Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 863
  • 722
  •   1
Отговори
# 375

Лу-Лу може ли да кажеш само обливка ли правиш с копривата ,или стойш с нея ?

Само обливам с отварата /по-скоро е запарка от коприва/ и в хавлията. Нямам време за повече.

jb66, ти още ли ползваш тази ужасна "къна" с точката? Нали си спомняш, че точно в тази тема в началото на юли една потребителка се оплака, че са й излезли ужасни пъпки по скалпа. Тази "къна" е химия с парафенилендиамин (PPD), моля те не я ползвай повече.

ВРЕДНИ ХИМИКАЛИ В КОЗМЕТИКАТА

# 376
  • Пловдив

Лу-Лу може ли да кажеш само обливка ли правиш с копривата ,или стойш с нея ?

Само обливам с отварата /по-скоро е запарка от коприва/ и в хавлията. Нямам време за повече.

jb66, ти още ли ползваш тази ужасна "къна" с точката? Нали си спомняш, че точно в тази тема в началото на юли една потребителка се оплака, че са й излезли ужасни пъпки по скалпа. Тази "къна" е химия с парафенилендиамин (PPD), моля те не я ползвай повече.

ВРЕДНИ ХИМИКАЛИ В КОЗМЕТИКАТА
Момичета много много БЛАГОДАРЯ !!!Хвърлям я  Twisted Evil
Започвам да издирвам натурална ,но като съм фен на червеното не рижаво май се очертава че дълго ще се лутам докато намеря моя цвят  Sad
Отново БЛАГОДАРЯ !!!

# 377
Момичета, направих голяма глупост. Боядисах се с Крем- къна на Роза импекс и сега имам синъо- зелени отенъци. Дето цвета не е шоколад ще го прежаля, ама това зелено на главата не знам какво да го правя. Въпросът ми е дали мога след няколко дни да се боядисам с натурална къна? Дано да се покрият отенъците. На кутията пише, че може да се боядисваш веднага, ама да питам по- опитните какво мислят. Страшно съжалявам.

# 378
  • В полите на Пирин планина
Няма никакъв проблем да се къносаш с натурална къна. Освен това може да си направиш една маслена маска с нагряване и тя ще свали част от неприятния отенък. Или маска с вит.С + шампоан - пробвала съм я и на билкова боя - действа.

# 379
Моят съвет е да експериментираш с къната на някой кичур зад ухото и да прецени как да действаш по-нататък.  Всичко друго ще бъдат само предположения..

# 380
Благодаря, момичета. Маслена маска направих, но не свали почти нищо, но за вит С и шампоан не се бях сетила. Ще пробвам, дано стане.

# 381
  • Пловдив
Здравейте, искам да ви попитам от около година се къносвам на горе-долу два месеца, като слагам две лъжици къна, зехтин и каркаде и оставям да престои 6 часа. Отделно забърквам половин пакетче касия забъркано с лайка, което седи 3 часа и после ги събирам и добавям 2 лъжици амла, но косата ми стана доста тъмна и ми си иска малко да я изсветля. Затова искам да ми кажете може ли да забъркам нещо, което да ми помогне. Само касия и да се намажа с нея примерно?

# 382
Това с изсветляването е трудна задача - с къна, касия и т.н. няма да стане.
1.Пробвай маска с мед и канела.
2.Пръскане със сока на лимон и стоене на слънце
3. На мен ми изсветлява косата като се къпя с шампоан orzene  с пшеница и бира
4. Можеш да пробваш с поливане с бира.
5. Поливане с чайче от лайка.

# 383
Момичета, ето как си приготвям маска с къна http://bellatrust.blogspot.com/2015/08/blog-post.html

Бих казала, че с нея постигам леко изсветляване - предполагам, че се дължи на чая от лайка, но моят естествен цвят е светъл. За златист оттенък използвам шампоана за блондинки на Yves Rocher http://www.yves-rocher.co.uk/control/hair-care/coloured-hair/sha … hamomile-extract/

# 384
Здравейте, решила съм да пробвам за 1-път къната-боя "Лагона". До сега съм ползвала само бои-химии, но започна силен косопад и реших да пробвам и този вид оцветяване. Имам бели коси, целя да получа цвят естествено кафяво(дори светло кафяво). Кой вид "Лагона" бихте ми препоръчали аз съм се насочила към естествено кафяво, но се чудя дали ще покрие белите коси?

# 385
Отказах се от Лагона и си взех продукти на Хенафокс. Доста изчетох, но искам все пак консултация с някой който е ползвал продуктите им. Взех си билковата смес за кестеняв цвят, амла и индиго. Как да ги приготвя? Искам естествен цвят кафяв, имам около слепоочието повече бяла коса, до сега съм ползвала само бои...

# 386
  • София
Защо не пробваш първо само с кафявата - както си е описано на опаковката.

# 387
Аз се правя с кестенявата и слагам по малко амла. Индиго не съм ползвала, но ми се струва, че ще стане съвсем тъмно, ако се добави.

# 388
  • София
Тя кестенявата ако не се лъжа така и така си има вътре и индиго и амла.

# 389
Да и аз си мислех да пробвам само с нея, като начало. А какво ще стане с белите коси, ще се покрият ли или е индивидуално? Мислех за по сигурно дали да не добавя индиго допълнително с едно нанасяне, за да не останат оранжеви?

Общи условия

Активация на акаунт