Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 739
  • 722
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Нова съм в темата, но съм изчела всички предишни, които са във връзка с къносването.
Ако някой има опит с билкова боя на Khadi, моля да сподели. Аз съм си взела цвят лешник и това, което ме притеснява е, че в състава и има къна - доколкото четох тя трябва да престои доста време за да оксидира, а в този случай просто трябва да се размеси с топла вода и е готова за нанасяне.  Благодаря предварително за съвети.

# 586
  • София
На хенафокс кафявите са на същия принцип, имат къна, нанасят се  веднага след  разтваряне с топла вода. Къната си дава някакъв нюанс, общо взето доста слаб, но вероятно е и до коса. Предполагам щом си си взела кестенява не искаш силно червеникави отенъци и без друго.

# 587
Мерси за отговора.
Точно така - може да има червеникав оттенък, но да е минимален. Взех боята от "Зоя" - смесения магазин на "Неофит Рилски", не от специализирания на "Аксаков"и не можах да получа информация коя е по-добра - на "Hennafox" или на "Khadi" - разликата била най-вече в необходимото време за престой с боята. Както и да е - ще я пробвам - дано се получи желания цвят.

# 588
  • The point of no return
Привет, момичета!

Да се отчета за хибискуса - определено ми повлия на цвета и стана по-червено  Peace Сложих около 5-6 суп.л. Мисля, следващия път да сложа повече.

# 589
  • София
какъв точно червен дава хибискуса, в смисъл към ярките, към бордото?

# 590
Сестра ми се боядиса с боята на khadi. Взе тъмно кестенява. не беше доволна, белите и косми станаха...зелени !? И се оказа със зелена в корена коса. нямам идея на какво се дължи, може да не е направила нещо както трябва.
Иначе от моето боядисване с боя на Хена фокс няма и следа, изми се. падна. Отдолу лъсна пак червеното. Но аз и това исках де Simple Smile
Да ви кажа метод за сваляне на къна/боя. Къпане в минерална вода. Още като бях малка, бабите от моето село (в което има минерална баня) предупреждаваха, че минералната вода сваля боите и къните. Всички жени с боядисани коси се къпеха с найлонови шапки. И наистина сваля. Днес, след солидно киснене в басейна на банята, от кафявата боя и помен няма Simple Smile
Само не знам дали всяка минерална вода сваля, или тази в нашето село е с някакъв по-специфичен състав?  newsm78

# 591
Химията в съвременните басейни също сваля къната.
Аз днес се направих със Сахарата, без да прибавям масло както правех последните пъти. По-силен цвят се получи, особено на белите коси.

# 592
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте, момичета!
Снощи се къносах за първи път,  но се получи нещо ужасно като резултат Sick.
Представете си жълта канела - е, в момента белите ми коси са такива, ужас #2gunfire.
Кажете ми къде сбърках - разтворих 50гр къна Сахара и 2с.л. касия с топла вода, в стъклена купа и разбърках с дървена лъжица. Оставих да оксидира около 15 часа и после преди да се намажа, добавих 2с.л. масло от бадем и 2с.л. канела. Стоях 4.30 часа, увита с найлон и после се измих с топла вода, без ш-н, но днес ми е леко мазна косата заради маслото, не трябваше само с вода.
Чета, ,че на всички им се получава червен цвят,  а аз съм нещо като рижава в момента #Cussing out Rolling Eyes
Защо така се получава,  как да си докарам огнено червено на главата?
Мислех пак да се намажа, но трябва ли да чакам месец или мога още утре пак да пробвам,  ще ми се увреди ли нещо косата ако е толкова скоро? И евентуално каква смес да забъркам за по-червен цвят,  а не рижав Sick
Като цяло съм недоволна нещо от това къносване, нито цветът стана, нито хвана по белите косми, помагайте, моля ви Praynig.

# 593
  • В полите на Пирин планина
Логично е белите коси да са по-ярки, но те ще се отмият и по-бързо. Сахарата оцветява доста ярко червено - направо рижаво - на светла коса. Аз ставах доста огнено червена с нея. Но къната оксидира 2-3 дни и цветът става по-убит. Можеш да повториш боядисването с къна и веднага - нищо страшно няма да стане с косата, освен малко да се поизсуши. Какъв цвят искаш?

# 594
Здравейте, момичета!
Снощи се къносах за първи път,  но се получи нещо ужасно като резултат Sick.
Представете си жълта канела - е, в момента белите ми коси са такива, ужас #2gunfire.
Кажете ми къде сбърках - разтворих 50гр къна Сахара и 2с.л. касия / другия път или увеличи къната, или към касията добави и индиго/с топла вода, в стъклена купа и разбърках с дървена лъжица. Оставих да оксидира около 15 часа /много е - макс 12/и после преди да се намажа, добавих 2с.л. масло от бадем /да отпадне/и 2с.л. канела. Стоях 4.30 часа, увита с найлон и после се измих с топла вода, без ш-н/можеш да отмиеш с балсам/, но днес ми е леко мазна косата заради маслото, не трябваше само с вода.
Чета, ,че на всички им се получава червен цвят,  а аз съм нещо като рижава /така е с белите коси/в момента #Cussing out Rolling Eyes
Защо така се получава,  как да си докарам огнено червено /ако искаш огнено, за какво ти е касията в сместа?/ на главата?

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 17:04 от pergola

# 595
  • софия
Момичета, къната само с балсам ли трябва да я отмивам?-аз снощи я измих с шампоан и не знам дали не сбърках. Не мога да си спомня предишния път какво използвах-шампоан или балсам. Embarassed

# 596
може и само с вода - с балсам става по-лесно
шампоан /много разреден/ може да се ползва, но какъв е смисълът - веднъж косата е измита с шампоан, после се нанася къната, после пак се мие с шампоан?

# 597
Ако те успокои, аз станах зелена след първото ми боядисване с руса боя на Кхади  hahaha

# 598
  • София
Аз балсам не ползвам, или я мия с чиста вода или с шампоан, разлика не виждам.

# 599
  • където си пожелая...даааа...
Lady Brinne, благодаря за бързия отговор и успокоението Grinning, но от снимките и описанията, които съм чела, най-малко очаквах да стана оранжева Laughing.. Да, казваш огнено червена, че ти се получава, точно такъв цвят искам и аз Blush. И действително като че ли ми е малко по- тъмна станала от сутринта,  ще видим утре как е, може и да си внушавам вече от мерак  Crazy.
Pergola, страхотна си Hug, моментално си записвам "новата" рецепта и следващото къносване ще е по нея! Да направя едно важно уточнение - белите ми коси не са много/на 35 съм/, но за това пък съм на руси кичури /по-точно бях/ и те също станаха рижави и като цяло съм нещо средно м/у ирландец и циганка Laughing Crazy. А касията е бутнах за подхранване, уж, заради кичурите, че са много сухи,казваш, че може и от нея да съм се докарала така Thinking
Lemy, то сега е смешно Mr. Green, ама сигурно тогава като си се видяла не ти е било до смях........, макар, че аз сега само търся огледало да се видя и си се подсмихвам на ум на какво приличам, че ми е малко да ме питат всички днес какво се е случило с косата ми Laughing Laughing Mr. Green.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 21:17 от Nik`s mom

Общи условия

Активация на акаунт