ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 9

• 65 453
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Eeee cveti__81,
ужасно е, че чак наскоро са диагностицирали ендото, но горе главата важното е че вече си предприела нещо и се движиш към заветна цел Simple Smile
А към коя клиника си се насочила за инвитрото би ли споделила Simple Smile

# 691
Здравейте, момичета Hug..да се запиша и аз в темата! Скоро ми правиха лапаро и хистологията каза - ендометриоза на яйчник. Не пише за състоянието на тръбите, но като ги питах казаха, че са ок.Пуснах хормони и TSH е 2.00, но FSH - 10 при реф. до 10.20..вероятно от възрастта Sad..говорих с докито вкл. и за възможност за ин витро, но каза да не се притеснявам и да не бързам с него, защото се виждали фоликули.. Thinking..без инжекции, защото искаме направо за бебе, пък аз няма и за кога да отлагам ..часовника тик така..Sadза първи път пускам такива изследвания и не съм се сблъсквала с тази ендометриоза.Слава богу веднага се насочиха към нея при първи симптоми..Sadкак мислите трябва ли нещо допълнително да пускам като изследвания или да се доверявам за тези фоликули и да не бързам с ин витрото и обнадеждаващо ли е, че ги има?? Praynig Praynig PraynigИзвинявам се за невежеството ама не мога да разбера хем високо ФСХ, хем има фоликули newsm78 newsm78 newsm78. Не че се оплаквам..дано мръдне надолу ФСХ - иначе казаха дуфастон от 15 ден. Благодаря предварително за помощта! bouquet

# 692
  • Варна
Tulipchw, ако това ще те успокои аз бях с фсх-17. Чела съм за бременности и с по-високо, има и други показатели, които са важни.

# 693
  • София
То зависи и какво има в тези фоликули.
Можеш да пуснеш изследвания за яйчников резерв.

# 694
Весето, за яйчниковия резерв какво се пуска и на кой ден Embarassed..доктора е спокоен и не трябва нищо да правя освен бебе, ама аз като чета за ендометриозата и последствията, а и самите резултати от ФСХ не знам..притеснявам се Rolling Eyes Rolling Eyes

Бр, а при ФСХ 17 с какво те лекуваха и резултата? Извинявам се, че не съм прочела всички предишни теми, но съм нова тук.. Embarassed Embarassed EmbarassedОстаналите хормони са ми в норма..ТСХ, пролактин, ЛХ, Естрадиол bouquet bouquet bouquet

# 695
Пуснах хормони и TSH е 2.00, но FSH - 10 при реф. до 10.20..вероятно от възрастта

На колко си години? Пусни си тестове за Е2 (прави се на 2-3 ден от началото на цикъл) и за АМН (може да се направи по всяко време). Също така обсъди с лекаря дали не е добре да намалите TSH до 1 - 1.5. FSH флуктуира от месец на месец, така че може да си пуснеш тестове след няколко месеца пак. Гледа се най-високата стоийност. Нищо не ти пречи да си опитваш на собствен ход за няколко месеца и след това да се насочиш към инвитро.

# 696
Пуснах хормони и TSH е 2.00, но FSH - 10 при реф. до 10.20..вероятно от възрастта

На колко си години? Пусни си тестове за Е2 (прави се на 2-3 ден от началото на цикъл) и за АМН (може да се направи по всяко време). Също така обсъди с лекаря дали не е добре да намалите TSH до 1 - 1.5. FSH флуктуира от месец на месец, така че може да си пуснеш тестове след няколко месеца пак. Гледа се най-високата стоийност. Нищо не ти пречи да си опитваш на собствен ход за няколко месеца и след това да се насочиш към инвитро.
На трети ден от цикъла - Естрадиол - 49.33 /19.5 -144.2/, LH - 3.68 /1.9 - 12.5/, пролактин - 19.24 /2.8-29.2/...ами почти 39 г. Cry Cry Cry..ще пусна АМН дано се случат нещата естествено Praynig Praynig Praynig

# 697
tulipche, за съжаление възрастта те притиска. Едно инвитро ще увеличи значително твоите шансове, просто ще се използват в един стимулиран цикъл повече яйцеклетки, които при нормални условия ще чакаш една по една всеки месец да узреят и т.н.
Има и друго, след опита никой не може да ти отнеме шансът за нормално забременяване. Можеш да се възползваш от остатъчния ефект от стимулациите.
Трудно човек узрява за инвитро, но понякога просто трябва да се действа.

# 698
tulipche, за съжаление възрастта те притиска. Едно инвитро ще увеличи значително твоите шансове, просто ще се използват в един стимулиран цикъл повече яйцеклетки, които при нормални условия ще чакаш една по една всеки месец да узреят и т.н.
Има и друго, след опита никой не може да ти отнеме шансът за нормално забременяване. Можеш да се възползваш от остатъчния ефект от стимулациите.

Благодаря за отговора  bouquet..но ми казаха, че за ин витро се чака доста - няколко месеца...а с моите годинки Cry Cry Cryза документи, а после и за самата процедура newsm78

# 699
  • София
Здравейте, момичета.
Страшно ви благодаря за отговорите!
Съжалявам, че реагирам, чак сега.
Моето притеснение идва повече от това, че след операцията не съм се лекувала. И знаете какво означава това - чудене всеки месец дали ендометриозата не се е развихрила пак. Всъщност възможно ли е ендометриозата да не се върне само ако има операция, но не и инжекции? Май би било по-скоро чудо, нали?
Скоро ставам на 34. На ММ материалът наистина се колебае. Без добавки е под всякакви норми, а с добавки става много много добре с морфология 7%, която никой лекар не ми казва ОК ли е или не за естествен резултат. Тръбите са проходими. Хормоните са в норма. Само ТСХ пак се е качило на 2. Бях малко разочарована, когато лекарката ми каза да се консултирам с ендокринолог за него. Според мен тя трябва да знае какво да правя в случая. Дали само не ме разпращат по кабинетите, за да им правя оборот?

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 11:51 от Воайорчето

# 700

Благодаря за отговора  bouquet..но ми казаха, че за ин витро се чака доста - няколко месеца...а с моите годинки Cry Cry Cryза документи, а после и за самата процедура newsm78

Да, вече друг фактор е финансовата страна на нещата, защото това "удоволствие" инвитрото излиза около 5000 - 6000 лв.
Ако ще кандидатстваш по фонда  - чака се около 9 месеца.
Ако визираш чакане за инвитро финансирано от вас, защото клиниката в момента не може да ви поеме аз бих подходила по следния начин. Консултирай се с лекаря, който ти е направил лапарото, дали ще ти изпише лечение, разпирай го хубаво. Ако наистина трябва да чакаш месеци само, за да се освободят места, за да те поемат - директно търси други клиники в София, където няма да се чака.

Успех и късмет ти пожелавам Simple Smile

# 701

Да, вече друг фактор е финансовата страна на нещата, защото това "удоволствие" инвитрото излиза около 5000 - 6000 лв.
Ако визираш чакане за инвитро финансирано от вас, защото клиниката в момента не може да ви поеме аз бих подходила по следния начин. Консултирай се с лекаря, който ти е направил лапарото, дали ще ти изпише лечение, разпирай го хубаво. Ако наистина трябва да чакаш месеци само, за да се освободят места, за да те поемат - директно търси други клиники в София, където няма да се чака.

Благодаря за отговора, Магдалена /любимото ми име Hug/..За лечение ми каза само дуфастон и нищо друго..мисли, че ще стане..защото ендом. ги е разхлопала...ще изследвам още веднъж хормони, че е твърде скоро след лапарото..за клиниките доста противоречиви мнения и бих се радвала ако ме насочите към някоя добра с успеваемост:bouquet: bouquet

# 702
  • София

Магдалена, не съм съгласна с подчертаното. Клиника, която ще те поеме веднага и няма да чакаш поне 2 месеца ми е ясно какво може. При Надежда -репродуктивния център, наистина се чака ужасно много за първо записване, но може да потърси друга добра болница. Щерев например. При инвитрото е от огромно значение кой го прави. Иначе можеш да се окажеш с дадени пари /не, че има гаранция при споменатите от мен/ и ощр време изгубено.
Ако ще прави инвитро да си проучи малко и да реши къде. Ако й предложат инвитро веднага, нещо не е както трябва. За резултати е необходимо индивидуален подход.

# 703
Да, Мagnollia, съгласна съм с теб. Заради това написах клиника в София. Може би трябваше да уточня "някои от големите клиники в София". Идеята ми беше да не губи една година в чакане единствено да започне самофинансиран опит. Това се опитвах да споделя.

# 704
Да, Мagnollia, съгласна съм с теб. Заради това написах клиника в София. Може би трябваше да уточня "някои от големите клиники в София". Идеята ми беше да не губи една година в чакане единствено да започне самофинансиран опит. Това се опитвах да споделя.

Благодаря ви момичета bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт