На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 757
  • 773
  •   2
Отговори
# 390
Благодаря!
Май вече открих в единия каталог каймак. На етикета си пише само "Каймак", без йогурт.

# 391
  • Varna
subsvet,
Мързи ме да пиша за приготвянето на мантъто, извинявай  bouquet Затова най-лесно влез в Гуглето и там рецепти бол. Яла съм на много места из Турция мантъ. За първи път ядох в Истанбул в Азиатската част, че много ми го похвалиха. Бях тотално разочарована. Обаче когато почнахме да скиторим с ММ навътре из Туркията опитвах на различни места и все беше вкусно. А най вкусното мантъ съм хапвала на езерото Егердир. Това не значи, че като на едно място в Истанбул съм случила на кофти мантъ, на други места там няма да има и както трябва приготвено.
Мантъто това са малки равиоли с пълнеж.

За каймака имахме наскоро пространен разговор, че и доста картинки на каймат от различни фирми. А каймаклъ йогурта си е кисело мляко с каймак отгоре, ама от този каймак който знаем ние в България.

Ето отново една снимка на каймак.

Влез при чичко Гугъл, той ще ти посочи някоя и друга каймачена фирма.

Благодаря, че ми припомни за мантъто, че и аз ще пътувам в неделя за Едирнето и ще си купя. Как не съм се сещала по рано да си купя полуфабрикат от там, незнам. А, да видим дали ще е вкусно. За съжаление нямам разведка в Одрин да питам как е там като вкус готовото мантъ.

# 392
А каква е онази жълтава гъста на вид течност която се предлага в шишета пред магазините. Много ми прилича на боза, но идея си нямам дали е такова.  newsm78

# 393
  • Varna
И комшиите имат боза но не е вкусна като нашата.
Тяхната боза е доста по светла от нашата. Жълта не бих я нарекла. Да не би да е нещо друго това което си видяла newsm78
Някаква снимка от Интернет ???като насока?

# 394
Някой нов магазин в Лозенград има ли?

# 395
Момичета, докога са намаленията в Одрин? За дрешки и обувки конкретно питам?

# 396
  • Бургас
Момичета, докога са намаленията в Одрин? За дрешки и обувки конкретно питам?
Предполагам, че вече са започнали.

# 397
   А есенни дрехи напускаха ли? В сайта на Марги ми дава че уж има нови колекции.
 Освен в Лайкики в Марги аутлет къде мога да намеря красиви и модерни дрешки за момче на 7г. по центъра ли да търся? И там не можах да намеря миналият път.

# 398
Здравейте....
Искам да попитам къде мога да намеря детски маркови дрешки Зара,НМ, Некст ? Зна че има търговци,които зареждат от там?  newsm78
Също ако може да разбера как стоят нещата на границата? Предполагам се плаща мито ,а и с етикетите на дрехите не правят ли проблем?
Ще се радвам ако споделите Simple Smile
Благодаря!

# 399
  • Стара Загора
Няма проблем за дрехите. Нали няма да купуваш големи количества за продаване?

# 400
Ами да, по скоро за търговия ме интересува как стоят нещата?  Simple Smile

# 401
  • Стара Загора
Ами да, по скоро за търговия ме интересува как стоят нещата?  Simple Smile

Точно на последните няколко страници се коментира това. Звънни на телефон да питаш. Имаше линк.

# 402
 newsm78 Наистина не мога да открия линк...
И конкретно място от къде се зареждат подобни дрехи ..

Все пак благодаря!  Hug

# 403
  • Стара Загора
newsm78 Наистина не мога да открия линк...
И конкретно място от къде се зареждат подобни дрехи ..

Все пак благодаря!  Hug

Aз пък не виждам защо трябва да има проблем да се внесе нещо, което не е специално забранено и то в количество за лично ползване.  newsm78 Защо не се обадиш на горещата линия на компетентните органи и да попиташ?
А къде да видя номер за връзка?

Честно казано, не се сещам коя държавна служба е най-подходяща.  newsm78 Може би Митницата? Ако е така, влизаш в сайта им и там със сигурност има гореща линия и като телефон, и като имейл за задаване на въпроси. Ако не си за тях, ще те препратят на подходящото място. Възможно е и от Външно министерство да могат да отговорят. Там има разделяне по държави и разните им изисквания - до каква стойност не се обмитява, какви стоки за забранени за внасяне и т.н. Ето за Турция и долу има имейл - http://www.mfa.bg/120/findanembassy/0/153/  По средата на страницата има митнически изисквания, които можеш да изтеглиш и прочетеш.

# 404
Здравейте,
ще имаме ходене във вторник до Истанбул, но няма да имаме много време за разходка в Лозенград. Преминавайки покрай Лозенград от къде на бързо може да си купим прах за пране, памперси, дрехи или какво може да се купи изгодно от там?

Общи условия

Активация на акаунт