В момента чета... 38

• 51 291
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
влизам да споделя приятна новина, която научих - в събота по HBO  от 18 ч. и нещо ще дават "Вакантен пост" - 1 част; въпреки че се съмнявам, че е жизнеутвърждаващ, ще гледам с интерес и, надявам се, с удоволствие, тъй като до книгата така и не стигнах, направо докато си се чудех дали да стигам, май се поотказах от четенето й в полза на нейния "първообраз" "Мидълмарч" на Джордж Елиът Simple Smile Приятно гледане! Ето за филма: http://www.hbo.bg/article/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D … D0%BD%D0%B3_50134

# 556
alen mak,
Скрит текст:
пожелавам ти скоро да излезеш от дупката, но не се тревожи излишно това са бели кахъри и всичко ще отмине, важното е като цяло да сте здрави и да се разбирате и уважавате. Бих ти препоръчала в твоя случай да четеш нещо позитивно, не ти трябват психарии и депресарски творения Wink
Опитай с двете книжки на Зендкер, разкошни са и дават една положителна нагласа в/у живота, също и Човекът, който искаше да бъде щастлив на Гунел, позитивна психология, която не те натоварва излишно, а ти действа стимулиращо.

По темата продължавам с Чинара, засега нищо особено, просто изредени факти..

На телефона започнах Възвишение и както си мислех че няма да ми допадне езика и че заради него ще и е трудно да я чета, така останах изненадана колко се забавлявах и мисля че ще ми хареса, само че по-бавно ще я прочета там...

# 557
Гигова, какъв е тоя подпис?  Shocked 50 нюанса?  Shocked Shocked Shocked
 Hug

Серенада я харесах. Не е особено дълбокосмислена, чете се бързо. Прилича ми на опит за турски чиклит.
Дразнеше ме лицемерието - кое точно се нарича спане? Полов акт, спане в едно легло без акт - всичко минава под думите "те са спали заедно", а толкова нюанси има.

Продължавам с Не казвай сбогом (нямам време). Интересно ми е какъв ще е края.
Малко размисли по книгата:
Скрит текст:
Не харесвах Ник още преди да разбера, че има любовница. Самия му характер, поведението му са дразнещи - човек, който не иска да се извини и да признае грешките си, не струва нищо.
Ейми също е лицемерна кучка - от толкова роли дали въобще знае коя е.
Една от нишките ми е много интересна - изчезването на бременна жена. Сещате ли се за други книги с такъв случай?

# 558
Аз вървя с няколко месеца закъснение от дискутираните книги и чак сега прочетох "Снежния човек" на Несбьо  Laughing Би ми се искало сега отново да хвърля поглед на споделеното от вас, но е останало нейде назад из страниците. След клоуна на Стивън Кинг, това е вторият невинен образ, придобил демоничен облик в следствие на автора  Mr. Green
Скрит текст:
Не разбрах дали "гъбарят" имаше единствено ролята да насочи разсъжденията на Хуле към кръвта на кокошката, или и някоя друга, която ми убягна. В началото, разбира се, него заподозрях.

# 559
  • София
Mometo, ти може да си със закъснение, но си точно в десятката  Grinning!
Скрит текст:
Всички бяхме заинтригувани от образа на Гъбаря. Аз лично го очаквам във всяка книга на Несбьо, ама още не съм го срещала  Mr. Green.

# 560
  • на последния етаж
Приключих "Гордост и предразсъдъци" - великолепна книга!
Иска ми се да прочета още нещо от авторката - какво ще ми препоръчате, момичета?

# 561
Ема или Разум и чувства   Peace

# 562
Иска ми се да прочета още нещо от авторката - какво ще ми препоръчате, момичета?

Аз много харесвам "Доводите на разума" Simple Smile. "Ема" не ми хареса - филмът с Гуинет Полтроу е в пъти по-добър.

# 563
  • Пловдив
Днес започвам тази:

# 564
  • София

Каквото и да хванеш на Джейн Остин, няма да сбъркаш  Peace
Само "Абатството Нортангър" не харесах, много ме дразнеше героинята

# 565

Аз много харесвам "Доводите на разума" Simple Smile. "Ема" не ми хареса - филмът с Гуинет Полтроу е в пъти по-добър.
Аз съм чела Менсфийлд парк, имаше и филм по книгата.

# 566
  • на последния етаж
Много ви благодаря за препоръките!   bouquet Записах си чинно. Simple Smile

# 567

Каквото и да хванеш на Джейн Остин, няма да сбъркаш  Peace
Само "Абатството Нортангър" не харесах, много ме дразнеше героинята
Абсолютно на същото мнение съм! Остин ме покори с тънката ирония и щипка хапливост на героини и сюжети.
Вени, това ми беше първата му книга, но няма да е последна  Laughing

# 568
  • на североизток от Рая

Всичките книги на авторката са ми еднакви.

Деси, за Хитлер  и Ева ще чакам да споделиш. Четох я, не знам дали си чела отзива ми тогава. Хубаво вникни в образа на влюбената Ева, такава наивност.

# 569

Всичките книги на авторката са ми еднакви.

Деси, за Хитлер  и Ева ще чакам да споделиш. Четох я, не знам дали си чела отзива ми тогава. Хубаво вникни в образа на влюбената Ева, такава наивност.

И на мен ще ми бъде интересно още едно мнение за Ева.

Аз разчупвам историческата серия с трилър (надявам се, добър) - "Пепел от кости"

Общи условия

Активация на акаунт