В момента чета... 38

• 51 346
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Коя от книгите на Даниела Сасердоти препоръчвате повече? (Аз отдавна искам да прочета нещо нейно, може би сега ще се възползвам от намалението на Ера) - "Бди над мен" или "Отведи ме у дома"?

# 286
  • София
Петенце, имам ги и двете, мога да ти ги дам за четене  Peace

# 287
  • София
Ули, да, такъв е. Лу, мисля си, че Картър е някак по_близо до Дивър като стил, отколкото до Дъглас.

# 288
Ули, да, такъв е. Лу, мисля си, че Картър е някак по_близо до Дивър като стил, отколкото до Дъглас.
Хм, ако е така още една индикация, че няма да се разберем с Картър. С Дивър не си допаднахме.

# 289
  • Belgium
Дам и аз се отказвам от покупка на Картър.

Вени, може по някое време по-нататък да взема някоя от твоите книжки на Картър за прочит, ей така да се уверя, че не е моят автор на трилъри.

# 290
Лу, и аз харесвам Кенеди, но Картър никак не се доближава до него Peace Картър е брутален, Кенеди интелигентен и заплетен. Но пък Картър се чете бързо, както ти е казала Венка и увлича и не е досаден, т.е. не те разсейва с нищо излишно.

.♥.Петя.♥., аз прочетох Бди над мен и много ми хареса, сега съм сложила в списъка си и другата й Peace

# 291

Ники, добре дошла в темата!  bouquet

.♥.Петя.♥. , благодаря  Hug

Аз довърших Васко като най-тънка първа, замених я с най-новата от поредицата за Беки Б.  Blush - днес ми я даде една приятелка. Това е книга, която няма да хареса на много хора, така че не я препоръчвам. Аз я чета по сантимент - почнах да следя поредицата преди близо 10 години и ми е умилително да чета новите, защото си припомням колко готини и забавни са ми се стрували едно време (когато съм била на съвсем друг акъл  Mr. Green ). Хем не препрочитам старите, т.е., има нови случки, хем е познато, защото е общо взето същата работа. Като сериал от типа на "Отчаяни съпруги".  Laughing

Напредвам стабилно с Източната перла, оказа се не чак толкова лоша, ако четеш еро-частите по диагонал  Laughing. Но наистина не е книга, която да ти остави отпечатък.

"Убийствено просто"-то и "Убийството на Пепеляшка" днес са на пауза, при това слънце никак не съм в настроение за черни кримки.  Grinning  За "Слугинята" няма значение по колко ще чета на ден, защото и е трети-четвърти прочит  Laughing и я знам доста добре.

# 292
  • София
Лу, аз имам две (различни от на Вени) книги на Картър, така че и аз съм насреща ако ти се причете.

# 293
ШантарамParty най- накраая!

# 294
Айрис Мърдок - "Поверително удоволствие"
След юношеското ми влюбване в "Дете на думите" следващите прочетени книги ме разочароват неизменно, трябва да спра с Мърдок въпреки удивително точните детайли и прецизния рисунък на характерите на героите. Може и да съм предубедена.

# 295

"Парижката книжарница" от Нина Георге

Цитат
В един закотвен кораб на кея на Сена до „Шанз Елизе“ са подредени над осем хиляди книги. Това е книжарницата на господин Пердю, човек с особена дарба. От пръв поглед той може да долови душевното състояние на клиента си и да му предложи подходяща книга. Продава романите като лекарства, но не е успял да помогне на себе си, след като преди много години красивата Манон от Прованс внезапно и без обяснения го напуска. Оттогава Пердю живее като вцепенен и се движи единствено до кораба книжарница и до родителите си. Чрез книгите лекува чувствата на другите, но не успява да помогне на себе си.
Едно неочаквано разкритие прогонва летаргията на г-н Пердю, той развързва въжетата на кораба и тръгва на път към Прованс. В последните минути на кораба се качват и един объркан млад писател, готвач от Неапол – майстор в занаята, и влюбена в книгите млада жена. Пристигат в Прованс и Пердю успява да се пребори със сенките на миналото и да тръгне към нова любов.
Очарователна книга, която съдържа изящно написани мисли за живота и страха, тъгата, приятелството и разбира се, за четенето на книги. Както и красиви описания на различни храни и приготвянето им. Уловен е чарът на Париж и магията на Прованс с аромат на лавандула. Разбира се, присъстват провансалски ястия и десерти с лавандула. Написана в силно въздействащ стил, книгата е истински духовен празник с удивително пластичното описание на природата и особено на любовните трепети и докосвания с привкус на еротика. В края й са дадени заглавия на книги, които според Пердю трябва да бъдат използвани като аптека за спешни случаи. Посочени са и заболяванията, които те лекуват.
Грабна ме описанието и много се радвам, че си я взех, авторката има невероятен стил (вижте откъса в Хеликон). Направо не ми се оставя, въпреки че съм затрупана с работа. Не е честно да се работи всеки ден  Crossing Arms

# 296
  • Пловдив
От библиотеката взех Вода за слонове на Сара Груън. Имате ли отзиви?

# 297
  • София
От библиотеката взех Вода за слонове на Сара Груън. Имате ли отзиви?

Имам я, но още не съм стигнала до нея. Купих я, защото филмът ми хареса  Simple Smile
Пиши после как е.

# 298
  • Пловдив
Разбира се, ще дам отзив, като я прочета. Аз и филма не съм гледала, просто случайно ми попадна на погледа и реших да я взема Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 15:08 от noriscat

# 299
  • на североизток от Рая
"Вода за слонове" я взех неотдавна, но май я върнах непрочетена. А бях чела тук отзиви, че е хубава книга. Сега пак чакам отзив и може пак да я взема, но ще я прочета този път, ако отзивът си заслужава.  Peace

За "Парижката книжарница" също чакам да прочета някоя дума. Защото я искам, поръчах си я на едно място и дълго се чудех дали си заслужава. Ще съм нетърпелива за отзив и за нея.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт