондилом, а не се вижда при колсокпията?
и 2. след обработването с лазер възможно ли е отново да се появи, т.к. партньорът ми е носител на вируса?

# 62
Здравейте. Направих си цитонамазка и след като ми излязоха резултатите в тях пише, че имам наличие на койлоцити, дискератоцити. Групата им е Pap 2-3d (ПАП 2-3д). Изписаха ми Изопринозин и го почнах от вчера. Знаете ли дали има опасност за моя приятел, дали е заразно, може ли да съм му го предала и евентуално дали задължително трябва да приема и той гореспоменатият изопринозин. Питам както и от здравословна гледна точка, така и от финансова. Има ли опасност при сексуален контакт докато се приемат (става въпрос само за един сексуален партньор)? Моля споделете, ако сте имали опит по този въпрос! Благодаря.

# 63
Ако имаш ЧПВ и досега не сте били супер стриктни с презервативите, вероятността той да няма клони към нула според мен. Моят мъж не е изследван и не съм го пазила.

# 64
Къде се изследват мъжете за ЧПВ. Вероятно пробата се носи в Геника, но кой да я вземе? Моят гинеколог каза, че може да му я вземе и сигурно е така, незнам? Имам опасения, че е вирусоносител. Ще видим. Ако е така лошо. Как да правя секс като занам, сигурно ще се разделим.

# 65
Във вторник съм на преглед и ще попитам и лекарят ми, но да попитам и тук: възможно ли е от свещички Бетадин да се получи излющване? Слагах го 7 дни, после ми дойде и не завърших курса, но цикълът ми беше придружен от "люспи" с тъмен цвят (не бяха съсиреци).  newsm78

# 66
Къде се изследват мъжете за ЧПВ. Вероятно пробата се носи в Геника, но кой да я вземе? Моят гинеколог каза, че може да му я вземе и сигурно е така, незнам? Имам опасения, че е вирусоносител. Ще видим. Ако е така лошо. Как да правя секс като занам, сигурно ще се разделим.

tisaja, и аз съм се чудела дали и как могат да бъдат изследвани мъжете за ЧПВ. Но като се замислиш - това с какво помага? Не може да изпадаме в паника всеки път (макар че аз до скоро бях точно така)... Simple Smile Аз съм си правила тест за ЧПВ в Геника преди 2 години – отрицателен за всички типове,  но след последвалите ми проблеми и изследвания ми казват, че най-вероятно имам, че не се е проявил тогава и т.н., защото ЧПВ е обяснението за тези проблеми, с които повечето пишещи тук се сблъскваме (като имаш предвид, че аз от момента на изследването до извършването на всички изследвания по проблема ми, не съм имала друг сексуален партньор) – т.е. както резултат за наличие на ЧПВ не е гаранция за проблем, така е и в обратния случай Simple Smile . Така или иначе се получава малко ефектът на доминото или на снежната топка – не знаеш новият ти партньор дали не е носител на някакъв ЧПВ, който да ти предаде, явно не можем да знаем и на 100% дали самите ние не сме и дали няма да му го предадем – малко като омагьосан кръг се получава и честно казано не знам какво е решението. Не знам и при мъжете дали има някакво отражение ЧПВ или те се явяват в ролята на „преносителя“ между жените.

Аз исках да ви питам друго (отново) – след LLETZ нормално ли е цикълът ми да е по-продължителен първия път? Преди няколко дни писах, че имам леко кървене, което след 3-4 дни премина в същинския ми цикъл (то тогава си му беше и времето) – обилен, с болки и т.н. Сега вече трябва да е спрял, но продължавам да имам леко кървене – вече маалко по-тъмно като че ли и веднъж на 1-2 дни се отделя по някое... нещо като малко съсирече – това дали е нормално. Не е обилно (сменям превръзка примерно 2-3 пъти макс на ден), но все пак е кървене. Знам, че е възможно сега организмът да се „очиства“ от разните там неща, а и хормони и какво ли не се разбъркват покрай такива процедури, но все пак... Simple Smile

# 67
Предоплагам, че е нормално, защото моето "междинно кървене" беше доста обилно (е не чак като истински цикъл, но все пак доста) и продължи сигурно 10 дена и чак после ми дойде и затова цикълът ми беше слаб. Но при теб си ми се струва съвсем логично Simple Smile

# 68
Дами в крайна сметка за мъжете има ли изобщо някакви последствия в случаите, които имат ЧПВ, или са носители, при тях развива ли се нещо, или това е опасно само за жените? Т.е все тая ли е ако се лекуват или не се лекуват мъжете ?

# 69
  • гр. София
Дами в крайна сметка за мъжете има ли изобщо някакви последствия в случаите, които имат ЧПВ, или са носители, при тях развива ли се нещо, или това е опасно само за жените? Т.е все тая ли е ако се лекуват или не се лекуват мъжете ?

Зависи, кондиломите също са ЧПВ и се проявяват и при тях, брадавици и кокоши трън -също... Не знам обаче тези, които при нас водят до лезии, мозайки и карцином дали вредят и на тях. Склонна съм да смятам, че по-скоро не.

# 70
  • Buffyworld
Момичета, здравейте ! Някой може ли да ми каже или ако не знаете - къде бих могла да прочета - колко често може да се прави цитонамазка ? АЗ си правих миналия месец, но не съм мноого убедена в резултата. Бих искала да повторя още веднъж за по- голяма сигурност  . Но след като съм си правила преди един месец, колко време трябва да изчакам, за да си направя отново ? Доколкото знам, не е много хубаво да се взимат клетки от шийката толкова често ? Или греша ?  newsm78 Ще ви бъда много благодарна, ако споделите  Hug  bouquet Peace

# 71
Ами зависи, аз правя на 6-7 месеца Hug

# 72
  • София
Момичета, здравейте ! Някой може ли да ми каже или ако не знаете - къде бих могла да прочета - колко често може да се прави цитонамазка ? АЗ си правих миналия месец, но не съм мноого убедена в резултата. Бих искала да повторя още веднъж за по- голяма сигурност  . Но след като съм си правила преди един месец, колко време трябва да изчакам, за да си направя отново ? Доколкото знам, не е много хубаво да се взимат клетки от шийката толкова често ? Или греша ?  newsm78 Ще ви бъда много благодарна, ако споделите  Hug  bouquet Peace

Направи си пак. Няма проблем.

# 73
  • Buffyworld
Благодаря !

Успех на всички !  Hug Hug Hug Аз ще потърся нещо по темата и ако науча нещо ново, ще споделя .  Hug

# 74
след LLETZ нормално ли е цикълът ми да е по-продължителен първия път? Преди няколко дни писах, че имам леко кървене, което след 3-4 дни премина в същинския ми цикъл (то тогава си му беше и времето) – обилен, с болки и т.н.

И при мен беше малко по-обилен, но продължителността му беше обичайната. Дойде ми точно един месец след конизацията /така се падаше/. Седмица по-късно вече нямам почти никакво течение. При теб процедурата май-беше малко по-късно и е възможно да е от това. Аз бях предупредена, че ще изпадат и конци - да не би това да са малките съсиречета.

icev, след цитонамазката 3д не ти ли предложиха колпоскопия? ХПВ-то може да го има или да го няма. От здравословна гледна точка на мен ми се струва по-важно да се знае дали има дисплазия и каква. ХПВ-то не е толкова страшен за мъжете. Те се явяват по-скоро преносители. При силна имунна система организмът на жената подтиска вируса или ако е новопредаден, може да се пребори с него. Но дисплазията, ако е прогресирала няма да изпадне в спонтанна ремисия.

Общи условия

Активация на акаунт