Отговори
# 75
icev при цитонамазка 3д не се пие Изопринозин въпреки наличието на койлоцити в цитонамазката. Със сигурност те са признак на евентуална, не дай си боже инфекция с ЧПВ, тук колпоскопията и евентуална биопсия са задължителни както и ДНК типизация за ЧПВ  Peace

# 76
  • Buffyworld
Момичета, казаха ми за една клиника в Пловдив, район център. Ако някой иска , ще му пратя телефон на лични . Там правели цитонамазка, която струвала 42 или 45 лева, но била много точна, ловела и най- малките неща. Нещо, което било равносилно на биопсия, но всъщност не ти правят биопсия, а а само цитонамазка.  Аз съм решила да си я направя, но ще изчакам да мине поне още един месец от предишната ми цитонамазка. А нормално ли е след цитонамазка да се кърви ? На мен ми се случва почти всеки път, а последния път - нищо , нямаше никакво кървене.

# 77
След цитонамазка е нормално да имаш леко кървене, получава се дразнене на шийката , при взимането на клетки - все пак се използват четчици , мисля че до края на деня, когато е взета трябва да спре ,  Peace

# 78
  • Wolwedans
Момичета, казаха ми за една клиника в Пловдив, район център. Ако някой иска , ще му пратя телефон на лични . Там правели цитонамазка, която струвала 42 или 45 лева, но била много точна, ловела и най- малките неща. Нещо, което било равносилно на биопсия, но всъщност не ти правят биопсия, а а само цитонамазка.  Аз съм решила да си я направя, но ще изчакам да мине поне още един месец от предишната ми цитонамазка. А нормално ли е след цитонамазка да се кърви ? На мен ми се случва почти всеки път, а последния път - нищо , нямаше никакво кървене.
Ако е течно-базирана цитология (LBC-  Liquid based cytology) наистина е по-точна, но не замества колпоскопия- прицелна биопсия-абразио.
Правят се навсякъде по принцип тези течните.

# 79
  • Buffyworld
Да, май течна беше .

# 80
  • Бургас

Тя вече се прави почти навсякъде, даже на много места и струва по-малко от 40лв. Наистина дава подробна информация, но не би могла да спести другите изследвания според мен.

# 81
  • Buffyworld

Тя вече се прави почти навсякъде, даже на много места и струва по-малко от 40лв. Наистина дава подробна информация, но не би могла да спести другите изследвания според мен.

Благодаря  Hug След като на мен ми направиха нормална, тази все ще е по- добра.  Ще си направя и нея за всеки случай ..... Дано да няма нужда и от други неща.

# 82
Здравейте имам въпросче бременна съм в 10 г.с и при изследването на цитонамазката ми излезе 2ра група с заключение
Скрит текст:
КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ СКВАМОЗЕН И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /СУПЕРФИЦИАЛНИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ. ЦИЛИНДРИЧНИ КЛЕТКИ/. ОБИЛНО СЛУЗ. МНОГО ВИСОК БРОЙ ЛЕВКОЦИТИ.
като няма изменение в клетките.
Моля ако някой разбира повече от тези термини да ми пише дали резултатите са притеснителни.
Благодаря Ви.

# 83

И при мен беше малко по-обилен, но продължителността му беше обичайната. Дойде ми точно един месец след конизацията /така се падаше/. Седмица по-късно вече нямам почти никакво течение. При теб процедурата май-беше малко по-късно и е възможно да е от това. Аз бях предупредена, че ще изпадат и конци - да не би това да са малките съсиречета.

Light Beam, благодаря ти за отговора! При мен последните 2-3 дни съвсем намаля, надявам се да му се вижда краят вече Simple Smile Другата седмица, живот и здраве, съм на контролен преглед и ще видим какво още ще ми кажат - иначе звънях за резултата от хистологията и ми казаха, че е добър (слава Богу!) и остава на контролния да уточним колко често ще ходя на прегледи и т.н. Simple Smile

А към момичетата, които обсъждат течно-базираната цитология - да ви кажа и аз много се осланях на нея, само че в рамките на няма и две години имах следните резултати:
- обикновена цитонамазка (януари) - PAP IIIA / II ( с / разделям PVCU и CC)
- обикновена цитонамазка (юли) - PAP III A / IIIA
- течно-базирана цитологиа (септември-октомври) - PAP IIA
- течно-базирана цитология (май месец следващата година) - PAP I
- обикновена цитонамазка (октомври) - PAP IIIB / IIIA

Реално от уж по-точния метод, ми излязоха добри резултати, но човек никога не знае - много зависи, доколкото разбрах по-късно и дали пробата се взима "на сляпо" или прицелно. Най-добре да се прави и колпоскопия от време на време според мен, дори и да не е излизало нищо на цитонамазките... Поне аз вече така си мисля, за да може човек да е спокоен Simple Smile

# 84
  • varna
Здравейте момичета,вчера ми излязоха резултатите от цитонамазката PAP 2 B. Забележка: Дискератоцити, много кръв, предимно интермедиерни клетки, гликогенови включвания, групи незрели метапластични клетки с реактивни промени. Бинуклеарни клетки. За проследяване.Това е резултата,но понеже имам час чак за 29. април,бихте ли разяснили резултат.Най- се ядосвам че ми предстои инвитро и сега ще трябва да го отложа малко.Моята гинеколжка преди да види резултата ми препоръча колпоскоп ,но незнам дали да не отида направо в инвитро клиниката при доктора който ще ми прави инвитрото? newsm78

# 85
  • София
И аз препоръчвам колпоскоп. При мен при 2б излезе проблем.

# 86
Здравейте и от мен. Само добри резултати и от мен Simple Smile
Здравейте момичета,вчера ми излязоха резултатите от цитонамазката PAP 2 B. Забележка: Дискератоцити, много кръв, предимно интермедиерни клетки, гликогенови включвания, групи незрели метапластични клетки с реактивни промени. Бинуклеарни клетки. За проследяване.Това е резултата,но понеже имам час чак за 29. април,бихте ли разяснили резултат.Най- се ядосвам че ми предстои инвитро и сега ще трябва да го отложа малко.Моята гинеколжка преди да види резултата ми препоръча колпоскоп ,но незнам дали да не отида направо в инвитро клиниката при доктора който ще ми прави инвитрото? newsm78

Според последните препоръки на СЗО, ако си на или над 30 години успоредно с  цитонамазката се прави ДНК HPV тест и след резултата от 2-та теста, ако се налага - колпоскопия.
fraci ти направили си HPV тест и ако да - какъв? Не видях никъде във форума да има ясно разграничение на различните тестове, а разлика има и то съществена.

# 87
fraci едно от нещата който се наблюдава в този резлутат са клетки които съответстват на ЧПВ инфекция - наличие на ЧПВ - това са Дискератоцитите. За останалото се надявам Ally_t да се включи но като цяло този резултат по мое скромно мнение показва наличие на ЧПВ  Confused
Аз също препоръчвам колпоскопия  Peace

# 88
  • София
Нищо не е сигурно. Зарова колпоскопия и ако се наложи биопсия. Аз нямам чпв, а бях с цин 1.

# 89
  • varna
Здравейте и от мен. Само добри резултати и от мен Simple Smile

Според последните препоръки на СЗО, ако си на или над 30 години успоредно с  цитонамазката се прави ДНК HPV тест и след резултата от 2-та теста, ако се налага - колпоскопия.
fraci ти направили си HPV тест и ако да - какъв? Не видях никъде във форума да има ясно разграничение на различните тестове, а разлика има и то съществена.

Общи условия

Активация на акаунт