В момента чета... 38

• 51 349
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
В момента чета Полудив на Сали Грийн , но първата книга от поредицата Полулош определено ми хареса повече-беше ми интересен сюжета , случваха се повече неща , а сега във втората книга сякаш нещо липсва.Ще я дочета ,но не с такова желание както първата.

# 421
  • София
Започнах "Sharp objects" на Джилиан Флин. Мрачна книга. Да видим дали ще ми хареса колкото "Gone girl".

# 422
Започнах "Роксолана"-интересна ми е засега!

# 423
Започнах "Роксолана"-интересна ми е засега!
Аз прочетох Роксолана доста скоро, но само защото исках да разбера какво в крайна сметка става с тази Хюрем, но като цяло не ми допадна стила на автора. Бяха ми в повече вътрешните размисли и страсти, но пък някои това харесват  Wink
По темата - прочетох Сблъсък на крале от Дж. Мартин и тази сутрин започнах 3-тата - Вихър от мечове. Много ми харесва, ама много! Винаги ме държи в напрежение, очаквам най-неочакваното от най-неочаквания  Sunglasses Абе стахотна е!  Peace

# 424
 Докато Стивън Кинг обясняваше на катаджията защо е карал с превишена скорост, полицаят два пъти се напикa...

Попадна ми във ФБ, знам, че има много почитатели на Стивън Кинг тук.. Hug

# 425
  • София
Сиси  Laughing  Hug
Това с катаджията ми напомни на:

И нещо оригинално, някъде в Мейн:

# 426
  • Belgium
Кали, тая картинка е мега яка, пускала съм я във ФБ, както и тази  hahaha

Скрит текст:

Аз приключих "Sharp Objects" и мога да кажа само WOW  Shocked Винаги, когато си помисля, че Джилиан Флин не може да напише нещо по-извратено и тя го прави. Склонна съм да се съглася с мнението, че това е най-психарската и книга. Няма да казвам защо мисля така, но когато я прочетат и други момичета от темата може да обсъдим. Много добре е написана и държи в напрежение от начало до край, но започвам да се питам дали авторката не се напъва всеки път да надскочи собствената си психария, защото това определено продава  Thinking А на снимката изглежда една такава миловидна и хрисима, как и ги ражда главата подобни неща просто не проумявам.
Дала съм и 4 звезди в GR обаче препоръчвам само на хора със здрави нерви...и стомаси  Mr. Green

Рязко сменям психарията и започвам "Джийвс и сватбените камбани". Има противоречиви мнения за нея из нета, но пък е тънчика - около 250 странички. Има много странно оформление, последните няколко страници са като бележник с редове, все едно ще си водим бележки по книгата или ще я ползваме за лексикон  hahaha

# 427
Сега като чета Мрак, Лу, знаеш ли какво си мисля,че тази Флин май се напъва да подражава на Кинг newsm78

# 428
Майола Бени, благодаря, това търсех. Ще ми е интересно да ги прочета след толкова години  Hug

Лу, за "Хари Куебърт" с две думи - хареса ми  Heart Eyes
С малко повече:
Хареса ми, без да е претенциозна, и ще я прочета отново - първият прочит беше като на криминален роман, исках да знам кой уби Нола? Сега са ми интересни ръкописите, издадените книги, съветите на Хари към младия писател, различните гледни точки. За обема - можеше и по-кратко да е  Thinking
Притесняваше ме името на Хари - защо френскоговорящ швейцарец ще кръсти американския си герой Куебърт, че даже и така ще го произнася. Почти щях да питам в темата, но стигнах до частта на Тамара Куин и инструкциите й към сервитьорките  Joy
Скрит текст:
Докато търсех и youtube интервюта на Жоел Дикер, случайно видях, че майката на Нола е починала през 1969 година  ooooh! , но през цялото време си мислех, че бащата е замесен, някакъв вариант на "Психо", в който той се прави и на майката  Blush , кой да предположи,  че Маркъс Голдбърг е ненадежден повествовател. А докато четях сцените с майка му, всеки момент очаквах Уди Алън да се появи от някъде и да извика "Стоп". Разпознах връзката между Илайджа Стърн и шофьора му, но не и убиеца  Twisted Evil И други такива неща, но стана много дълго  Sunglasses

За Гилиан Флин - прочетох "Момичето" и "Предметите", но за "Мрак" не ми стигнаха нервите... И не бих ги препрочела  Mr. Green

# 429
  • Belgium
The ant is... , пиши, пиши интересно ми беше да прочета, още повече, че много се покрива с моите усещания за книгата. Това за Уди Алън и аз си го мислех на моменти, мислех че съвсем съм изкукала  hahaha

О, никакво препрочитане на Флин, човек трябва да е мазохист  Mr. Green

Гиговче, аз пък си мисля, че Флин подражава на така доходоносната скандинавска вълна мрачни и извратени трилъри. Все пак при Кинг много често има и свръхестествен елемент (казвам го само на база ранното му творчество. По-новите му книги нещо нямам желание да ги чета), а при нея всичко е крайно човешко чак до болка. В този смисъл на мен лично тя ми е и по-страшна. Никакъв вампир, зловещ клоун, оживяла кола и т.н. кингови чудовища не могат да ме стреснат както масов убиец.

# 430
  • София
Лу, ако някога ти се причете по-различен Кинг, опитай с "Джойленд". Не съм от феновете, които са запознати с цялото му творчество, но въпреки това ме изненада с този си роман.

Аз съм от харесалите Хари Куебърт обаче не мога да се сетя кой уби Нола  ooooh!? Дайте в спойлер и не ми се подигравайте много  Embarassed, имам уникалната способност да изтривам частично информация от главата си почти моментално. Някои неща помня, някои не.

# 431
Ами, Вени, моля нечелите книгата да не четат!!!
Скрит текст:
аз не им помня имената, изтрих моменталически  Rolling Eyes Но в интерес на истината, аз забравям много имената на героите, да не говорим, че някои си ги кръщавам даже както ми харесва на мен  Rolling Eyes
Двамата полицаи бяха то стигаше да прочетеш първото обяснение на единия, за да ти стане ясно, че е убиецът или поне, че е участвал, а това беше преди 100-на страница дори. Направо не знам как са допуснали такива несъответствия в рамките на няколко изречения...

# 432
  • София
Божке, вярно, че беше така  ooooh!! Мерси, Ули  Hug.

# 433
Аз приключих "Sharp Objects" и мога да кажа само WOW  Shocked Винаги, когато си помисля, че Джилиан Флин не може да напише нещо по-извратено и тя го прави. Склонна съм да се съглася с мнението, че това е най-психарската и книга. Няма да казвам защо мисля така, но когато я прочетат и други момичета от темата може да обсъдим. Много добре е написана и държи в напрежение от начало до край, но започвам да се питам дали авторката не се напъва всеки път да надскочи собствената си психария, защото това определено продава  Thinking А на снимката изглежда една такава миловидна и хрисима, как и ги ражда главата подобни неща просто не проумявам.
Дала съм и 4 звезди в GR обаче препоръчвам само на хора със здрави нерви...и стомаси  Mr. Green
Лу, сигурно ще ти е интересно да прочетеш есето на Гилиан I was not a nice little girl, в което тя обяснява мотивите си да пише такива истории.

# 434
Лу, говорех за стила й, не за историите Wink

Общи условия

Активация на акаунт