В момента чета... 38

• 51 361
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Сдобих се с "Дракула" - новото и пълно издание, което все още не съм прочел.

Ето промоцията - 50% намаление:

http://www.ciela.com/ciela_books/naj-novi/drakula-1.html

# 436
  • Belgium
Лу, говорех за стила й, не за историите Wink

Гиговче, тц, на мен като стил не ми се доближава до Кинг.

Вени, мерси за препоръката, ако ми се дочете нещо негово, ще имам предвид "Джойленд", от няколко места вече чувам хубави отзиви за тази книга.

Songes
, интересно четиво, благодаря че сподели  Laughing Определено се изясняват някои неща за мотивацията на мрачните сюжети на Джилиан Флин. Обаче отричайки тотално розовите пухкави героини тя отива (явно съвсем съзнателно) в другата абсолютна крайност - в книгите и няма и един положителен герой. Ето това на моменти ми идва в повече. Но пък ми харесва как пише както и психологическите нюанси в книгите и. Оставам си и фен.

# 437
мрачните сюжети на Джилиан Флин

Гадни ли са сюжетите, много ли са брутални? Питам, за да знам дали да я трия от списъка с планирани, или да я оставя.
Нещо не ми се четат прекалени бруталности и гадории сякаш...  Thinking
Насилието и ужасите в ежедневието май ми идват прекалено много, та ако може поне в книгите да си ги спестя, колкото мога.
Видях, че я сравнявате с Кинг, ако книгите ѝ се приближават до "Мизъри" и "Играта на Джералд", май ще я пропусна...

# 438
Не е сляпа бруталност, Како Сийке. По-скоро са заплетени психологически игри, които кулминират в насилие.
Няма да сбъркаш, ако започнеш с "Не казвай сбогом", а после евентуално прочетеш "Мрак". Аз много харесвам стила и, добре пише и интересно си построява фабулата.
Sharp Objects не препоръчвам, не е и излязла на български още.

# 439
  • Belgium
Како Сийке, за мен не е близка по стил с Кинг, по-скоро като цялостно мрачно усещане.

Наистина не е безцелна бруталия (аз не обичам такива книги) всичко е подплатено много добре психологически. Подкрепям Songes за реда на четене. Sharp Objects мога да я пратя в електронен вид, ако случайно ти се дочете.

Помня, че теб "Вечерята" на Кох те беше впечатлила, от където тръгна и много интересна дискусия в темата. Мисля си, че Gone Girl ще те замисли по подобен начин.

# 440
Лу,тя и няма как да се доближи,просто усещането ми беше, че се мъчи да го направи Wink
Така поне го почуствах аз.

# 441
Лу, сетих се за един наистина положителен герой в "Мрак":
Скрит текст:
Лелята на децата.

И за един в "Не казвай сбогом":
Скрит текст:
Марго. Интересно, че са все сестрите на главните герои.

# 442
  • Benelux / Varna
И аз да си кажа какво чета в момента -" Дневникът на Мая" на Алиенде, в началото съм, не мога да дам мнение още.
Прочетох " Любовникът на девицата" на Грегъри, слаба ми се стори определено. За същия период се разказва в романа на Цвайг - Мария Стюарт, много повече ми беше харесал.

# 443
Благодаря ви за коментарите и съветите, ще се чете и тази авторка.   bouquet
Само да ѝ дойде редът...
(Боже, доживях да заплача, че имам прекалено много книги за четене, винаги е било обратното!  Crazy)

# 444
(Боже, доживях да заплача, че имам прекалено много книги за четене, винаги е било обратното!  Crazy)

И аз така  Mr. Green
Направо не ми се вярва колко мнооого книги имам които още не съм прочела...

# 445
И при мен е така. Обаче по този начин се разглезвам. Лесно се отказвам, като ми стане скучно, защото знам, че имам и друго за четене.

# 446
Taна Френч - "Нещо чака...сред дърветата"

Наистина увлекателен криминален трилър, препоръчвам  Peace. Написан е умно и интересно.

# 447
Прочетох Вера Мутафчиева - "Предречено от Пагане". Великолепна! Стил, език, изразни средства, герои, динамика, край - всичко много ми хареса, това наричам стойностна литература.
Сега започнах "Самоличност" на М. Кундера, но май не е моята чаша чай, както се казва другаде. Или просто не съм дорасла интелектуално за подобно четиво  Laughing

# 448
Милан Кундера и на мен ми е много труден за четене. Понякога много ме е изнервял. Няма негова книга, която да ми е вървяла леко и това не е заради това, че не съм ги чела на български. Мисля, че последната му книга (Празникът на безсмислието) още не е преведена на български.

# 449
За мен е втора среща с него - преди това прочетох "Непосилната лекота на битието", повече ми хареса, макар че също ми беше леко дразнеща. Трети шанс не смятам да му давам, поне не за няколко години Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт