На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 318 984
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Предстои ми ходене до Одрин и искам да потърся зелен чай. Въпросът ми е имат ли някакъв специализиран магазин за чай или да го търся по големите вериги магазини?

Другото, което ме интересува - тъй като смятам да купувам червена леща и булгур, а многообразието е голямо, към каква да се насоча -има ли разлика във вкуса - има по-дребна, по-едра, по-червена или жълтееща... видях, че същото е и с булгура - има много ситен като захар, има и по-едър, като този, който се продава тук в Бг? Трябва ли да се ръководя от нещо?

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 09:45 от zaek

# 301
  • В центъра на моретата
Момичета и още нещо да питам, че нещо не се оправям.
Налага ми се да търся едно лекарство - БЕСТИФЛЕКС за стави на сашета. Води се хранителна добавка. Това е основната съставка 10 мг collagen hydrolysate Fortigel®. Гледах в сайта, който е даден на първа страница, но нищо не намерих. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.

# 302
Здравейте, момичета Simple Smile
В  четвъртък ( 16.07.2015 г. ) смятаме да ходим до Одрин и се питам дали ще работят всички магазини,защото знам, че тези дни имат празник ( Байрям ) и се притеснявам, да не стане така, че да идем и нищо да не работи Sad До сега не съм ходила в Одрин, когато имат празници и не съм запозната, за това моля ви ако някой знае, нека сподели, за да знаем какво да правим.
 Благодаря! Simple Smile

# 303
  • Varna
Magda91,
На предната страница едно от момичетата -Шебечето е дала информация точно по въпроса за който питате. Върнете се няколко поста назад и ще я намерите. Успех!

# 304
  • София
Magda91,
На предната страница едно от момичетата -Шебечето е дала информация точно по въпроса за който питате. Върнете се няколко поста назад и ще я намерите. Успех!

Обърка маймуните, Делте!  hahaha hahaha hahaha Макак го е писала. Шебек вече се прекръсти и не е с маймунско име (което не ми попречи да видя дали случайно не е писала, че напоследък хич не се включва във форума  Sad).

# 305
  • София
Ахахах, те и двата ника са маймунски.

# 306
Благодаря, момичета Simple Smile
прочетох коментарите в предната страница, надявам се всичко да работи ще рискуваме Simple Smile
А знаете ли как върви килограма на Малините? Искам да си купя в голямо количество, но тук са доста скъпи и си мисля, че там може да бъде по изгодно? Simple Smile

# 307
  • Varna
Танеееее,
Верно ма какаааа, верно съм объркала мУмунитИ ooooh! smile3538 Ама и двечките са ми слабост от дъъъълго време Hug Hug
Благодаря ти Танюш,че ми обърна внимание  bouquet Hug

# 308
  • Стара Загора
Благодаря, момичета Simple Smile
прочетох коментарите в предната страница, надявам се всичко да работи ще рискуваме Simple Smile
А знаете ли как върви килограма на Малините? Искам да си купя в голямо количество, но тук са доста скъпи и си мисля, че там може да бъде по изгодно? Simple Smile

Имай предвид, че трябва да се ядат бързо. За часове хващат мухъл и не си струва да купуваш големи количества. 500 грама ми изкара седмица в хладилника, но пак мухлясват по малко и се кашват на дъното. Купих ги на 9лв/кг от Стара Загора. Миналата година във Варна около 20 юли бяха 6 лв, но тази година е възможно от дъждовете и похабената реколта да са по-скъпи.
А и точно такива по-дефицитни плодове, които ги има за около месец в годината, са скъпи навсякъде. Не очаквай в Турция да са 3-4 лв/кг. Whistling

# 309
Здравейте момичета,  да ви питам колега на мъжа ми ходил в Одрин миналата седмица и каза, че купил от тук мастика, там в заведенията му я купили на по 30лв. Той носел 3 л. понеже били 3-ма в колата. Някой да е правил или чувал подобнонещо. Много търсели мастика. Simple Smile

# 310
  • Стара Загора
Здравейте момичета,  да ви питам колега на мъжа ми ходил в Одрин миналата седмица и каза, че купил от тук мастика, там в заведенията му я купили на по 30лв. Той носел 3 л. понеже били 3-ма в колата. Някой да е правил или чувал подобно нещо. Много търсели мастика. Simple Smile

Чували сме и още как. Знаете, че в Турция алкохола е много скъп, а тук евтин и българи продават на много добри цени на турците, но колко е "легално" и ако ви хванат, мислете какво ще правите. Същото е като с цигарите на границата. Ако ви проверят и го намерят, ще го вземат.

# 311
Е не аз съм носила за Истанбул на приятели носихме домашна ракия, по литър на човек, показах си я на границата - нямаше проблем. Просто никога не съм мислила да продавам Simple Smile но нли ходим често и колегите на моя мъж бяха възмутени, че не знаем   Joy

# 312
  • Пловдив
Доколкото знам е разрешено по бутилка на човек. Може и литър да е, но аз разбрах за бутилка, защото ми пробутаха да прекарам една през границата. Жената, която я носеше каза, че ги давала в търговиите по 28 лири и с тези пари си купувала за себе си. Имаше 5 бутилки и ги раздаде за границата на хора от автобуса.

# 313
Никога до сега ни ми се е случвало на границата да ни проверяват за алкохол и цигари (Лесово).
Знам, че разрешават по 1 л. алкохол и по един стек цигари на човек. Ако сте пребивавали в Турция преден път повече от 3 дни можете да пазарувате в безмитния магазин на границата. Там цените са наистина добри, но са в евро.
Ние винаги сме носили алкохол на домакините ни - ракия, вино, мастика.

# 314
Знам че е твърде рано но да питам някой да е празнувал Нова година в Одрин?

Общи условия

Активация на акаунт