Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 48 418
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 405
  • Ямбол
Не е мляко.

# 406
Хора, как с една слушалка се слага диагноза астма на малко дете и се назначават кортикостероиди?!
Нещо не ми се струва нормално по един въпрсоник, в който 90% от отговорите ми свързани с астматични пристъпи бяха не, например задъхва ли се детето при игра- не, при влага- не, хърка ли-,
продължителна кашлица извън заболяване -не. и т.н. Жаки само, когато е болна с вирус, парви пристъп със затруднено дишане. И като и вдигнах блузката лекарката ме пита, защо има вдлъбнатина под гърдичките, била крива, рахит ли е имала. Ами не, не е имала и не е крива! Аз по това хлътване, освен задуха разбирам, че е с пристъп. Много съм объркана. Няма да започна 3-6 месечно лечение преди да я  видят поне още двама лекари. Реално 4- 5 пъти се е случвало такова усложнение, в рамките на година.
Изписват ни Вентолин за инхалации и за 3-5 дни отшумява. ( сега изписа и Пулмикорт, да давам ли?)
При алерголог- пулмолог я заведох по съвет на ЛЛ, защото от елементарен сопол задължително слиза надолу и айде бронхит със спазъм.
Докторът в Тайланд, беше категоричен, че няма астма. Как всъщност се диагностицира, при малки деца?
Моля, ако някой има опит или препоръка за добър специалист да ми пише на лични, благодаря!

Нямах време да ви изчета, ако има болни, да оздравяват, ако има празнуващи да са живи, здрави и щастливи!

# 407
Ох бе, Лиляна Joy
Че и емотикон си намерила.

# 408
  • югозапад, под "Марков камък"
Жаки, аз съм много доволна от Пулмикорт. При ларингитни и бронхитни кашлици ние е изписван. Според мен не може да се диагностицира астма по слушалка. Мисля, че Жаки ще изгради имунитет само търпение и адекватни доктори, казвам ти го от опит. Никол е на 8 и половина, до шестата си година всеки сопол ставаше бронхит със спасъм. Никой доктор не е и намекнал даже за астма. Сега вече нищо такова не се случва! Praynig
П.С. Познавам много асматици и не е шега, чудно ми е, че днешните лекари слагат тая диагноза на всяко второ дете!

# 409
  • София
Жаки, несериозно е да се постави така диагноза. Знам, че едни от най-добрите лекари в София са д-р Лиляна Райчева от Детската пулмология. Друг, която също казват, че е много добър е д-р Слави Филчев. Но за Райчева имам преки наблюдения. Ако искаш да й търся координатите?

# 410
Цвети, търси, моля.
Ники, аз не мисля, че има астма, от два часа чета, просто няма симптомите, но знам ли, ако греша.
Искам да я види и друг лекар.

# 411
  • югозапад, под "Марков камък"
Жаки, даже е задължително да я види и друг лекар, че и трети ако решиш, просто не се плаши почти съм сигурна, че нямаш основание.   bouquet

# 412
  • София
  А какво тогаз?

# 413
  • Пазете Гор
Шаран плакия.

# 414
И кой точно е шарана и що аджеба е плакия.

# 415
  • Ямбол
Струва ли ми се или Юксел Кадриев е с две различни по цвят очи?
Вчера ми направи впечатление и сега пак ми се вижда така.

# 416
  • Пазете Гор
Един познат имаше такъв телевизор, ама си купи нов.

# 417
Ти имаш и познати с телевизори ,останах с впечатление ,че не тачиш такива люде.
 Моите козунаци сега се пекат - бавно и славно Grinning

# 418
Сериозно ли печеш козунаци по това време?  Laughing

# 419
  • Пазете Гор
Това е виц, Жармен, леко приспособен за случая:

Един тексасец и един шотландец се заговорили за именията си.
- На мен - рекъл тексасецът - като се кача на колата си, ми е нужен един цял ден, за да обиколя имението си!
- И аз имах такава кола - казал шотландецът - обаче я изхвърлих.

Общи условия

Активация на акаунт