Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 735
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Nik`s mom, не си написала нещо много важно - какъв цвят ти е косата.
Ако е кестенява, много трудно ще стигнеш до огнено червено

А ако си чела старите теми, вероятно си попаднала на таблицата на цветовете във hennaforhair.com
http://www.tapdancinglizard.com/AS_henna_for_hair/chapters/chap7 … formulate-mix.pdf
или си погледнала рецептите във Хенафокс

# 601
  • В полите на Пирин планина
На боядисана, още повече изсветлена коса се получават непредвидими резултати  Wink

Аз станах почти черна със зелен отенък от светлокестенявата смес на ХенаФокс, но преди това се боядисвах руса. Направих си маска с ВитС и след нея косата ми беше чудесен кестеняв цвят. Но след самата апликация имах цвят на блато  Crazy - добре, че беше събота и в неделя пооправих нещата.
След това само със Сахарата придобих доста рижав огнен цвят - но така повече се харесвах  Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 10:34 от Lady Brinne

# 602
  • където си пожелая...даааа...
Pergola, дааааааа, кестенява е Sad...добре де, дори и да не е огнено червена, поне да не е оранжева,  да му се невиди, уфффффф, а толкова се настройвах за къносването, явно ще си трябва боя :.
Иначе да кажа, че промяна в цвета нямам, в смисъл не е станал по-тъмен на втория ден, явно така ще си остане - като препикана канела Sick. Но уикенда сигурно ще се пробвам пак, този път с "твойта" рецепта Peace Hug.

# 603
Nik`s mom, значи се бориш за цвят тъмен махагон Mr. Green
1. Използвай само къна, евентуално с добавки хибискус, къркаде, /някои добавяха даже червено вино и червен пипер/
2. оставяш я да престои   поне два и не-повече от 10-12 часа на топло.
3, добавяш малко киселинка - лимон или ябълков оцет
4. стоиш, колкото можеш /3-6 часа/, като затопляш намазаната глава през найлоновата шапка с топла струя от сешоара, а после увиваш добре с топла кърпа

къната трябва да е в достатъчно количество

# 604
Слушам и изпълнявам  Grinning. Но имам още няколко въпроса, които може да са от полза и за други начинаещи като мен.
Така няма ли да стане много тъмно, аз предпочитам да не е? В смисъл искам светло червено, не тъмно червено, а оранжево пък, каквато съм в момента, хич Crazy.
Киселината не изсушава ли много косата, притеснява ме изрусеното да не стане съвсем като слама? Аз за това добавях и масло, преди самото къносване /от предишният ти съвет вече разбрах, че не се слага Peace/. А също и кое е по-добре от двете лимон или оцет,  колко приблизително като количество?
Твърдо съм си решила, че ще правя опити, докато не се получи както ми се иска, така че ще мога и аз да споделям с вас за получените резултати. Благодаря ви момичета още веднъж за помощта,  особено на теб,  Pergola bouquet Heart Eyes!

# 605
a колко все пак кестенява е кестенявата ти коса?
можеш ли да покажеш подобен цвят от нета?

# 606
a колко все пак кестенява е кестенявата ти коса?
можеш ли да покажеш подобен цвят от нета?
Ами тъмно кестенява е Sad. За съжаление не знам как се качват снимки,  но определено е тъмна.  На мен ми е ясно, че няма да стане ярко червена,но се надявах поне изрусеното и бялото да не рижавее. Но след съветите ти вече се надявам да го унищожа от мен Mr. Green.

# 607
  • София
Аз нищо не разбрах от твоите цветове, копирай някой друг линк от нета и  кажи - нещо такова е косата ми  преди, сега е такава, искам такава...
За мен е естествено бели и светли коси да са златисто-оранжеви, още повече на първо къносване, а и ти и с касия си я правила.... обаче не мога да си представя точно какво-що се е случило и си очаквала цветово.
За по-червено може да пробваш тази рецепта предполагам http://www.hennafox.com/blog/wp-content/uploads/2010/06/%D0%A0%D … 5%D1%82%D0%B0.pdf но пък и тя си е на  чрвена основа.
Но предполагам, че след няколко къносвания ще има и промяна.
Тук като гледам доста късно идват по-червените тонове при светла основа http://blog.ekomama.net/2012/10/31/dnevnik-kosa/

Намерих и някакво такова инфо, ако ти се експериментира
Корекция на силно ярък цвят
Вероятно знаете, че след нанасяне на къна, цветът не може да се коригира с обикновена боя, поне не и в близките 2-3 месеца. Ако обаче постигнатият цвят ви се струва прекалено ярък или риж можете да го неутрализирате с балсам от индиго. 1-2 лъжици от билката се разтваря във вода, а след това сместта се уплътнява с балсам. С тази маска се намазва косата и се оставя да действа между 20 мин. и половин час. Резултатът е по-дълбок и тъмночервен цвят.
http://www.hera.bg/s.php?n=1296

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 22:50 от Angel_Dust

# 608
Давам отчет за боядисването с Логона,цвят - червен. И така, първо се намазах с подготвителен балсам. Имаше го като мостра към боята. Иначе се продава отделно и е към 22-23 лв. Служи за подготовка на косата за по-лесно и добро хващане на боята. Да ви кажа - май наистина има ефект. С този балсам стоях 20 минути и го изплакнах. След това на влажна коса нанесох боята. Тя мирише на къна, и си е баш като къна, но май не чак толкова силно миришеща. Стоях с боята три чАса, както е описано. като първите 10-15 минути нагрявах със сешоар.  Стана страхотен наситен (но не натрапващ се) червен цвят. Косата става жива, блестяща, мекичка, копринена ! Цветът е страхотен, не толкова силен като химична боя, сякаш е по-натурален. Хем го имаш и се вижда, хем не бие на очи. Покри добре белите коси. Мога да кажа, че съм много доволна Simple Smile Сега ще следя във времето какво се случва. Ще се отмие ли бързо и т.н. Но определено съм доволна и смятам, че тая боя си струва всеки лев. Опитах да направя снимки, но не можах сама.....Ако успея ще пусна. С две думи - косата ми е здрава и блестяща и е с прекрасни червени бляскави отенъци, особено на слънце Simple Smile Другия път ще пробвам и кремообразната на Логона.

# 609
  • В полите на Пирин планина
blizna4e, чудесно. Аз съм ползвала веднъж кремообразната на Логона - нанася се много лесно, а резултатът е също много добър. Но е доста солена като цена  Rolling Eyes

# 610
Ох, да...солена е Sad Аз се опирам на това, че ми е къса косата и ще я ползвам поне на два пъти. Ама няма как, хубавите и качествени работи са скъпи Simple Smile

# 611
  • гр.Видин
В случая, не мисля, че е така.  Плащаш толкова, защото не ти се чете и не ти се експериментира. Съставките са обикновени и достъпни /с малки изключения, които няма да повлияят съществено/. Доколкото прочетох идеята на маската, която се нанася в началото е да свали силикони и др. Това може да се постигне и с маслени маски или маска с хума.

# 612
На мен ли не ми се чете и експериментира? Аз, дето изчетох де що има и правих какви ли не експерименти? Дето се наклепах с поне 6 вида различни къни? Къносвам се от 15 годишна, носеха ми къна от Турция. Та много добре знам за какво иде реч, достатъчно съм експериментирала. Боята е скъпа, но за мен си струва  Peace Маска аз не бих си правила, но нали беше подарък към боята.....наклепах се Simple Smile

# 613
  • The point of no return
какъв точно червен дава хибискуса, в смисъл към ярките, към бордото?

Да ти кажа честно, не мога точно да го определя. Може би между бордо и следващата по-тъмна гама. Зависи и от косата, моята е тъмно-кестенява.

# 614
Дали може да съберем в един пост какви добавки слагаме и коя за какво служи?

Общи условия

Активация на акаунт