Парфюмни размисли и страсти - 189

• 91 886
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
стига де,поръчах го вече.
Няма никаква опасност Tilleul D`Orsay да ти замирише на ... това! Laughing

Една нова колежка ни мори с Ангел и Ла ви е бел в тези температури(и от онези дни когато беше още по-топло)!!! Crazy

# 541
  • Варна
z_nalbantova, сподели после впечатленията си от парфюма  Wink

# 542
Няма никаква опасност Tilleul D`Orsay да ти замирише на ... това! :lol

От къде го поръча?

# 543
Здравейте момичета, имам един въпрос към вас.Събирам мнения за новата бронзова богиня траен ли е заслужава ли си,защото видях съставките му в fragnatica и ми се стори по моя вкус,но бях чела тук из форума,че май не е много траен.Реших все пак още мнения да поискам.Ако се откажа от бронзовата богиня мисля да разгледам парфюмите на Hermes и да си избера евентулано някакъв,ако може и някакви мения относно парфюмите на Hermes и кой е най-добрия който вие сте ползвали и най траен.Блогодаря ви много предварително за отговорите   bouquet  bouquet

# 544
  • София
Здравейте момичета! Като парфюмен лаик идвам при вас за помощ   bouquet

Обожавам парфюмът Alien на Thierry Mugler. Изразходила съм го почти до половината и смятам да спестявам за друг парфюм, за предпочитане пак на Thierry Mugler, не задължително от серията Alien. Иска ми се да не е точно същия, но да носи подобно усещане, защото съм влюбена в него и получавам много комплименти за него (тоест, харесва се хаха). За съжаление вече почти не го усещам като си пръсна Sad

Бихте ли ми препоръчали нещо?
Пробвай Womanity, мисля, че ще ти хареса  Peace

# 545
  • Стара Загора
Няма никаква опасност Tilleul D`Orsay да ти замирише на ... това! :lol

От къде го поръча?
Има го в Parfimo
http://www.parfimo.bg/d-orsay-tilleul

# 546
В тон с темата, искам да ви попитам на кой популярен парфюм ми прилича Zara Black? Мисля, че така се казваше, днес го подуших, беше на касата. Много ми напомня някой от най-разпространените парфюми, но не мога да се сетя кой.
Също и ако знаете за тези ролончета, които са на касата, на тях не им запомних имената, в едни лъскави розови опаковки...  newsm78 В Зара в мола на Цариградско ги гледах.

# 547
  • Бургас

Аз си купих 3 масълца от там, не са лоши, но миризмата им не е концентрирана. Няма голяма трайност. Става да се намажеш по ръцете и тялото за разкош, но аромат има само като си допреш носа до кожата. Моите аромати са Розов Локум, Императорска коприна и Ориенталска къпина, който най-много харесвам от трите.
Исках да ви напиша моите предложения за бюджетни любмци, това са парфюмите на Расаси. Имам тези:
http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/Abyan-19675.html
Най-сочната малина с теменужки, подобен е на YSL Parisienne
http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/Roohey-Tehbak-19686.html
Уникален парфюм, толкова плътен и нежен едновременно. А трайността му е около 2 денонощия, дори след душ се усеща. Моя позната има YSL Belle Dòpium, много близки са като аромат, само дето Расаси, като повечето арабски парфюми, е по-траен.
Следващото ми предложение е http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/Royale-22377.html
Това е чист ароматен антидепресант, толкова сочен и вкусен. Слънце в бутилка. Аромат, който не спира да се развива почти до самото си изветряване. Уникална трайност. Много комплименти съм отнасяла с него.
И накрая най-хубавото, което едва ли е най-бюджетното, но все пак... http://www.fragrantica.ru/perfume/Rasasi/La-Yuqawam-Femme-19669.html
Това е моят емблематичен аромат. Омагьосващ е. Оприличават го на Черната Орхидея, но все пак имат някои разлики. В ЧО по-ясно усещам цитруса, а тук изпъква повече млякото. Аз пред двата парфюма бих избрала La Yuqawam. Това е блаженство за мен. Уникална тайност, дори повече от предишните описани, защото самият аромат е много отличаващ се. Това е моят любимец сред всичките ми парфюми. А го отнасям към бюджетните, защото го купих за 107-8 лв. за 75 мл., което си е далавера като се има предвид цената на ЧО.

[/quote]
Благодаря ти за споделеното Simple Smile Може би ще се въздържа засега.
 А по отношение на парфюмите на Расаси, тъкмо съм на тази вълна. Трябваше по-рано да питам  в темата. Преди няколко дни поръчах три: http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Tasmeem-Men-19684.html по препоръка на Deetron, за което му благодаря Simple Smile Другите два са: http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Abyan-19675.html и http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Oudh-Al-Misk-19524.html. Тях просто ги харесах по отзивите. Чакам ги с нетърпение и ще споделя, когато ги изпробвам  Grinning

# 548
Здравейте момичета, някой купувал ли си е парфюм от Лили? Взех си Нина на Нина Ричи, ползвала съм го много дълго, но последно беше преди поне 6 години. Ароматът е същия, не откривам разлики, но трайността ме притеснява доста. Имам спомен,че беше доста траен, а от този пръснах преди да си легна и на сутринта нямаше нищо останало от аромата. Цената беше 104 лв за 80 мл.

# 549
  • София
KDS - радвам се да разбера, че и ти си харесала марката Rasasi, защото ако трябва честно да си говорим, тя няма статус на някаква класна и известна марка, както са дизайнерските, също не е и бутикова/нишова, твърде скъпа и недостижима...Та не очаквах някой да напише положително мнение за нея тук  Simple Smile

Дано Rasasi Tasmeem Men и Oudh Al Misk не те разочароват.

Oudh Al Misk е страхотен аромат за мен, защото поне до сега, в друг парфюм не съм помирисвал толкова подчертан и естестевен здравец, а аромата на здравец ми е един от любимите принципно. Едновременно цитрусов, зелен, той е и дървесен с хубава плътност. Наистина различен, едновременно той е и лек, лесен за възприемане с дървесен привкус. Тук нямаме познатия арабски тежък ууд - съвсем друга е дървесната подложка. Ветивера също се усеща в по-голяма част от шлейфа, като дава една приятна хладина. Ако трябва на кратко да го опиша -  зелен, искрящ и свеж. За цената си е ултра, мега находка. Но го виждам една идея по-билзо до  мъжката публика, не че не може да се носи от жени, но липсва каквато и да било сладост.

Rasasi Tasmeem Men - за него може доста да се пише, но не искам да изпадам в твърде много приказки - за мен е един от най-хубавите подправъчно-ориенталски аромати, които съм помирисвал. Много добър микс от кремава сладост, подправки и роза.

Между другото, женския вариант - Rasasi Tasmeem Women
Скрит текст:

e също много приятен. Не е никак ориенталски, а напротив - много западен - цветен и зелен. Поне аз усещам основно много хубав и мек жасмин + свежи и зелени нотки. Перфектен избор за пролет-лято. Мисля си, че дамите, които харесват жасмин и го търсят във водеща роля, но без да е тежък, допълнен от свежи нотки, това би бил чудесен вариант за прохладен цветен парфюм, който е по-скоро зелен и свеж, отклокото цветен. Цената му е абсурдна в сравнение с качеството, което дава.

Колкото до линията La Yuqawam, познавам само мъжкия вариант, но напълно ти вярвам на хубавите описания за женския. Мъжкият е брутално добър - едновременно плътен, богат, траен минимум 24 часа, което е мооооого над личните ми нужди. Вярно, че напомня доста на Tom Ford Tuscan Leather, но си има  и разлика - нотките на малина са по-отчетливи и сочни...

Жалко, че в България нямаме магазин, който да предлага повечето от парфюмите на Расаси, защото вярвам, че са хубав избор не само заради цената си, но най-вече заради качеството.
Подозирам, че те като арабски производител не са задължени да спазват новите европейски забрани по отношение на парфюмните съставки, което ги прави още по-интересни. Като това важи и за други качествени арабски марки...Една колежка си донесе(с горещо насърчаване от моя страна Laughing) Arabian Oud Kalemat от Англия и е мега доволна от избора си за зимен парфюм.

В тази връзка, мога да споделя, че италинския Pal Zileri Cuoio е много близо до Tom Ford Tuscan Leather, даже е по-близо и от Rasasi La Yuqawam Homme. Нотките на малина в Pal Zileri Cuoio са по-тихи от тези в La Yuqawam Homme и според мен, цялостното звучене на Cuoio стои по-близо до Tuscan Leather.

Дълъг пост се получи, затова приклювам с пожелания за хубава седмица  Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 14:01 от Deetron

# 550
  • Бургас
Deetron, много ти благодаря отново за подробните насоки Simple Smile Всъщност аз все още не съм пробвала парфюмите на Rasasi, по-горе не съм цитирала правилно Elikain, за което й се извинявам. Тя ги похвали като бюджетни любимци, а аз от известно време съм заинтригувана от тях и тези дни чакам първата си поръчка Simple Smile Взех Rasasi Tasmeem Men, както и Oudh Al Misk за мъжа ми, с тайната надежда вторият да се хареса и на мен. Tasmeem men харесах по твои препоръки. Следя с интерес постовете ти, както и ревютата ти във Фрагрантика, защото смятам, че си перфектен в описанията и съм забелязала, че вкусовете ни за мъжки парфюми съвпадат /поне за тези, с които съм запозната/. За себе си поръчах Abyan Rasasi for women и мостричка на Rasasi Tasmeem Women , за който виждам, че също си писал Simple Smile Той също ми се стори много подходящ за сега, но не посмях на сляпо, защото имаше много малко отзиви. Може би другия път Simple Smile За линията La Yuqawam също четох много добри отзиви и за мъжкия и за дамския. По-нататък, ако ми хареса марката, предполагам, че ще се сдобия и с тях. Тези дни ще пиша отзиви, след като получа пратката Simple Smile
А следващата ми планувана покупка е Collezione Privata Viaggio d`Africa Pal Zileri, отново повлияна от теб и допълнително от поста на Deziderata, за което благодаря и на нея Simple Smile Почти съм сигурна, че и той ще ми хареса много.
Сега и Pal Zileri Cuoio ми стана интересен, защото много харесвам Тосканската кожа. Ще поразгледам и за него повече Simple Smile
Благодаря отново на всички за всичко споделено! Още съм нова в "парфюмните страсти" и мненията ви много ми помагат  Hug

# 551
И аз се включвам по темата за бюджетните любимци с Beauty на Елизабет Арден. За пролетта и за ежедневието е много добър избор, защото е свеж и същевременно някак топъл и уютен. Ухае на свежа зеленина и на козметичен крем. Много ненатрапчив и елегантен, без да е скучен.

# 552
  • София
Ето това http://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Tiare-4449.html е една достойна Бронзова богиня. Освен това има и крем за тяло и коса /ползва се като маска/ и нямам нищо против косата ми през лятото да ухае по този начин.

# 553
  • Варна
Seemly, е тук ме заинтригува,  още днес отивам да тествам.  Party

# 554
В тон с темата, искам да ви попитам на кой популярен парфюм ми прилича Zara Black? Мисля, че така се казваше, днес го подуших, беше на касата. Много ми напомня някой от най-разпространените парфюми, но не мога да се сетя кой

Zara Black Peony Smells like Viktor & Rolf Flower Bomb

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт