Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 783
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
А тези индийски билки могат ли да повлияят косопад?

# 496
Здравейте на всички. Моля за съвет- взех си от сместа от билки за измиване на косата. 2 пъти вече я мия така и става адски суха, ама адски. Мия, мия и все по косата остават едни следи ( от водата , която се стича ) като от мръсно...Не знам как да го обясня. 3тият път реших, че първо ще направя маслена маска и след това ще измия с билките , надявайки се да омекоти малко. Е, резултатът е ужасяващ. Мих я сигурно половин час  ooooh!. Като изсъхна на места маслата не бяха се измили.

Косата ми е до плешките дълга и за тая цел слагам 2 супени лъжици от билките, слагам вода и чакам малко да се хидратират. Става като каша - нанасям в корените и леко по дължините. Стоя така поне 30тина минути и мия като леко масажирам скалпа.

Къде бъркам- в пропорциите ли или в начина на измиване. Thinking Вие как се справяте?

# 497
Не трябва да слагаш масла, няма как да се измият без два пъти шампоан. А може да направиш "кашата" и по-течна, ако намериш начин да не ти тече много по теб като я нанесеш. Билките се смесват с ГОРЕЩА вода. Аз чаках 15 мин, нанасям, чакам още 15, и отмивам обилно. След 2-3 такива миения би трябвало да се нормализира. Амлата май изсушава. Може да си смесваш сама билките и да слагаш повече шикакай, който подхранва, за сметка на амла и сапунени ядки, които са изсушаващи. Това е моят принос, нека другите кажат как да се парира сухотата.

# 498
Аз я държа само 5 минути и няма пресушаване.Но аз ползвам само сапунени ядки.

# 499
  • Пловдив
Някой да е използвал тази и доволен ли е ?

https://www.google.bg/search?q=TRICHUP&es_sm=93&tbm=isch … =1366&bih=643

# 500
Благодаря ви за съветите  bouquet. Следващия път ще държа по-малко време и ще ги направя с гореща вода.

# 501
Здравейте на всички. Моля за съвет- взех си от сместа от билки за измиване на косата. 2 пъти вече я мия така и става адски суха, ама адски. Мия, мия и все по косата остават едни следи ( от водата , която се стича ) като от мръсно...

сложи балсам или маска за коса с отмиване, като втори етап от измиването.

# 502
Здравейте Simple Smile...не съм чела темата ,но имам въпрос в момента....ползвам за косата си принципно шикакай и амла,но в момента нямам шикакай, а косата ми се нуждае от такъв тип "шампоан",че много пада напоследък...мога ли докаот ис купя шикакай ,да смесвам амла с хума?..Simple Smile

# 503
Момичета, имам въпрос към тези, които плзват хибискус на прах към къната. Кога трябва да го прибавя към сместа, преди къната да е отделила цвят или когато вече е готова? Ако някой знае, моля за отговор и става ли по- червен цвета?

# 504
  • София
Момичета, имам въпрос към тези, които плзват хибискус на прах към къната. Кога трябва да го прибавя към сместа, преди къната да е отделила цвят или когато вече е готова? Ако някой знае, моля за отговор и става ли по- червен цвета?
аз го слагам отначало заедно с къната. Не съм забелязала кой знае каква разлика с хибискуса- като че ли червеното си е същото...

# 505
Благодаря, ще пробвам след седмица, пък каквото стане, купих го вече.

# 506
Аз пак да мина да се похваля колко съм доволна, че открих този начин на боядисване. Днес се намазах за пореден път, и понеже не помня кога беше предишният, толкова отдавна беше, че се порових в темата - на 27 август е било. С химичните бои косата ми избеляваше и ставаше за боядисване на 3 седмици, а с тези бои -  сами виждате.
Сега смесих златистомедената, светлокестенява и малко брингараж, добре стана, малко по-тъмна, но ми харесва.

# 507
  • Пловдив
Аз я слагам когато приготвям къната ,но преди това хибискоса го разтварям с гореща вода ,която прибавям към къната .

# 508
  • В полите на Пирин планина
Аз пак да мина да се похваля колко съм доволна, че открих този начин на боядисване. Днес се намазах за пореден път, и понеже не помня кога беше предишният, толкова отдавна беше, че се порових в темата - на 27 август е било. С химичните бои косата ми избеляваше и ставаше за боядисване на 3 седмици, а с тези бои -  сами виждате.
Сега смесих златистомедената, светлокестенява и малко брингараж, добре стана, малко по-тъмна, но ми харесва.

Леми, браво  Peace Като се напластят къната+добавките наистина цветът е траен.

# 509
Лейди  bouquet
Малко снимки:

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт