На пазар в Лозенград и Одрин -7

• 319 499
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • На юг от тук
Делте,пиши какво ново и интересно откри при поредното си посещение.Чакаме с нетърпение. Hug

# 421
Препоръчайте хотел в Лозенград или Одрин.

# 422
  • Varna
Катинче,
Да ти кажа толкова пъти съм идвала във Одрин, че ново за мен е като видя реновеирана стара красива сграда. Има една, две такива. Яваш, яваш действат комшиите.
Много ти благодаря за снимката на петмеза от рошкови която ми прати на лични Hug  bouquet Купих днеска една букилка-12 лири. В магазина Ендер влязох да търся нещо за синът ми, но не открих каквото той ми беше поръчал. Обаче на мене Ашкъмов ми купи кожена чанта- мноУ жижана Grinning Имаха и намаление, моята чантура струва 84 пари в българска валута. Не бях тръгнала за такава покупка въбще, ама на ММ много му хареса и докато аз се назлъндисвах, той я грабна и я плати.
На фирма Мадам Коко имаше доста неща с намаление. Миналата година си купихме комплект чаршафи, тази година не устояхме и купихме още един от типа Винтидж. Чудесни кафени и чаени сервизи. Купих по един от всеки вид-двата комплекта-50 лева. Много красив чайник купих пак от там. Чайник за варене на чай- пак винтидж като сервизите. Той вече скъпичък, но старият ми вече за нищо не ставаше, а и не се връзва с кухнята ми. Много красиви хавлии със плетена дантела или плетени цветя по тях имаше. Пернах два в цвят пепел от рози, таман за розовата баня. Да предупридя и те не са от евтенията въпреки намалявката.
Има хубави чехли по 6.50 турски лири. От тях накупих за  приятелки, пак на фирмата Мадам Коко-винтидж фасон и те.
Абе, като се влеза в сайта на Мадам Коко ще се види и цена и как изглежда дадена стока, че сега с чашата Ефес в ръка, малко бъркам обясненията Embarassed

Балеринке,
Ние в Одрин използваме само хотел Едирне Палас. В Лозенград никога не отсядаме, а хич не го познаваме. От момичетата тука, чета какво си пазарят от там защото ми е интересно.

# 423
Merci, Delta  bouquet

# 424
А каква е цената на двойна стая в Едирне палас?

# 425
  • Бургас
Кога е големия пазар в Одрин, отдавна не сам ходила, но последно беше в петък, а малкия зад марги аутлета в събота.Пак ли е тогава?

# 426
  • На юг от тук
Кога е големия пазар в Одрин, отдавна не сам ходила, но последно беше в петък, а малкия зад марги аутлета в събота.Пак ли е тогава?
Да,няма промяна.

# 427
  • Бургас
Благодаря!

# 428
  • Варна
Цоп и аз с питане за детски дрехи. На връщане от друга почичвка в Турция ще минем през Троя и Одрин. В Одрин съм ходила на шопинг, ама съм влизала с баща ми и то откъм БГ та дано се ориентирам от към другия край.
Също да ви питам за цената на горивата. Дизела да имате инфо колко е? Ще тръгнем с пълен резервоар и преди да излезем от БГ пак ще заредим, ама там може и да се наложи да долеем. Чувам цени от 5лв/л и припадам.

# 429
  • София
Също да ви питам за цената на горивата. Дизела да имате инфо колко е? Ще тръгнем с пълен резервоар и преди да излезем от БГ пак ще заредим, ама там може и да се наложи да долеем. Чувам цени от 5лв/л и припадам.

http://dvigateli.info/fuel_price/

# 430
Здравейте ,планираме ходене до Одрин  за един ден 28.08 петък ,ако има желаещи от Шумен има три свободни места. Laughing

# 431
  • Димитровград
И ние се канехме утре да ходим, но днес пътувах по пътя Пловдив - Хасково и гастарбайтерите са хиляди. Отказваме се. Ако минавате през Капитан -Андреево вижте за какво става въпрос:

и от онлайн камерата:

https://cdn.bg-mamma.com/Dbsl/31471188_a2c8bb40

И още нещо - при влизане в Турция по магистрала Марица преди границата няма бензиностанция, заредете някъде около Свиленград.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 21:44 от papaone

# 432
  • Варна
Вчера на ГКПП Малко Търново - Дерекьой беше абсолютно спокойно. На отиване имаше три коли хора, изглежда с подобна на нашата цел на пътуването и микробус с руснаци, вероятно отиващи за кратко до Турция по време на почивка тук. Това за всичките 15 мин., в които се мотахме в района на границата. На връщане - 2 коли, видимо връщащи се от пазар.
Приятната изненада беше бензиностанцията на Лукойл, която ни "посрещна" до табелата "Turkey 1 km". Досега последните по пътя бяха в Бургас и една на Петрол в Малко Търново, която не предпочитахме. Хубаво е, че можеш да пиеш кафе и да заредиш непосредствено преди или след границата, особено при по-дълъг път. Освен това усилено се изгражда обход на Малко Търново, който ще спести доста от неприятната част от пътя. Вероятно после ще оправят и макар и малкото останал лош път до ГКПП-то.
Колкото до пазара, наистина е в пъти по-голям от съботния. Напълниха ми се очите със свежест и цветове от изобилието на зеленчуци и плодове. Имаше и доста дрехи и домашни потреби, но аз купувам само детско бельо и евентуално някое клинче или блузка, ако са на много изгодна цена. Имаше много памучни долници на пижами с различна дължина, както и други домашни дрехи на смешни цени.
Големият проблем беше, че паркирахме (след обиколка на половината град) срещу магазините за баклава в центъра. Много удобно място и е въпрос на късмет да се вредиш, обаче не и когато си натоварен с покупки, не и от този пазар. Откъснаха ни се ръцете, като се има предвид, че не взехме доста от нещата, които бихме купили иначе. Разстоянието не е малко, когато си натоварен. Следващия път ще търсим място в някоя от глухите улички, перпендикулярни на пазара, както правим в събота, след първото фиаско преди време. Съветът за чанта на колела беше удачен, но нямаше откъде да взема такава. Там 2/3 от хората са с такива.
Цените, които помня: корите са по 5 лири за 5 броя, маслините - от 6 лири до към 14. Червената леща - 5-6 лири, бибер салчасъ на изпитаната марка - 5 лири за 0.5 кг, макар че намерихме за 4, доматите - 0.75-1 лира/кг, червения пипер/чушки Mr. Green (много едър и впечатляващ на вид) - 2-2.5 лири, грозде без семки - 2.5-3 лири, зелениите са по лира/връзката (ако купите повече, и по-евтино), картофите - 1 лира, рядко 1.50. Ние купуваме и макаронени изделия, по 2.5 лири на кг са.
Като цяло цените не са се променили, въпреки спада на лирата.
Положението с баклавата обаче е друго. Вече е станала 18 лири/кг, при положение, че по Нова година беше 14, а до преди малко повече от година - 12. Но така или иначе се върти около 10 лв./кг. Халвата и локумът май са си на същата цена. Купих си Персил 10 кг за 32 лири от магазинчето под централния Мигрос. Нямаше промоции на Персил и Первол в суперите. Омекотител Ver Nel беше на 9.15 в Кипа - не е евтино, но качеството му е по-добро отколкото на това, което се продава тук. Yumos беше на 9.90. Това - за опаковки от 1.5 л. Купихме някои неща от акцията на цени от 1, 2, 3, 5, 10 лири, която може да се види на сайта. Купихме си от любимата Uludağ limonata (по 2 лири) и течен шоколад Sarelle - 2 бурканчета за 12.95 при единична цена 9.95.
Тъй като имахме поръчка за лекарство за брадавици, влязох най-после в аптека. Извън поръчаното купих 10 ампули и 2х20 таблетки Новалгин (аналгин), 2х20 таблекти Лопермид и един Отривин ментол спрей. Всичко това за 18 лири (под 11 лв.). Тук същото струва над 30 лв.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 20:45 от beljata

# 433
И ние вчера минахме през Малко Търново, но си отвисяхме поне 30-50мин на българската страна. Това и на отиване и на връщане. Tired
Много се радвам на Лукойла - на бензиностанцията в Малко Търново винаги лъжат с литража.
Лекарствата в Турция са много по-евтини. Ето линк, където могат да се търсят лекарства по активната съставка http://www.ilacabak.com/. Ибупрофенът примерно е около 5 пъти по-евтин, отколкото тук. Shocked
Кипата ми изглежда с много по-малък асортимент, отколкото преди. Знаете ли защо е така?

# 434
  • Бургас
Ето линк и за проверка цената на горивата
http://dvigateli.info/fuel_price/

В момента дизел и газ са по-евтини в Турция, отколкото в БГ

Общи условия

Активация на акаунт