Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 35

• 65 107
  • 812
  •   1
Отговори
# 660
При имунологичната биопсия се изследват същите НК клетки и т.н., както при  имунл. изследвания, които правим.

Ама не е ли на конкретното място само? newsm78 Аз сега изчетох по-внимателно поста на Макси и виждам, че нейната имунологична биопсия я е консултирала с доц. Балтаджиева, аз не съм и нямам представа кой какво решава и назначава. В моя случай имаше препоръка за РВМС преди трансфер и иначе контролна имунология при положителен тест.

# 661
Проблемът е, че на пациентите не се дава разпечатка от разширената биопсия. Аз правих такава преди около месец. На регистратурата ми дадоха резултати само от микробиологията. За останалите неща казаха, че са патент на д-р Стаменов и не разрешава да се разпечатват. Понеже много настоях ми обещаха да ми направят тълкувание на изследването от имунологичния кабинет. След 2 дни го получих на пощата си. От него почти нищо не разбрах, но в общи линии гласеше: "Дисбаланс в NK клетъчни популации, понижени стойности на NK bright популацията, с повишен NK клетъчен dim/bright index = 1,7. Докторът ми обясни , че това е отношение на добри към лоши NK клетки в матката. Отношението трябва да бъде 1:1, а при мен е 1:7 в полза на лошите. Имам 2 аборта - един спонтанен в 6г.с. и един missed в 8г.с. Беше ми обяснено , че най-вероятната причина за това са тези повишени NK клетки убийци. Ако стигна до трансфер трябва да ми сложат лекарство PBMC, което да повлияе лошите NK клетки и при положителен тест - веданага при имунолозите. Кръвните изследвания не показаха имунологичен проблем, затова не се налагат вливки или друго предварително лечение. Надявам се да съм била полезна.

# 662
Да, Венера, точно така исках и аз да го обясня  Hug Явно и Макси е стигнала до имунолозите, които са се произнесли.  Peace

# 663
Да, Венера, точно така исках и аз да го обясня  Hug Явно и Макси е стигнала до имунолозите, които са се произнесли.  Peace

Макси не говори за кръвни изследвания, а само за разширена биопсия. Затова се учудвам на такова лечение. Вероятно има много показатели, които имунолозите следят и за които ние не знаем.....

# 664
Нямам представа от цялата тази сложнотия. Явно различните проблеми се преодоляват по различен начин  newsm78

# 665
  • София
Незнам дали ще мога да обясня точно но нещата при мен са следните. Едно живо и здраво родено прекрасно дете, три последователни аборта м/у 10 и 16 г.с. и един минсед. След като направих ЦС, лабаро и хисероскопия, прегледи, генетични изследвания, консултация с ендрокринолог и не излезе нищо с моя док.решихме, да направя консултация с доц. Балтажиева. Излезе положителен крос мач тест, НК клетки две еденици над горна граница и Т клетки по същият начин. Миналата година преди минсет аборта д-р Балтаджиева препоръча вливане на Октагам, моя док. реши че първо ще чуем сърчице и тогава вливане но така и не чухме. Преди нова година доки поиска разширена биопсия само имунологичната беше трагедия така каза. Изпрати ме доц. да изпише терапия и на следващия месец отново биопсия пак лоша но малко по-добра. Пия си лекарствата вече пет месеца, от миналя ми спряха само двата антибиотика.Но за лекарство РВМС и дума не е ставало.

# 666
Макси, щом няма РВМС значи не си за РВМС. Аз не знам много за това лекарство и при какви резултати от биопсията се назначава. Знам само, че на някои момичета го слагат и следва контролна биопсия, а на други - като мен, препоръката е само преди трансфер. Антибиотици и вливки не са ми се налагали засега. Успех  Hug  bouquet

# 667
  • София
Успех и много късмет и на теб марсче  bouquet  bouquet Hug

# 668
  • София
Ето малко инфо за РВМС:

http://www.zachatie.org/arti/ARTi_broi_03.pdf

# 669
Сега като забременеете всички, и аз ще остана нещо като бабата на темата. Еха, ще се правя на умна понякога! хахахахахаха. А дано!
 Wink Laughing

Нандин, извинявай, ако съм те пропуснала, но как се движат нещата при теб?

# 670
Герда, бременна или не - аз оставам пациентка на клиника Надежда. Така че никой няма да изостави темата  Hug

# 671
  • София
Сега като забременеете всички, и аз ще остана нещо като бабата на темата. Еха, ще се правя на умна понякога! хахахахахаха. А дано!
 Wink Laughing

Нандин, извинявай, ако съм те пропуснала, но как се движат нещата при теб?
Ами, след като прекратихме стимулацията на 6 ден.... сега пия дуфастон, за да не ми дойде прекалено рано. Та чакам да ми дойде и да пробваме да извадим Я на ЕЦ и ако всичко е наред с нея да оплождаме и да трансферираме Simple Smile

# 672
Милото ни ,Марсче!
Обаче, искам най-искрено, да дойде момента , в който да помоля и бременното Пънче да не изоставя темата!
Защото имам слабост към обясненията на Пънчето. Помогнала е на всеки. Не само знае  с какво точно да помогне, но и как да го каже.
  Hug

Нандин, моля те ,не забравяй да  пишеш как се развиват нещата при теб, защото и теб те мисля.

Последна редакция: нд, 03 май 2015, 22:09 от Анонимен

# 673
Разгледах информацията за PBMC, но ме смути фактът , че се препоръчва за жени до 35г. Освен това в края на статията пише, че т.нар."лекарство" повишава шансовете с едва 8-10%, което за мен е доста разочароващо..

# 674
Незнам дали ще мога да обясня точно но нещата при мен са следните. Едно живо и здраво родено прекрасно дете, три последователни аборта м/у 10 и 16 г.с. и един минсед. След като направих ЦС, лабаро и хисероскопия, прегледи, генетични изследвания, консултация с ендрокринолог и не излезе нищо с моя док.решихме, да направя консултация с доц. Балтажиева. Излезе положителен крос мач тест, НК клетки две еденици над горна граница и Т клетки по същият начин. Миналата година преди минсет аборта д-р Балтаджиева препоръча вливане на Октагам, моя док. реши че първо ще чуем сърчице и тогава вливане но така и не чухме. Преди нова година доки поиска разширена биопсия само имунологичната беше трагедия така каза. Изпрати ме доц. да изпише терапия и на следващия месец отново биопсия пак лоша но малко по-добра. Пия си лекарствата вече пет месеца, от миналя ми спряха само двата антибиотика.Но за лекарство РВМС и дума не е ставало.

Положителният крос мач тест май беше за съвместимост между партньорите ако не се лъжа. Как е имало успешно раждане, а после несъвместимост? При нас също направиха този тест и се оказа ОК.

Общи условия

Активация на акаунт