В момента чета... 38

• 51 272
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Чета "Щастието е чаша чай с теб" на Мамес Санчес.

# 196
  • София
Прочетох "Френската вълчица" (5-тата книга от поредицата на Дрюон), хареса ми.

Започнах "Дамата с кученцето" на Чехов.

# 197
Свърших Стогодишният старец.
Рядко се случва да се забавлявам така с някоя книга. От една страна има една странна криминална история, разказана с много хумор, напрежение и с много човешка любов. От друга паралелно с нея - житейската история на стогодишния старец, която е не по-малко невероятна и нереална. Споменавам само някои от епизодичните герои - неизвестен досега брат на Айнщайн, Сталин, Горбачов. Изобщо книгата е забавна, лека и много приятна за убиване на времето. Чете се обаче доста бавно - едно заради изключително ситния шрифт на изданието, което аз имам, и второ - заради паузите за смях, които трябваше да правя на много места  Simple Smile
Според мен книгата ще разочарова рационалните хора, както и тези, които ще търсят в нея поетичен изказ. Това в този случай обаче не е слабост, още повече, че е умишлено търсен ефект от автора. Давам ѝ 3,75 звезди. Искам да прочета и втория роман на същия автор, както и да гледам и филма за Стареца. Трейлърът е многообещаващ и събуди любопитството ми. Откривам общи черти, освен с Knockin' On Heaven's Door, още и с един друг шведски филм - Еlling.

Сега започнах с добри очаквания The Last Days of Rabbit Hayes от Ана МакПартлин, няма я в превод на български. Началото ме грабна, а и се чете значително по-бързо от Стогодишният старец.

# 198
hellymod, и аз я чета, малко силно казано "чета" точно в момента, на четеца, хем ми е забавна, хем ми е някак си... не мой тип книга. Не знам дали ще я завърша, интересно ми е как ще се развие цялата ситуация  Laughing

А филма как се казва?

Лофче, да не забравиш да кажеш дали ти е харесала тази книжка  Hug

# 199
Merry, филмът е със същото заглавие, аз гледах трейлъри на немски и шведски. Не знам дали го има на български.

Скрит текст:
Напълно те разбирам за книгата, аз ако я бях чела в друго настроение, почти съм сигурна, че нямаше да ми хареса. Сигурно щеше най-много да ме подразни, че някои от ситуациите изобщо не могат да бъдат възможни и от това губи много достоверността на историята. Но после се замислих, че има и не малко доза пародия във всички тия политически моменти, които са вмъкнати в разказа, и за които не става съвсем ясно кой точно ги разказва - авторът или Алън, така че има и вероятност да се приемат и за измислици на стареца. Аз това го счетох за по-достоверно.

# 200
  • на североизток от Рая
Тъкмо дочетох

Толкова отдавна исках да я прочета. Най-вече заради това, че книгата имала прилика със "За мишките и хората". Да, открих прилика, има я топлината и в тази книга. Много лесно четима е, увлекателна и ме караше да мисля за нея денем, когато не можех да чета. Много ми стана симпатичен главният герой. Обаче краят не очаквах да е точно такъв. Някак не ми беше по Кинг този край. Леко претупан ми се стори.
А защо романът носи това заглавие?

# 201
Зачетох 'Беднякът милионер' Все още се опознаваме.

# 202
  • Дъблин
Да се изкажа и аз за "Вила с басейн". Много ми хареса. Много лежерно започна, но от към средата направо ме прикова и не можех да я оставя. Допадна ми как са изградени образите, влязох в обувките на главния герой, чак започнах да му симпатизирам, въпреки всички налудности, грехове и недостатъци. Книгата ми беше по-интересна и динамична от "Вечерята", препоръчвам  Peace  

Имам обаче един въпрос:
Скрит текст:
В крайна сметка Юлия ли видя Марк и Джудит да се натискат в кухнята?
И аз питах същото по-назад, но никой не отговори. Според мен - да Simple Smile
По темата - започнах "Нестинарка", не съм напреднала още, но началото ми харесва.

# 203
  • София
А защо романът носи това заглавие?
Оригиналното заглавие е Blaze, незнайно защо е преведено името на героя. Може би с търговска цел, не знам.
Радвам се, че си я харесала  Hug

# 204
  • USA, Steak State
Започнах , но нещо не ми върви.

# 205
Видях в автобуса жена да чете Повелителката на метлата. Четеше доста вглъбено. Толкова ли е интересна книгата?
Чета чиклити, но не ми е любим жанр. Имам си две любими книги от него и толкоз.

Дали да не си направим класация на топ 3 книги от различните жанрове?

Блек Уидоу, чела съм я отдавна и вече не си спомням края.

# 206
Видях в автобуса жена да чете Повелителката на метлата. Четеше доста вглъбено. Толкова ли е интересна книгата?
Чета чиклити, но не ми е любим жанр. Имам си две любими книги от него и толкоз.

Дали да не си направим класация на топ 3 книги от различните жанрове?

Блек Уидоу, чела съм я отдавна и вече не си спомням края.

# 207
Разказвачите са трима като главите с разказвач главната героиня са доста трудни за четене - мисълта й е объркана, няма препинателни знаци.
Накратко - книгата е бой, секс, без музика.
Тънка е, ако имаш нерви, дочети я
.

# 208
Аз чета "Отнесени от вихъра". Чела съм я в гимназията и помня, че не ми хареса, а сега много ми харесва Crazy

# 209
  • Belgium

Мне, нищо особено не е, обикновен чик лит.

Това за класацията с личните фаворити е готино, разбира се бая индивидуални класации ще се получат.  Laughing Но пък така човек може да си набележи нови заглавия за прочит на хората, с които има сходен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт