В момента чета... 38

• 51 253
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • В един копнеж!
Приключих "Хамелеонът се завръща", хареса ми, ще си направя пак среща с автора Simple Smile

Започнах

При всички хубави думи, които се изписаха за нея, направо ме е срам да кажа, че с мъка я чета  Rolling Eyes още съм в началото, дано натам не е така.

В началото е мъка. После потъваш в книгата, докато четеш Flutter ...на мен лично ми действа все едно гледам филм. Толкова е реална!

# 166
АлексВики, завиждам ти, че започваш Калуня-Каля. 100 страници имам до края и не искам да ги чета. Ами ако края е тъжен?
Имаш ли някакви предварителни нагласи?

Картинката от пост #162 - кои от нас са тези хубавици? Да се разпознаят и да си признаят. Simple Smile

# 167
вчера почнах

# 168
  • София
Кали, по повод поста ти за Шекспир, се сетих колко много харесвам този сонет (общо взето само сонетите му съм чела  Blush)

Скрит текст:
О, виж в стъклото, младостта си виж!

На друг не отдадеш ли тази младост,

дълбоко тоя свят ще огорчиш

и ще лишиш една жена от радост.

Чие девиче тяло няма с плам

във своите прегръдки да те вземе,

или си влюбен в себе си дотам,

че даже любовта за теб е бреме?

В синовните очи като в стъкла

се отразява бащината пролет.

И ти в такива две огледала

ще съзерцаваш първия си полет.

В живота ти минаваш като слеп

и твоят образ мре и чезне с теб.

Естел, подозирам, че може да сме аз, Миж и Лу, трите чели и харесали "Лейди Макбет"  Joy Hug.

# 169
Започнах тази на Амели :

# 170
  • София
Естел, подозирам, че може да сме аз, Миж и Лу, трите чели и харесали "Лейди Макбет"  Joy Hug.

Да, пУ' съм аз тази в дясно  Joy  Joy Joy

# 171
  • Belgium

Естел, подозирам, че може да сме аз, Миж и Лу, трите чели и харесали "Лейди Макбет"  Joy Hug.

Crossing Arms

Викаш 3 дърти вещици, а?  Whistling hahaha

# 172
  • София
Ми някой трябва да се припознава и в тези литературни образи, не само в положителните  hahaha.

Аз вчера получих книгата на Ричард Брансън "Как загубих наивността си" и един роман на Клайв Къслър, благодарение на наша съфорумка  Heart Eyes. Чакат ме "Бялата масайка" и "Когато съдбите се преплитат". Не зная с коя книга да започна  Crazy.

В момента дочитам много приятна книжка, която разказва за един ден, прекаран в Древен Рим.

# 173
  • Belgium
Венка, чакам с нетърпение да споделиш за Брансън - на половина да те изкефи колкото мен, значи да му станеш фен до гроб  Heart Eyes

# 174
Да се изкажа и аз за "Вила с басейн". Много ми хареса. Много лежерно започна, но от към средата направо ме прикова и не можех да я оставя. Допадна ми как са изградени образите, влязох в обувките на главния герой, чак започнах да му симпатизирам, въпреки всички налудности, грехове и недостатъци. Книгата ми беше по-интересна и динамична от "Вечерята", препоръчвам  Peace  

Имам обаче един въпрос:
Скрит текст:
В крайна сметка Юлия ли видя Марк и Джудит да се натискат в кухнята?

# 175
  • Пловдив
След празниците най-после се добирам пак до книгите - обикновено по празници ми се отваря повече време за четене, пък този път с това хубаво време съвсем на хайманосване го ударих  Crazy И аз не съм чела "Лейди Макбет", но мисля скоро да го направя, звучи интересно  Flutter Иначе чета "Куршум за двама", заформи се доста интригуваща история - почти в края съм, а още не знам коя е мацката-убиец   Peace

# 176
И аз си отбелязвам "Лейди Макбет", много сте зарибяващи.  Simple Smile

Прочетох «Гръцко кафе» на Катерина Хапсали и колкото и да нямах никакви очаквания, книгата не ми хареса. Имаше и добри моменти, но те просто се изгубиха в морето от нещата, които ме подразниха. Няма лошо, нека си пише жената, щом иска да остави нещо на сина си, но това за мен не е художествена литература. А плоското експлоатиране на гръцката митология най-много ме подразни. Откъсът в нета, който прочетох още с излизането на книгата, беше най-доброто от нея.

След това «Вечерята» на Херман Кох и най-сетне се върнах в старата тема, за да прочета с удоволствие всички скрити текстове, посветени на нея. Няма какво ново да добавя, мнението ми се припокрива с това на Лу. Не ми хареса, много неща не ми достигнаха в книгата.

Сега съм в компанията на «Кажи на вълците, че съм си у дома» на Карол Рифка Брънт. Тук вече ми е уютно и топло. Все едно съм се върната у дома след зимна разходка и усещам приятно изтръпване от топлината в стаята.

# 177
АлексВики, завиждам ти, че започваш Калуня-Каля. 100 страници имам до края и не искам да ги чета. Ами ако края е тъжен?
Имаш ли някакви предварителни нагласи?

Определено отдавна ми беше мерак да я прочета и за сега върви много добре.Предполагам така ще е и до края  Flutter

# 178
С темпо на охлюв напредвам с На запад от рая. Долавям някакъв напън от страна на авторката да е забавна. В първата книга и се получаваха смешките, тук обаче мен ме дразнят. Усеща се как е мислено върху хумора, а не е спонтанен. Почти на всяка страница има някоя завъртяна дума, уж измислена от авторката, но за мен е чиста проба оригиналничене. Ще я прочета, само защото обичам да опознавам други държави, макар и през чужд поглед.

# 179
С темпо на охлюв напредвам с На запад от рая. Долавям някакъв напън от страна на авторката да е забавна. В първата книга и се получаваха смешките, тук обаче мен ме дразнят. Усеща се как е мислено върху хумора, а не е спонтанен. Почти на всяка страница има някоя завъртяна дума, уж измислена от авторката, но за мен е чиста проба оригиналничене. Ще я прочета, само защото обичам да опознавам други държави, макар и през чужд поглед.

Това все едно аз съм го написала  Laughing! Даже преди малко се чудих дали си струва да продължавам с напъните, прочела съм книгата до половината и направо вече не издържам. Твърде много прилагателни, чак ме хващат дяволите докато ги изчета всичките. И на мен не ми е забавно, тягосно ми е едно такова, досадно. Ще видим, ще се помъча още малко и сигурно ще я зарежа. Мислех, че не ми е интересна, защото Австралия ми е някак по-позната, а и не се описват кой знае какви странности и новости (да съм в тон с новите думи на авторката Simple Smile). Но си знам, че не е само това.

Общи условия

Активация на акаунт