Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 136 971
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
pussycat , Честито ви дъщеричка ! Да ви е жива и здрава и много радости да ви носи ! Simple Smile
Явно ти вече си понатрупала опит с пелените Simple Smile Аз също харесах формата на Blueberry и смятам да закупя one size delux , но ще изчакам бебето да порастне малко .

Dao ,
Да , знам че памукът се свива и че винаги преди да се ушие нещо , платът трябва да се изпере , но преполагах че за тези прифолди това трябва да е направено преди ушиването , за да не се променят когато клиентът започне да ги ползва . Както и да е , в моя случай е добре че малко се свиха Simple Smile

# 151
Здравейте , някои поръчвал ли е от http://www.ezbaby.eu/ и какви са му отзивите по отношение на пелените Baby WIzard ?Пише че стават от 3 до 15 кг т.е. стават и за новородени ?
Кой подложки са по подходящи бамбуковите или конопено памучните ?

# 152
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Baby Wizard не се лоши, но според мен за новородено ще са големи ( и за през нощта няма да са много подходящи).
Конопените подложки попиват повече от бамбуковите.

# 153
  • Варна
Аз ползвам Baby Wizard, поръчвала съм от алиекспрес и от езбейби. Доволна съм от пелените, все още ги ползвам с прифолдите на бамбино мио и от време на време (като свършат прифолдите), с китайските подложки, но все още са големи (на 8 м. е ), стърчат от джоба. Първия месец бяхме с еднократни, втория месец пропускаха, към третия вече прилягаха чудесно на дупето. През нощта понякога ги ползвам с конопена + допълнителна тънка бамбукова, двете увити с тензух и не съм имала течове през последните 3 месеца (а от седмица се изпишкваме в гърнето сутрин след сън)

# 154
Момичета , днес се сблъсках с нов проблем с прифолдите на Bambino Mio . Изпрах ги за втори път и ми направиха пилинг . Някой имал ли е такъв случай ? Вече започнах да се съмнявам в качеството на тези пелени и най-вече не съм сигурна дали в това състояние изобщо трябва  да ги ползвам за бебето Sad

@pussycat , ти имаше ли такъв проблем с Bambino Mio ? Спомням си , че и ти ги беше изпрала няколко пъти преди ползване .

Благодаря !

# 155
  • София
beaver, какво имаш предвид под "пилинг" - деламинирани ли са? Спазила ли си указанията за пране? Ако да и пазиш касовата си бележка, можеш да ги върнеш.

# 156
Здравей Dao ,
Имам предвид , че платът на прифолдите отделя нишки , които стават на топчета .
Според мен съм спазила указанията . Това беше второто изпиране , на същата програма и градуси , които ползвах и при първото . Сложих в пералнята и защитните гащички в мрежата за пране , но залепих лепенките , както е съответно инструкцията за тяхното изпиране .
Преди малко се свързах с онлайн магазина от където ги закупих и от там поеха нагажимент да пишат на вносителя за България .

# 157
  • Варна
Аз нямам такъв проблем с прифолдите на бамбино мио, а съм ги купувала втора употреба. По принцип пера всичко на 40 градуса, като веднъж в месеца пускам на 60 всичко, което понася високи градуси. Никакви нишки и топченца нямам.  newsm78

# 158
Аз ги изпрах на 60 градуса и двата пъти , но не би трябвало това да е проблем , защото в инструкцията за пране е споменато , че може да се парат на температура до 90 градуса , като 60 градуса е напълно достатчъно за изпирането им .

# 159
  • София
beaver, извинявай, ти пишеш прифолди - аз си мисля за кавъри и въпросът ми беше тъп  Embarassed Не знам това отопчване какво е, но не би трябвало да се отрази на попиваемостта и да е само козметично нещо. На каква центрофуга ги пускаш? Да не би да е от големите обороти? Само предполагам разбира се. Прифолди не съм ползвала.

# 160
Да Dao , програмата на която ги пуснах беше с 1000 оборота на центрофугата . Не знам дали това е много за прането на пелени , в инсртукцията за пране не е споменато нищо за оборотите .
Както и да е , аз вече се успокоих  Simple Smile Това е добър повод да си купя машинка за пилинг и ще ги " подстрижа " Laughing   

# 161
привет и от мен моят син е  на 2г  и 3 м  от седмица имаме ситни пришки по гърба с сърбеш и мисла  да сваляме съвсем памперса и сам се  нахасала да му мупа такива гашти за отказване на тези гадни памперси  но все оште не  съм се  орентирала на коя фирма да са някоя от вас мам4ета моля ви да ме посветва  благодараря ви предварително ...

# 162
Пелените не са гащи за отказване от памперс. На тази възраст направо го махай. А за сърбежа - на лекар.

# 163
beaver, аз имам прифолди на БМ и ги пера на 60градуса с 1000 оборота центруфуга. Такива топчета не съм забелязала и до ден днешен. По-скоро забелязвам леко износване, но е разбираемо месеци наред са прани всеки ден.
Аз не съм слагала на новородените бебета МП, нямам пряк опит. Но бих искала да споделя нещо за тензуха- това според мен е много добър вариант за новородено. Мъниците тогава акат с всяко хранене, а тензухът съхне изключително лесно. Сега с момчетата ползвам и тензухени парчета и те винаги са първи готови за употреба. Дори в някои моменти започнах от пълния шкаф да вадя кавър+тензух.
Относно Памучните Дисани- слагала съм на момчетата, когато бяха около 6 кг(около шестия месец беше). Слагах им малкия номер. В този период това ми беше единия от любимите варианти за нощно спане- дисана+ някоя допълнителна не особено дебела подложка, пасваха им много добре. Пак не е от пряк опис с новородено, но доста деца се раждат по-едрички и 6тия килограм го стигат много бързо, та затова реших да споделя.

# 164
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Ани Илиева_520087 целта на тренировъчните гащи е детето ако тръгне да се напишква да усети, че се намокря и да се спре. Те не попиват целият обем течност и в 90% от случаите не вършат някаква работа.
Ето това са популярните модели у нас.

Общи условия

Активация на акаунт