В момента чета... 38

• 51 241
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • Ямбол
....електронният вариант бъка от технически грешки, получени при сканирането. Прекалено много са, за да бъдат оправени ръчно, а и се съмнявам, че някой би се справил успешно, ако никога не е чувал въпросната дума. ...
Да позная ли откъде си я сваляла?

Аз я чета на хартия.

# 661
Благодаря, Естел!  Simple Smile
Ще ги прегледам.
Общо взето, за себе си си изясних защо първото издание на книгата е минало незабелязано и защо става известна чак сега. Просто сега ѝ е дошло времето - в епохата на комерса, клишетата, политкоректното и поръчково писане. Просто така - за противовес. Да докаже, че може да се пише и иначе. И въпреки. И изобщо...

# 662
Не, Како Сийке.  Simple Smile
Автора е писал срещу Сталин и зверствата в лагерите на смъртта. Осем години книгата стои неиздавана. Издадена е през '88ма година - една година преди падането на режима, който не обича турците да са добри.

Нали смятат Време разделно за поръчкова? Има съмнения и Калуня - Каля.

Автора е мъртъв от 10 години. Живял бедно и отритнат. Защо чак сега преоткриват книгата? Да де, вече си отговорих в началото на поста.

Има и мнения, че Възвишение на Милен Русков е по-добра. Започнах, но я зарязах заради езика. Чел ли е някой двете книги? Коя е по- хубава?

# 663
Прочетох рецензиите. Като цяло съм съгласна и с похвалите, и с критиките.
И въпреки слабостите си, това е един доста добър роман, по-различен от обичайното ми четиво. Може да не е шедьовър, но си заслужаваше прочита.
Има някои размисли на главния герой, които заслужават да влязат в учебниците. Направо се върнах в гимназиалните си години и без малко да започна да вадя цитати за темата, която са ни дали за домашно по литература.  Simple Smile

# 664
Най-сетне си прочетох на спокойствие " Последното кралство" на Корнуел. Толкова време й се каня, ама току ме захранят приятелките с книги и аз бързам тях да върна. Любителите на исторически книги, ще оценят "Кралството" високо струва ми се. Определено авторът се е опитал да погледне /доколкото е възможно/ обективно на историята. Жив език, кървищата не се леят самоцелно за пълнеж, и най-важно няма само добри и само лоши персонажи. А главният ми стана определено симпатичен, в опита си да бъден честен в разказа си за собствените си люшкания, кой е и какъв е. Малко мрънкам наум заради някои по-съвременно звучащи изрази, които не ми идват на място за 860-870 г. на поне не бяха много. Обаче не преглъщам метър-километър да се използват като мерки за дължина в книги, чието действие се развива преди въвеждането на метричната система, еле па за Англия дето и до днес си имат собствено мнение.
Сега сменям жанра с хумористично-вампирска от серията на Спаркс и после с голямо удоволствие захапвам "Млада кръв" на Скароу, че е срамота - имам я от декември 2013 и все искам на спокойствие да я чета, т.е. като съм в отпуск. Не е книга, която да четеш 1 час в обедната почивка, което, за съжаление, е единственото време в което чета напоследък.

# 665
А аз започнах с "То" и продължих с "Гробище за домашни любимци". Някои казват, че са прекалено "тежки" за първи досег до Кинг, но след тях съм чела още няколко и нито една не ме грабна така, както тези двете Peace Въпрос на вкус Simple Smile

"Кери" и "Прокълнатият Сейлъмс Лот" също са ми били интересни и увлекателни - колкото цитираните от теб, но "То" е класа над тях, поради широкото и задълбочено съдържание на житейските, чисто човешки нишки. Заинтригувахте ме с "Гняв" и другите му две, в които няма хорър, нещо вече не ми е привлекателен този жанр.

# 666
Аз чета в момента Възвишение и страхотно се забавлявам, езика не ме затруднява, напротив придава автентичност. Не съм чела обаче Калуня, за да направя сравнение.

# 667
Аз чета в момента Възвишение и страхотно се забавлявам, езика не ме затруднява, напротив придава автентичност. Не съм чела обаче Калуня, за да направя сравнение.

то моето мнение за "Възвишение" не е за тази, а за другата тема де, но като почнах... И мен ме увлече, забавлявах се и аз  нея, преполових я, но дали защото я четох много дълго (бавно), или наистина не е "мой тип" - не мога да преценя, но я прекъснах с идея да се върна към нея, но и досега не би (минаха 2-3 месеца, забравих герои). Някак мудно ми се струва действието, монотонно стана по средата, зацикли, дето се вика... Но сигурно ще се върна към нея - най-късно наесен, когато сезонът ще ми се "връзва" за нея Simple Smile

# 668
Нели, ти чела ли си Възвишение? Коя ти хареса повече - тя или Калуня - Каля?

Имам за дочитане стотина страници от Не казвай сбогом. Не смея да предполагам какъв ще е края. Ейми и Ник са големи боклуци - гадни, себични, самовлюбени. Иска ми се накрая да умрат и двамата. Отдавна не бяха чела книга с толкова противни персонажи.

# 669
  • на североизток от Рая
Нели, ти чела ли си Възвишение? Коя ти хареса повече - тя или Калуня - Каля?

Да, Естел, чела съм Възвишение. Първо прочетох нея ,след време - Калуня Каля. За Възвишение тъкмо си мислех колко сходни усещания имаме с ален мак. Не можах да  я харесам, нещо ми дойде тромава, префърцунена, а и след многото прочетени положителни отзиви очаквах какво ли не чудо. Калуня Каля ме докосна, просто се вживях в историята. Та, отговорът е - Калуня Каля ми хареса, Възвишение - не.

# 670
Благодаря ти, Нели.
Друг ще направи ли сравнение?  Simple Smile

Малала, Любов и брак в Косово и книги от поредицата Преживяно са качени в датата.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 09:05 от Естел Бързоход

# 671
Наложи се спешно за служебни цели да прочета "Краят на невежеството" - Джон Майтън, мислех, че ще е скучновата, но успя да ме увлече, сега съм подхванала "Докладът на  Гавриил" - Жан Д'Ормесон.

# 672
  • Belgium
Приключих "Вечното чудо" на Пърл Бък - много ми хареса  Heart Eyes
Това ми е трета среща с авторката и вече с чиста съвест я слагам в графа любими.
Ще издирвам и романа и, отличен с "Пулицър".

"Вечното чудо" е оригинална история на едно младо момче-гений. Първите няколко страници повествованието се води от гледна точка на ембриона в корема на майката. Чудесно хрумване според мен. Аз обичам книги точно за гении и как техният прекалено усъвършенстван ум се сблъсква с установения социум. Не случайно любимият ми сит ком на всички времена е The Big Bang Theory  Crazy
Книжката е тънка, но въпреки това авторката е успяла да побере в нея и Ню Йорк, и Лондон, и Париж, че дори и Корея. Препоръчвам с две ръце.

Започвам "Пет дни" на Дъглас Кенеди (Гиговче  Hug)

# 673
  • София
Започвам "Пет дни" на Дъглас Кенеди (Гиговче  Hug)
Лу, ще чакам да споделиш впечатления  Hug
Обмислям я за покупка откакто е на пазара.
Започнах "Стръв" на Сомоса.

# 674
Реших да започна със "Зеленият път",надявам се да съм направила правилният избор,за да мога след това да прочета и други книги на Кинг..

Общи условия

Активация на акаунт