В момента чета... 38

• 51 349
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • Belgium
А, да "Мрак" отдавна е на нашия пазар, но авторката грам не беше известна докато не екранизираха "Gone Girl" и естествено я преиздадоха с корица като кино постера. Този трик ми е адски досаден.

"Sharp Objects" още не е издадена на български, за това и я чета в оригинал.

# 406
  • Дъблин
Отдавна не съм се разписвала, но доста време я мъчих тази "Нестинарка" на Мишу. Е, прочетох я накрая, не че не ми хареса, но и не съм във възторг.
В началото ми напомняше разказите на Елин Пелин, после пък изведнъж стана съвсем съвременна когато повествованието се пренесе в Бургас (предполагам?), обърквах се кога всъщност се развива действието. Доста мудна ми беше на места, не се случваше нищо съществено, малко като сериал я усещах. Все пак не съжалявам, че я прочетох.
Започвам "Изгубената дъщеря".

# 407
След много положителни коментари започвам Калуня-Каля, надявам се да ми хареса.

# 408
Прочетох набързо една книжка, която излезе наскоро. "Пет дни" от Дъглас Кенеди, която честно казано ме изненада.  Peace
Ето малко повече -  https://www.goodreads.com/review/show/1265016147

Продължавам си 11/22/63, четях я паралелно с тази. Някъде до след средата съм, искам още и още да чета, не искам да свършва  ooooh! А книгата е 700 и нещо страници и пак са ми малко!!!  Heart Eyes Heart Eyes  Mr. Green

# 409
  • София
Дочетох "Ябълката". Хареса ми, в абсолютно същия стил е като "Аленото цвете и бялото"-увлекателен и на места прекалено ...хм, натуралистичен. Тя всъщност е нещо като сборник с истории за героите от романа - за това какви са били преди събитията в него и как са се развили съдбите им след това. Най-много ме изненада последната история, на Софи  Simple Smile
4/5

# 410
  • на последния етаж
Потопих се отново в света на Кронин с:

Какво друго бихте ми препоръчали от автора? Чела съм "Цитаделата" и "Дървото на Юда".

# 411
Препоръчвам "Трима в любовта" и "Пътешествие в два свята".

# 412
  • на североизток от Рая
Лита, и аз много харесвам Кронин. Препоръчвам също
"Трима в любовта" и "Пътешествие в два свята".

+ "Пътят на доктор Шенън".

# 413
Заинтригувахте ме с тези Sharp Objects, прочетох няколко страници, мислех да я отложа, но май ще я започна веднага след като приключа със сегашната.

# 414
След "Истината за случая "Хари Куебърт"", защото имаше интересна дискусия тук и "Момичето във влака", защото исках да прочета книга, която в момента е номер едно в разни класации, чета "Тайната история" на Дона Тарт, но ако ми помогнете мога да започна и нещо друго  Blush

От известно време се опитвам да си спомня заглавието/автора на разказ/цикъл разкази/повест? в който главната героиня можеше да напуска тялото си и да се вселява в други хора и предмети... Семейството й беше странно, а тя беше най-странната от всички. Имаше и чичо/вуйчо/роднина, който беше направил нещо лошо...
Скрит текст:
, като в крайна сметка се оказа, че тя го е подтикнала към самоубийство.
Книгата е издавана преди 1990 г., ще съм благодарна за някакви идеи  Hug

# 415
  • Ямбол
The ant is..., поредица от разкази на Рей Бредбъри е.
http://chitanka.info/text/10296-pyteshestvenichkata
Ето един от тях. Много ги обичам.

И "Априлската вещица" http://chitanka.info/text/10322-aprilskata-veshtitsa - друг от любимите ми  Heart Eyes .

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 18:50 от Майола Бени

# 416
  • Belgium
Мнението ми за "Ябълката" е същото като на Magrat.

The ant is... , като луд фен на Дона няма да ти предлагам да я смесваш с нищо друго  Laughing
Сподели и твоето мнение за г-н Куебърт, така и така сме го чепкали много, всяка гледна точка е добре дошла.

# 417
Довършвам "Книга на душите" на Глен Купър.

Скрит текст:
И какво сега, ще се мре ли? На 09.02.2027 г.? Астероидът?
Не виждам, според развитието на историята досега, как би могло да се стигне до хепиенд или поне надежда за спасение на човечеството. Освен ако Брус Уилис не се навие да спасява планетата...  newsm78
Не знам за вас, ама аз отивам да си нося новите дрехи.  Mr. Green
Така де, то не останало...  Whistling

# 418
Как` Сийка, нЕма 'а се плашиш, сега вече действието минава в духа на така добре известното ни американско кино.  Joy Има и китайци.  Shocked На третата книга дадох 1*  Confused

# 419
Ох, то само китайци нямаше досега, отдъхнах си.
Ама и богомили нямаше!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт