В момента чета... 38

• 51 237
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
А тези, психарийските книги на Джоан Харис струват ли си?

# 121
  • Belgium
Нези, нямаш грижа, но като довърша тази вечер чудните средновековни загадки "Мистериум", после мисля да захвана "Убийството на художника", че се респектирах от тия 5 награди "Агата Кристи" на автора.

И евентуално чак после ще стигна до "Вилата", ама ще обсъдим подробно по някое време със сигурност  Grinning

`FSS`
за мен си струва да прочетеш поне една от дарк книгите на Джоан Харис, така ще видиш дали на теб ще ти допаднат. Стилът си е хубав, просто на мен ми идват малко муднички сякаш.

# 122
ФСС, чела ли си петлогията за рода Долангенгър (така ли беше името?) или Преди да заспя?
В психарийките на Дж. Харис няма кървища, гнусотии. На по-фино ниво е въздействието.

# 123
Да, Преди да заспя съм чела, беше ми допаднала доста. Сагата не успя да ме впечатли.
Ще пробвам някоя от по-мрачните и книги, мудността по-принцип не ми пречи, стига историята да ми е интересна.

# 124
Момчето е за интернет писач, в Сестрата темата е вселяване.

# 125
# 126
Аз никак не харесвам Дж. Харис. Чела съм Шокошад ии Къпиново вино. Шоколад е по-добрата от двете според мен. Къпиново вино се чудих през цялото време какво иска да ми каже авторката. Изключително бавно ми вървяха.
Завърших Да чуеш ритъма... Просто прекрасна!
Започнах нещо по леко - Ако искаш да си легнеш с мен- сготви ми. Не обичам книги с цинизми, но ще почета още малко. Струва ми се че ще ми допадне най-вече заради странстването из градове, които харесвам и усещам, че е леко като пътеводител.

# 127
Да се включа и аз в тази тема  Simple Smile
В момента Сандра Браун - Скрити огньове
За втори път чета нещо нейно и доста ми допада Simple Smile

# 128
Чета "Вила с басейн", като преди това прочетох "Вечерята" (точно защото помня, че писахте и исках в тази последователност), много се радвам, че се запознах с Кох и определено му ставам почитател! Peace

И Джоан Харис харесвам във всичките и проявления, макар да не съм чела цялото й творчество. Wink

# 129
  • Belgium

Започнах нещо по леко - Ако искаш да си легнеш с мен- сготви ми. Не обичам книги с цинизми, но ще почета още малко. Струва ми се че ще ми допадне най-вече заради странстването из градове, които харесвам и усещам, че е леко като пътеводител.

Това е най-слабата книга на Антъни Капела. Няма цинизми просто е обикновен гурме чик лит.
Препоръчвам неговата  "С дъх на кафе" - въпреки лековатото заглавие, всъщност е сериозна книга за възникването на движението на суфражетките. И бонус - история на кафето  Laughing

# 130
  • София
Дочетох "Моето приключение в дивото". Това са мемоарите на Черил Стрейд, която след драматична лична загуба импулсивно и без подготовка решава да премине сама Тихоокеанския хребетен път - 1800 км. тежък планински преход. Много е планинарска книгата и според мен колкото би била скучна за хора без отношение към природата, толкова биха я оценили запалените по преходите. През цялото време се чувствах съпричастна към авторката и полуабсурдния й, много женски опит - от чудовищно голямата раница, през срещите с диви животни, до смазващата болка от ходенето и раните по краката. Трябва да си безразсъдно смел и упорит /и в някаква степен мазохист/ за да направиш нещо подобно.
На втори план тече постоянното преосмисляне на събитията от личния й живот, погрешните избори, разпадането на семейството след смъртта на майката - всичко, което разклаща из основи света й и в крайна сметка я отвежда до това приключение.
Много ми хареса книгата, защото потвърждава собствената ми идея, че откъсване от обичайната среда+необичайно тежко физическо предизвикателство+самота могат да са рецепта да си намериш отново правилната посока.
Единственият минус за мен е, че не успявах да си представя напълно природата, която предполагам, е зашеметяваща. Та затова ще изгледам и филма  Simple Smile

Чудя се какво да започна сега и май ще препрочета "Отнесени от вихъра" - никога няма да ми омръзне.

# 131
Аз гледах филма по "Моето приключение в дивото". Много ми хареса  Heart Eyes

# 132
  • Пловдив
Приключих с "Човек на име Уве", много ми хареса. Някой беше направил аналог с филма "Колкото толкова" - е, няма нищо общо (може би само някои странности в характера на Уве). Иначе като сюжет и настроение - не се доближават. Историята на Уве много ме трогна, накара ме да се замисля! Препоръчвам.

# 133
А аз се трогнах от Елегантността на таралежа и продължавам с БЯЛА КАТО МЛЯКО, ЧЕРВЕНА КАТО КРЪВ

# 134
Аз гледах филма по "Моето приключение в дивото". Много ми хареса  Heart Eyes

На мен също, не мога да го съпоставя с книгата, но от ревюто на Magrat* оставам с впечатление, че е екранизирана добре.

Общи условия

Активация на акаунт