В момента чета... 38

• 51 272
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря много за коментарите за "Калуня".   bouquet

На мен определено езика не ми допадна. Вкусовете ни са различни. Но разбрах причините да я харесате! Peace

Прочетох "Малкият непознат" и я оцених с 5 звезди, много добре написана книга.

Сега си продължавам с "Фирмин", а от вчера започнах електронно "Къпиново вино".

# 601
Чета все едни странни книги напоследък,но пък след няколко трилъра ми идват добре.
Завърших тази:

Сега чета тази:
.

# 602
Хайде и аз за Калуня-та да се изкажа  Party
Както не веднъж съм споделяла, имам някакъв проблем с БГ-авторите. Все подхождам с големи надежди и очаквания към тях и винаги оставам разочарована  Rolling Eyes Затова подходих със страх и недоверие към тази книга. Но за мое огромно учудване Калуня много ми хареса, ама много!

И аз така.  Laughing
Започнах я с много опасения, но засега ми харесва. Е, още съм на първите страници, ще видим по-нататък. То и "Нестинарка" беше доста обещаваща в началото, ама после ме отврати направо с несериозното отношение на авторката към времето, епохата, бита и изграждането на героите.
В "Калуня-каля" поне битът е предаден съвсем достоверно - наистина се потапяш в епохата и се сливаш с природата и живота на хората в онези времена.
Но наистина още съм съвсем в началото...

# 603
  • Ямбол
Калуня-каля ще е следващата ми книга. Още малко ми остава от "Моята орис", за която също бих дала много добри отзиви.

# 604
Много ми хареса "Азазел" на Борис Акунин - свежо чувство за хумор, забавни герои, оплетена история (е, имах си едно подозрение от началото и се оказа, че съм познала   Mr. Green), малко философия накрая. Четивото определено си струва, смятам да продължа с историите за Фандорин   Laughing Laughing.

# 605
Акунин пише много приятно и аз го чета с удоволствие.

# 606
  • Belgium
lafka, и двете книги, които показавш много ги харесвам по различни причини разбира се  Laughing

Стана ми интересно, защо са ти странни? Особено Гавалда?

Много ми хареса "Азазел" на Борис Акунин - свежо чувство за хумор, забавни герои, оплетена история (е, имах си едно подозрение от началото и се оказа, че съм познала   Mr. Green), малко философия накрая. Четивото определено си струва, смятам да продължа с историите за Фандорин   Laughing Laughing.

_dexter_, радвам се, че ти хареса Фандорин, аз много си го обичам  Laughing

# 607
lafka, и двете книги, които показавш много ги харесвам по различни причини разбира се  Laughing

Стана ми интересно, защо са ти странни? Особено Гавалда?

На мен също много ми харесват,но мисля,че повечето хора не биха ги харесали.Едни такива тъжни...

# 608
"Обичах я" на Гавалда на мен ми хареса, най-вече заради по-нетрадиционната трактовка на въпроса с изневярата.

От два дни чета на детето тази (видях, че е анонсирана като "току що излязла" в едноименната тема и се сетих да споделя:)). Почти я преполових и мога да кажа, че ми е доста по-забавна от предходните две от поредицата за Лисе и Бюле.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 17:20 от _dexter_

# 609
http://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A0%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%87%D … D0%B8_151452.html

за"  Руничеси знаци "на Джоан Харис  -има ли някой с мнение ? Аз съм й фен и съм чела повечето й книги , без тази - струва ли си да я купя ?Ннещо се разколебах  от коментара в линка.

# 610
  • Belgium
okean, аз те съветвам да не си я купуваш. Фен съм на Джоан Харис, чела съм почти всичко нейно, включително и "Рунически знаци". Много е слаба, просто не и се отдава фентъзи жанра. Аз както съм фен и на фентъзито, направо ми беше мъка да я чета.

Има само два наистина готини образи - Локи и Мади, всичко друго е нахвърляно схематично, сякаш е почнала да гради героя, но после я е домързяло да го доразвие и да му придаде плътност. Историята също издиша, едва я приключих. После упорито си купих и втората част - "Руническа светлина", която дори още по-слаба. Тя е една от съвсем малкото книги, които просто не успях да довърша. Не ми издържаха нервите  Laughing

# 611
Чета

Честно казано, на места не разбирам за какво точно говори Форстър  Laughing Laughing. Въпреки това ми е приятно да чета книгата. Не е съвсем в духа на Джейн Остин, няма романтика, само някакви странни отношения между героите. То и няма чак толкова герои - прочетох повече от 1/3, а все още съм с чувството, че не съм преминала въвеждащата част Simple Smile. Странна книга, съвсем различна от съвременните романи.

# 612
Чета

Честно казано, на места не разбирам за какво точно говори Форстър  Laughing Laughing. Въпреки това ми е приятно да чета книгата. Не е съвсем в духа на Джейн Остин, няма романтика, само някакви странни отношения между героите. То и няма чак толкова герои - прочетох повече от 1/3, а все още съм с чувството, че не съм преминала въвеждащата част Simple Smile. Странна книга, съвсем различна от съвременните романи.

на мене много ми хареса
и филмът е добър

# 613
Току що започнах Вино от глухарчета.

# 614
На мен Хауърдс Енд ми хареса.
Вярно е, че е различен от романите на Джейн Остин, но нея и Форстър ги делят 2 века все пак  Wink

Току що започнах Вино от глухарчета.
Завиждам благородно  Peace  Аз скоро пак ще взема да си го препрочета.

Общи условия

Активация на акаунт