Парфюмни размисли и страсти - 189

• 91 900
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
  • Germany
Моля за мнение и отзиви за този парфюм спешно Praynig
D´Orsay Tilleul
http://www.fragrantica.com/perfume/D-Orsay/Tilleul-477.html
Най-красивата и реалистична липа в парфюм. Свежа, в ранно утро, уханна, пролетен бриз във въздуха, с капчици роса по нея. Ако си вървяла юни месец по морските улици с нацъфтели липи, ето на това мирише. Много хубав парфюм Heart Eyes
Аз влизам да се похваля защото знам че ще ме разберете. Hug
Най -накрая тествах Bois d"iris  на VCA и ми хареса много, толкова  че направо си го взех и сега много ме радва. Разви се страхотно, колкото повече време стои на кожата ми, толкова повече ме радва и по-красив го усещам -хем сладък, хем солен, носи ми някакво усещане за релакс, плаж и спокойствие. Бях чела мнения в темата че при някой много избива и се усеща тамян,  аз такъв не усещам и  добре че е така защото например  fille en aiguilles  на SL  ме потресе.
Другото което много ме изненада беше Gardenia petale  на VCA- в първите 20 минути след като си пръснах на кожа,  направо ме задушаваше , много тежък го усещах и после изведнъж това усещане изчезна и стана един свеж, цветен, лек парфюм, много нежен и хубав. Сега и  на него взех да му се чудя дали да го купя. Това което ме притеснява е дали   в големите жеги през лятото  също ще  е носим или сезоните са му пролет-есен и дали да не изчакам до тогава. Ако някой го е разносвал и има мнение ще се радвам да сподели  Hug  bouquet
BoMarina, имаме сходен парфюмен вкус, с радост да си пръскаш ириса на ВК Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Гардения петал на мен ми идва твърде белоцветен и главоболен на носене. Да, наистина е хубав и фин парфюм, но трябва да си сигурна, че харесваш бели цветя, иначе ще бъдеш разочарована. Пробвай го няколко пъти преди да предприемеш покупка.
Аз току що излях цяла проба Tardes върху себе си без да искам... Grinning Не ми трябват нови любови...

Хммм...този Тардес е много благ. Типово е подобен на Градската кралица- пудрен, сладко-горчив. Нотите са различни, но има общ знаменател.
Deziderata, абсолютно съм съгласна, че е подобен като усещане на Градската кралица, но освен нея усещам още голяма доза Алшими и един стар о де колон на баща ми, което усещане съм запомнила, и което е толкова близо до сърцето ми Heart Eyes
Тардес започва силно алкохолно при мен. Като любимия ми крем дипломат, в който са добавени накиснати в ром стафиди, задушени с ябълкова ракия ябълки и млечни, хрупкави бадеми Heart Eyes Усещате изобилието на плодове, но се радвате на богатия крем, в който са потопени, гъст, млечен, леко желиран, с една красива  и ненакъртваща сладост. Тардес е богат и скъп плътен крем, бели, горчиви бадеми и бадемово мляко, облаче пудрен хелиотроп, фината сладост на бобовата тонка и някъде отдалеч красива и високомерна розова роза и подложка от бяло, сухо и безкрайно красиво дърво. Мускусът е чист, леко перилен, една идея химичен, но не до степен да ме дразни. Сливите ги усещам, и то осезаемо, особено в базата. Ненавиждам сливи в парфюм, единствено в Алшими ги обожавам. И тук са такива, като плътен сливов мус Heart Eyes Усещам ги леко стипчиви, съчетали се чудесно с кедъра. Точно в базата излиза и онази леко мъжка, леко ретро нотка. Харесва ми заигравката на плътен и скъп крем, горчиви бадеми, бобова тонка и киснати в алкохол плодове Heart Eyes Какво му трябва на любител на пудрените и гурме аромати, нали Party Показа много добра трайност и проекция, а на ръкава ми още го усещам от вчера. Много добър.

# 526
D´Orsay Tilleul
Липа, 100%, чиста, ефирна, свежа, току що цъфнала, утринна и хладна.  Няма какво друго да кажа.

# 527
  • Бургас
Kovatcheva,Бижу - благодаря.Това ми трябваше и се радвам да го прочета  bouquet

# 528
Kovatcheva  много ти благодаря за отговора   bouquet
Явно наистина вкуса ни е сходен , в тази връзка  и по темата за carner barcelona - пробвала ли си ликьорено- шоколадовия El born? Защото и на мен tardes на carner barcelona много ми хареса, обаче в крайна сметка el born ми завъртя главата . Hug

# 529
  • Germany
El born ми мирише на El Born в Барселона, буквално  Mr. Green Живяла съм един месец в квартала, обиколила съм всички малки и тесни улички, стари сгради, малки магазинчета за какво ли не, малки кафенета. Слушала съм цяла нощ пиянски серенади, най-хубавото реге, в изпълнение на съседа-негър от Ямайка, крещящи търговци на какво ли не, араби с дълги роби, продаващи дрога. Атмосферата е много бохемска. В Ел борн можеш да хапнеш хамон, да пиеш вино, да си купиш турон, да се потопиш в атмосферата на местните хали, да ядеш риба, да си поръчаш перука, да ти направят прическа в салони, излезли от някой филм преди 50 години или да пазаруваш в хранителен магазин, с продавачи араби, китайци и индианци  Crazy. Кварталът мирише на стари, вековни къщи, населението, което ги населява е шарено, миризми се носят всякакви - типичните средиземноморски аромати се смесват с китайски, арабски и всякакви подправки от готвещите, от тъмните кътчета се носи силна и задушлива миризма на марихуана и хашиш, на непроветрени барове и запушени ресторантчета, на още неизхвърлен боклук, нареден за събиране по улиците.
Началото на Ел борн е непосилно за мен. Смолите, санталовото дърво и подправките ми идват в повече. Не го усещам ликьорен, а мръсен, непроветрен. Като омекне става наистина уникален красавец, с определено мъжко звучене, но не мога да изтърпя началото му. Може да му дам още един шанс, но на този етап имам по-хубави от него, звучащи в този дух  Wink

# 530
D´Orsay Tilleul
Липа, 100%, чиста, ефирна, свежа, току що цъфнала, утринна и хладна.  Няма какво друго да кажа.
А има ли къде в София да се тества и купи?  Praynig

# 531
Не.
Парфюма е великолепен. Heart Eyes

# 532
  • Варна
Липа има пред нашия блок, вчера обаче като минавах покрай нея и не знам защо ми замириса на нещо, което ме е срам да спомена тук във форума  Embarassed (произвежда се от мъжете)
 Joy. Наскоро писахте за парфюми със странни аромати, че не знам защо се сетих и за това.
Макар, че по принцип липата си мирише доста свежо.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 09:04 от karie

# 533
А липа с мед много често мирише на напикано особено като престои.

# 534
El born ми мирише на El Born в Барселона, буквално  Mr. Green Живяла съм един месец в квартала, обиколила съм всички малки и тесни улички, стари сгради, малки магазинчета за какво ли не, малки кафенета. Слушала съм цяла нощ пиянски серенади, най-хубавото реге, в изпълнение на съседа-негър от Ямайка, крещящи търговци на какво ли не, араби с дълги роби, продаващи дрога. Атмосферата е много бохемска. В Ел борн можеш да хапнеш хамон, да пиеш вино, да си купиш турон, да се потопиш в атмосферата на местните хали, да ядеш риба, да си поръчаш перука, да ти направят прическа в салони, излезли от някой филм преди 50 години или да пазаруваш в хранителен магазин, с продавачи араби, китайци и индианци  Crazy. Кварталът мирише на стари, вековни къщи, населението, което ги населява е шарено, миризми се носят всякакви - типичните средиземноморски аромати се смесват с китайски, арабски и всякакви подправки от готвещите, от тъмните кътчета се носи силна и задушлива миризма на марихуана и хашиш, на непроветрени барове и запушени ресторантчета, на още неизхвърлен боклук, нареден за събиране по улиците.
Началото на Ел борн е непосилно за мен. Смолите, санталовото дърво и подправките ми идват в повече. Не го усещам ликьорен, а мръсен, непроветрен. Като омекне става наистина уникален красавец, с определено мъжко звучене, но не мога да изтърпя началото му. Може да му дам още един шанс, но на този етап имам по-хубави от него, звучащи в този дух  Wink
[/quotе

Страхотно описание, направо се пренесох в квартала  bouquet
Точно бохемско усещане ми носи, но явно съм щастливка защото при мен непроветрената част липсва Simple Smile

# 535
  • София
kovatcheva - отново описваш омайно и красиво  Crazy

Липа има пред нашия блок, вчера обаче като минавах покрай нея и не знам защо ми замириса на нещо, което ме е срам да спомена тук във форума  Embarassed (произвежда се от мъжете)
 Joy. Наскоро писахте за парфюми със странни аромати, че не знам защо се сетих и затова.
Макар, че по принцип липата си мирише доста свежо.

karie - много интересно мнение  Simple Smile Благодаря ти за смелостта да го споделиш с нас тук.  Party
Помня, че малко преди да дойде в България парфюма на  L`Erbolario - Ombra di Tiglio ми бе доста интересен като идея, четях мнения за него и ми бяха любопитни отзивите във fragrantica. Впечатление тогава ми направи следния коментар:
---------------
This is a fresh soapy cologne that make me think to something of the 1800, the soap bar of Mugler's Cologne and in the firsts 20 minutes of the fragrance: pure fresh sperm. Really, the same sweet salty acidity.
---------------

Озадачих се доста от това мнение...Когато го тествах не усетих нищо такова и си казах, че явно само онзи човек прави такава странна връзка с аромата на липа, докато сега не прочетох твоето мнение  Grinning

# 536
  • Варна
Deetron, Значи не е случайно  Blush

# 537
  • Бургас
стига де,поръчах го вече.

# 538
Здравейте момичета! Като парфюмен лаик идвам при вас за помощ   bouquet

Обожавам парфюмът Alien на Thierry Mugler. Изразходила съм го почти до половината и смятам да спестявам за друг парфюм, за предпочитане пак на Thierry Mugler, не задължително от серията Alien. Иска ми се да не е точно същия, но да носи подобно усещане, защото съм влюбена в него и получавам много комплименти за него (тоест, харесва се хаха). За съжаление вече почти не го усещам като си пръсна Sad

Бихте ли ми препоръчали нещо?

# 539
Здравейте момичета! Като парфюмен лаик идвам при вас за помощ   bouquet

Обожавам парфюмът Alien на Thierry Mugler. Изразходила съм го почти до половината и смятам да спестявам за друг парфюм, за предпочитане пак на Thierry Mugler, не задължително от серията Alien. Иска ми се да не е точно същия, но да носи подобно усещане, защото съм влюбена в него и получавам много комплименти за него (тоест, харесва се хаха). За съжаление вече почти не го усещам като си пръсна Sad

Бихте ли ми препоръчали нещо?
Ами няма друг на Тиери, който да ти носи подобно усещане според мен. Пробвай Ангела и Уомънити, ама не ми се вярва. Peace
Можеш да си купиш някоь от безкрайните разновидности на Елийън, предимно летни и не толкова трайни и плътни. Ако си ползвала ЕДП варианта и си го харесваш най-добре си го поднови него.

Общи условия

Активация на акаунт