Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 136 967
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
... ползвате ли някакви еднократни пелени, които са по-еко. Ако може да препоръчате.
Baby Love Nature от магазини DM. Били на 50% биоразградими.
Само че на мен нощем се случваше да ми пропуснат.

# 136
# 137
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
И в Зеленото драконче са пуснали няколко вида еко-еднократни.  newsm78

Нашето пъпче падна много бързо, така че не мога да споделя опит.

# 138
Благодаря много   bouquet Харесах си едни. А да знаете по колко на ден ще са необходими за първите десетина дни  Rolling Eyes

п.п.
kalei, колко дни са "много бързо" за падане на пъпчето. Просто на БамбиноМио къвърите които съм взела ми се струват с много широко и твърдо коланче, за да не пречат на пъпчето и ми е казус.

# 139
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
На малката й падна на 3-я ден вкъщи.

# 140
OK, мерси. Значи за седмица.   bouquet

# 141
Cool, много зависи как е "вързано" пъпчето. На моята кака й падна на 3-тия ден след изписването (значи на 6-ти ден след раждането), но на малката й падна чак след 10-ина дни след изписването или около 16 дни след раждането (бях започнала да се притеснявам вече). Еднократните пелени също пречат на пъпчето, когато има щипка. Според мен няма проблем да използваш МП. Може би само да закопчаваш малко по-хлабавичко около кръстчето като наместваш щипката добре. Може да има риск да пропускат, но не ми се вярва, ако наместваш добре всичко.

# 142
Благодаря, Жи   bouquet нещата ми се проясняват  Blush
Да попитам, някой ползвал ли е плетените пелени на Disana. Струват ми се огромни за малко бебе, а и вариантите памучна и вълнена с велкро пак изглеждат за по-големи. Дори вълнените гащички няма размер за малко бебе. Споделете ако сте имали опит с тях. На мен ми харесват, защото са изцяло от естествени материи, но и на филмчетата все големи бебета показват.  newsm78

# 143
Здравейте момичета ,

Аз отново се включвам в темата Simple Smile За съжаление малко изостанах с избора на пелените , покрай всички останали приготовления за бебето , но имам още малко време за се подготвя , ако искам да започна с многократните пелени от самото начало .

Вече закупих първите бройки , но не мисля че направих правилния избор Sad
Имам 8 прифолда на Бамбино Мио с два чифта защитни гащички до 9 кг. , една пелена всичко в едно MioSolo , 3 бустер подложки на Бамбино Мио и едни защитни гащички на Blueberry . Пелената Miosolo е много голяма и дебела и се притеснявам , че дори и след като порастне малко бебето , пак ще му бъде много дебела . Защитните гащички на Blueberry също изглеждат доста големи , не мисля че ще са добре за новородено . Защитните гащички на Бамбино Мио са малки , изглеждат добре за новородено , но пък прифолдите са много големи и с тях гащичките стават много обемни . Доколкото разбрах прифолдите на Бамбино Мио вече са налични само в един униварсален размер .

Аз си поръчах всичко от България . В момента нямам възможност да правя поръчки от чужбина , така че ще трябва да се задоволя с това което се предлага на нашия пазар .

Сега възнамерявам да си купя тензух и да си направя сама прифолди за гащичките на Бамбино Мио , като се снабдя с още 2 чифта гащички и няколко допълнителни подложки . Има ли момичета , които използват този вариант за новородено ? Интересува ме , колко голямо трябва да направя парчето тензух и какви допълнителни подложки да си купя . Ориентирах се към Little Lamb , имат памук , бамбук и полар . Изглеждат ми по-тънки от бустерите на Бамбино Мио и си мисля , че в комбинация с тензуха , биха ми свършили работа .  Моля ви за вашите мнения !

Благодаря ! Simple Smile

# 144
Да попитам, някой ползвал ли е плетените пелени на Disana. Струват ми се огромни за малко бебе, а и вариантите памучна и вълнена с велкро пак изглеждат за по-големи. Дори вълнените гащички няма размер за малко бебе. Споделете ако сте имали опит с тях. На мен ми харесват, защото са изцяло от естествени материи, но и на филмчетата все големи бебета показват.  newsm78
Cool, аз използвам плетените пелени на disana откакто бебето ми беше на 4 месеца (просто преди това беше с еднократни). Паснаха му перфектно и много съжалих, че не съм започнала по-рано с тях. Тогава е било около 6 кг. Аз лично съм им голям фен именно заради естествената материя. Подложките от органичен памук, които се слагат вътре, също са страхотни. Не знам как биха стояли на новородено, но имай предвид, че те са с връзки, сгъват се навътре и това предполага добро регулиране на размера. Зависи и колко е голямо новороденото. Ако са му много обемисти в самото начало, просто изчакай малко, бебетата растат толкова бързо през първите седмици и месеци.

# 145
  • София
beaver, не се шашкай, изборът ти не е лош. Мисля, че имаш достатъчно неща на първо време. Изчакай малко и виж след раждането колко голямо ще е бебето, как ще наддава, ще си напаснете ритъма на смяна на пелени и подобни. Прифолди разбира се, че можеш да си направиш колкото искаш. Ако не се лъжа бях попадала на един български блог как се шият, но го нямам букмаркнат. Според мен е излишно шиенето - просто си сгъваш тензуха така, както ти е удобно (на кокото слоеве искаш, ширина, дължина и т.н.). Защитните гащички на Blueberry са наистина големи, но пък предлагат много копчета и начини на смаляване, така че не ги отписвай. И само още едно уточнение: бустер е различно от обикновена подложка. Видях, че си споменала подложките на Little Lamb - техните бамбукови са тънки, да, но защото са двуслойни, т.е. ще ти вършат работа в първите месец-два и после трябва да ползваш по две от тях. Поларените им подложки/от флийс/ са стей драй, те се слагат на голо на дупето, за да държат сухо откъм пишканото, ако има директен достъп до памук, бамбук и други подобни, които държат мокро. Не са попивни, ако очакваш това от тях.

# 146
  • Варна
Ето го блога, предполагам за него говори Dao:
Аз си направих няколко прифолда по модел от там, но станаха много обемни и почти не съм ги ползвала, само в началото, докато бебето пишкаше малко. Когато започнах с МП, имах доста напишкани дрехи, докато бебо стане достатъчно голям (ползвам МП от втория месец, а той се роди едва 2800 кг). Няма лошо в началото да ползваш еднократни, докато бебето порасне достатъчно  Wink

# 147
Благодаря Dao ! Всъщност аз не се изразих правилно относно прифолдите . Това което си мислех да направя не са прифолди , а както ти казваш парчета тензух , разкроени и минати на оверлог и да си ги нагъвам в защитните гащички . Върху тензуха ( към кожата на бебето ) смятах да слагам по една памучна , или бамбукова подложка за да попива по-добре  , а за през нощта и когато се налага да слагам поларена  , за да държи сухо . Имам купени и Bambino Mio liners , чиято цел доколкото разбрах е по-малко замърсяване на останалите части на пелените .  Предполам , че мога да ги ползвам с всякакви подложки и пелени , не само с тези на Bambino Mio . Бустерите на Bambino Mio са толкова дебели , че най-вероятно могат да се ползват самостоятелно в гащичките , но пък са изцяло полар и има усещането , че ще спарват много . Най-вероятно няма да ги ползвам изобщо в началото .
Гащичките на Blueberry наистина имат много копчета за регулиране и съм сигурна , че като порастне бебето ще ги ползваме , но в момента дори и закопчани на най-малкия възможен размер , пак са големи.

Знам , че най-добре ще се ориентирам след като се роди бебето и започнем да сменяме пелените , но в същото време тензухът не е кой знае каква инвестиция и си мислех , че си заслужава като за първите месеци , докато се ориентирам. По-късно най-вероятно ще пробвам и пелени всичко в едно .

Между другото , тази сутрин взех от простора прифолдите на Бамбионо Мио и видях , че са се свили след прането с по няколко см и по дължината и по ширината . Не знам дали е нормално , или аз направих нещо нередно . Изпрах ги на кратка програма , на 60 градуса , 1000 оборота на центрофугата с перилния препарат , който купих за бебешките дрешки - NUK .

Tsvetivn , аз също вече закупих един пакет еднократни пелени . Колкото и да ми се искаше да започна направо на многократни , осъзнах че като за първи път и без опит в отглеждането на бебе , по-добре ще бъде да имам и от двата вида като за начало .

Лек и усмихнат ден на всички ! Simple Smile

# 148
beaver, мойта беболина беше 2кг800гр когато се прибрахме вкъщи след родилното и пелените на Блубери (имам предвид Блубери мини делукс) бяха единствените които й пасваха чудесно и не пречеха на пъпчето.Продължаваме да ползваме тях, въпреки, че вече вероятно ще стават и едноразмерните на Блубери (сега е 4кг900гр). Гащичките на Бамбино мио при нея идваха много дълбоки в началото и затова не ги позлвахме. После слагах няколко пъти като падна пъпчето, но на ММ не му харесваше, че са доста обемни и ги зарязахме. Мисля да пусна обява в групата във ФБ че се продават, чисто нови са, а някои даже неразопаковани. Та заключението е, че преди раждането и пробването на различни варианти не е добра идея да се запасява човек много.

# 149
  • София
beaver, памукът винаги се свива. Дори те съветвам като си вземеш тензух, първо да го изпереш и тогава да минаваш на оверлог и да правиш ръбчета:) Имаме ФБ група, може да ти е полезно да гледаш и там: https://www.facebook.com/groups/1568265810074695/

Цвети, точно това е блогът - бях го мернала във ФБ групата

Общи условия

Активация на акаунт