Име за момиче с буквата "Е"!

• 13 347
  • 129
  •   1
Отговори
# 60
Елиза, Елизабет

# 61
  • София
Екатерина, Елица, Елина, Елисавета, Ерика

# 62
  • Варна
  bouquet  bouquet  bouquet

# 63
От двете повече харесвам Елена. Елина и Елисавета също са много хубави.

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 13:58 от ~Red Rose~

# 64
  • Варна
Има много предложения за Елина и взех да се замислям вече.
С каката не ми беше толкова трудно. Grinning

# 65
Елина е чудесно име, но заради името на каката, по-добре недей. Комбинацията Ирена и Елина, предразполага към грешки заради съществуващи близки имена и на двете "Ирина и Елина ли бяха..., Ирена и Елена ли бяха..." - много е вероятно все някой някоя буква от едното име да не е уцелил.
По-добре заложи на "Хубавата Елена"или на "Царица Елеонора"  Grinning

# 66
Елена. Елеонора ми звучи много натруфено..

# 67
  • Countryside
От мен Елена  Peace

# 68
Елина е чудесно име, но заради името на каката, по-добре недей. Комбинацията Ирена и Елина, предразполага към грешки заради съществуващи близки имена и на двете "Ирина и Елина ли бяха..., Ирена и Елена ли бяха..." - много е вероятно все някой някоя буква от едното име да не е уцелил.
По-добре заложи на "Хубавата Елена"или на "Царица Елеонора"  Grinning
Simple Smile А, не, не съм съгласна. Двете деца няма цял живот да вървят заедно и няма винаги да им казват имената в едно изречение! Те са отделни личности, така че всяка си има  право на хубаво име ,независимо от името на другата и независимо, че някой някога би могъл да сгреши , а и този някой може и да ги запомни и да няма никакви грешки,нали.
Как ще обясните след 8 години,примерно, на едното дете, че се казва Елена, защото кака му била Ирена и то попита: "Ами, ако нямах кака, как щях да се казвам?" Peace

Елина и Ирена са си подходящи и модерни. Елена ми звучи архаично, моля за извинение тези, които го харесват.

# 69
А защо не Елинор?!  Blush

# 70
Може и само Ели..стига родителите да не държат детето им да има модерно, странно и рядко срещано име.

# 71
  • Варна
Яна, а голямата дъщеря дословно ли е взела името на свеки? За мен това би имало значение и при избора на име за второто бебе. Ако свеки е Ирина, примерно, а дъщеричката Ирена. Тогава ще стане хубаво, щом майка ти е Елена, бебка да е Елина.

Иначе, аз харесвам и Елена, и Елина, и Елеонора. Труден избор!

А за галеното, и аз смятам, че до голяма степен ще се определи от родителите. Моята приятелка Елисавета, винаги са я наричали Вети. И когато някой я нарече Ели, тя го поправя и уточнява, че е малко вероятно да се обърне на Ели, чуждо й е.

Аз на моята Кремена й викам Кремче, Кремчето и Кики. Всички я наричат така около мен. Ще свикне с нещо, ще си хареса и така ще си остане.

# 72
  • Варна
Да свеки се казва Ирина. Grinning

# 73
Ирина и Ирена са едно и също име, докато Елена и Елина - не.

Елена има хубав имен ден на 21 май, празникът е един от основните по православния календар. Много го харесвам, свързвам го с нестинарските танци и древните традиции.

# 74
  • Варна
Пише,че и Елина има имен ден на 21 май.

Общи условия

Активация на акаунт