Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 138 677
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Калей, много ми се пазарува и бебешките дрехи ги накупих още в началото на април  Mr. Green много ми помогнаха да се настроя положително и да вярвам, че този път ще имам бебе. Предишните пъти нищо не купих, но и загубите не бяха кой знае в колко напреднала бременност. Така че този път, купувайки дрехите, дадох заявка на вселената да ми опази бебето и да си го гушна живо и здраво на термин.

За пелените не мога да се реша още, въпреки че те ще отнемат доста повече приготовления (пране 4-5 пъти + мазане на вълнените гащи с Линолин) от дрехите...

Май проблемът е в това, че още нямам кошара със шкафчета, където да почна да си нареждам нещата. Т.е имам всичко, но другата седмица почваме ремонт  #Crazy и докато не го свършим няма как да подредя детската... Но поръчаме ли дограмата, ще поръчам и пелените, таман ще пристигнат, а тя дограмата едва ли да отнеме много Simple Smile

От бързане да "публикувам" забравих да питам дали някой е пробвал тези кавъри да ги пере на ръка. Не ми се мушкат тези пластмаси в пералнята и се чудя дали става в леген с топла вода и една много подходяща четка за пране скоро си купих  Grinning

Също, ходих да оглеждам и еднократните памперси (за всеки случай да имам), но като прочетох съставките и не можах да се прежаля  Embarassed по същата причина не можах да купя и АМ (и то за всеки случай), бебешка козметика също  Cry

То май човек колкото повече остарява, толкова повече полудява. На 25 изобщо не бих/ бях се замисляла дали има химикали в пелените/козметиката/млекото...

Пък и много скъпи тези еднократните памперси в сравнение с пелените... Да се чуди човек защо всички не ползват пелени  Joy

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 21:46 от Mayflower123

# 346
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Всичко може да переш на ръка. Не мисля, че даже ще ти трябва четка.
Между другото - кавърите ( поне тези, които аз имам) нямат нищо общо с пластмасата. И аз преди да пристигнат, очаквах да са много дебели, груби и изкуствени на допир.   Grinning

# 347
И аз се надявам приятно да се изненадам от качеството на гащичките, но наистина мисля да ги пера отделно от пелените. То и в нормалното пране разделяме памучни от синтетични материи, затова мисля и с пелените така да процедирам. Четката я купих, защотото не мога да си представя материята на гащичките и в случай, че влезе ако някъде по ръбовете да мога да го изчеткам  Joy ама ако не се наложи да я ползвам, още по-добре  Laughing

Сигурно е коментирано и преди, но от телефона влизам, пък и много почнах да забравям, та реших пак да попитам:

На новородено бебе с прифолд и защитни гащички колко големи трябва да са дрехите? В бг има някаква номерация, която тук не съществува, затова ако може в килограми или месеци да ме упътите  Simple Smile

Дрехите, които съм купила са от 0-3 месеца, но още не съм ги изпрала и седят с етикета, та ще мога да ги заменя за по-големи, ако се наложи. Просто от 3-6 месеца ми се видяха огромни, но пък ако пелената не се събира в малките дрехи, ще взема от големите  Flutter

И изобщо ако може малко разяснение за обличането на бебе, което е с многократни пелени.

Тези бодита изобщо удобни ли са, или трябва ританки с блузка (за да може ританка та да е по-голям размер от блузката примерно)...

Хубава вечер на всички Simple Smile

# 348
Аз предпочитам бодита и гащеризони. С бельо и дрехи изобщо от две части все ми е разпасано като го вдигат.
За размер 0-3 мисля, че ще ти е ок за началото. NB не вземай, че са много мънички и се обличат броени пъти. Аз и все гледам да е широчко  Grinning От защитните гащи и да остане нещо в ръбовете, слънцето го избелва, както и от самата пелена де. Изобщо ако чак така си бях представяла МП нямаше да се навия да ползвам  Laughing Прането на ръка и отделно не виждам смисъл, но с първо бебе си представяш и правиш нещата понякога прекалено  Grinning

# 349
Mims, благодаря  Heart Eyes много се радвам, че пелените се събират в дрешките 0-3м Simple Smile тук има само 2 УЗ за цялата бременност и няма и как да разбера колко голямо евентуално ще е бебето  newsm78 за НБ съм взела само 2 неща  Grinning но пък скоро една приятелка ми каза, че тя нейните дрехи ги сортирала по големи (реална), а не по етикет. Направо щях да припадна като сравних панталонките от 0-3м едни с други --> имам два чифта супер малки панталонки 0-3, един средно голям чифт 0-3 и един огромен панталон пак от 0-3 и всичко е на една марка  Thinking със останалите дрехи е същата работа: на една марка е всичко, един размер, но различна големина, ама здраве да е Simple Smile

Наистина с първо бебе едно си представяш, а друго излиза...аз даже не знам и какво да си представям  #Crazy

Прането на пластмасовите гащи на ръка единствено си го представям от гледна точка на това, че те евентуално ще са по-малко замърсени от пелената, понеже са синтетични, няма да остават петна по тях и следователно доста по-малко пране и време в пералнята ще изискват.

А и пелени ще взема 24-36, докато защитните гащи ще са най-много 6-8 чифта и тях ще трябва по-често да пера, няма да могат да чакат да се събере за пералня...

Но пък като видя зор може и всичко в пералнята, какво толкова Simple Smile

Особено след като видях цената на еднократните памперси, защитните гащи ми се виждат вече супер евтини, та може и повече от 8 чифта да взема :p

# 350
  • София
Пелените не раздуват чак толкова много в сравнение с еднократните памперси. Има разлика, но е малка. Аз пера всичко в пералнята - и вложките, и защитните гащи. Карам с едни гащи на ден, като на 3 ч сменям вложките. Той ака в гърнето основно, така че рядко цапа гащите. Събира ми се една пералня на 4 дена, което ми е съвсем ок. Вложките само ги изплаквам, иначе много се вмирисват, и чакат в един леген.

# 351
Честно казано на мен и изплакнати ми миришат, а пера през ден  Embarassed
За номерацията и фирмите явно шият в различни заводи. Нямам друго обяснение. За себе си не пазарувам от такива. Искам като си поръчам дреха без да съм я видяла(често ползвам интернет  Laughing ) , да не се изненадвам. Аз имам доста по-малко вложки  Embarassed нощем слагам еднократен за да не разбуждам(някой бебета не се хранят през нощта) обичам всичко да ми е употребено максимално.

# 352
Не знам с прането и вмирисването как ще стане, може би като почна да сменям и ще си създам някаква рутина.

Днес пристигнаха фъзитата --> много са симпатични и меки, имат копче за прехлупване на коремчето, и копче по-долу за пристягане на краченцата. Инсъртите са органични 50% памук 50% хемп, но като че ли са доста дълги и излизат от джоба  newsm78 Но много ми харесаха Simple Smile имам 7 от тях, но са 3-36 месеца (един размер). Гледам, че имат и размер новородени, но за новородено поръчах 24 флат пелени от органичен памук + 5 кавъри блубери Капри размер 1.

Не знам дали ще ми стигнат само 5, но се надявам някой да ми подари поне още 2-3... Ако никой не ми подари и видя зор с 5, ще си поръчам още.

Поръчах и една Дисана вълнени гащи за новородено, които смятам да ползвам през нощта... 3 снапи и един чифт безопасни игли  Grinning в понеделник ще пристигнат...нямам търпение да ги зърна Simple Smile

Тази материя пул на фъзитата наистина много мека и нежна, приятно ме изненада, но самите пелени изглеждат огромни... Дори в дрехи за 3-6 месеца ми се вижда невъзможно да се поберат... Но като почна да ползвам, ще се отчета Simple Smile още 1 месец до термин  Grinning големи вълнения Simple Smile

# 353
Малко в страни от темата, но искам да попитам дали има от къде в София да си купя непромокаем плат като най-външния слой на popin пелените на close planet.
(За хигиенни нужди на кученце ми трябва).

# 354
Малко в страни от темата, но искам да попитам дали има от къде в София да си купя непромокаем плат като най-външния слой на popin пелените на close planet.
(За хигиенни нужди на кученце ми трябва).
Бебешките подложки за матрак не вършат ли работа? В ИКЕА дори има 2 броя в пакет, които нямат и ластици, та съвсем би трябвало да са удобни.

# 355
Мерси, dollly, не се бях сетила.

# 356
  • София
Мами, как съхранявате вложките/пелените докато дойде време за пране? Досега ги изплаквах хубаво с вода, изтисквах и държах просто в леген, но нещо почнаха страшно да миришат. Пера на всеки 4-ти ден с прах + добавката на Бамбино Мио. Мислех си нещо за кофа с вода и вътре една лъжица от препарата  newsm78 Приемам идеи всякакви  bouquet

# 357
Няма нужда нито от изплакване, нито от кофи с вода. Само изпражненията се отстраняват. Не перете на 4 дни, най-добре на два максимум, иначе се развиват бактерии и миризми.

# 358
  • София
Здравейте, мили момичета.
Цопвам се тук, до този момент съм чела предимно фейсбук страницата.
Очаквам своето първо инвитро бебе-чудо в началото на декември. Чакахме я няколко години и през това време се утешавах, че ми се дава време, за да се подготвя и да избера всичко най-добро за нея. Така че попрочетох малко за многократните пелени, раници и слингове, естествено раждане (което май ще ни се размине) с надежда и аз да си гушна детенцето някой ден.
Засега всичко върви добре и броя месеците до срещата ни, като твърдо се решихме на МП, нищо че нямаме никакъв опит с нищо до този момент...
Връщам се назад, за да изчета, защото всичко ми се струва ужасно трудно и сложно, с много непознати думи и сякаш имам нужда да видя различните системи наживо, за да ги схвана. Тъй като имаме познати, които ще бъдат в САЩ през септеември, ми се ще да съм избрала и да поръчам от там една част от нещата за беба.
Сигурно ще задам някой глупав въпрос, за което предварително се извинявам. Нямам търпение да се запознаем макар и витруално!
 Hug Hug Hug

# 359
  • Варна

Чувам, че фъзи бънз били много претенциозни на пране, често не се изпирали добре и миришели на акУ, пропускали на крачетата и Т.н, но пък цената им е много добра. Дали да рискувам? Има отстъпка на 6 БР за $ 70 в момента. Това е доста изгодно...

На мен не ми допаднаха Фъзи бънз и бързо ги продадох. Така и не успях да ги докарам тези ластици и копчета, та каквито и вложки да сложех, пропускаха. В началото също си взех по няколко различни пелени, за да пробвам кое ще ми допадне най-много. В момента ползвам основно джобове с памучни прифолди на Бамбино, имам 2 поп-ин и няколко фитед пелени на Little Lamb за по-дългите разходки. Харесва ми идеята на peleni.bg с пробния комплект под наем, но късно разбрах.
Едникратни ползвах първия месец и половина, докато малкия наддаде на килограми до универсалните размери, защото не ми се влагаше в пелени за новородени. След това само на една почивка също беше с еднократни и сега в яслата, че не ми се занимава да им обяснявам за пелените. Но той е едва от седмица на ясла, то може и да ги пробвам. Та няма лошо и да се редуват МП с ЕП, зависи от желанието на майката. Аз много се радвам, че таткото ме подкрепи от самото начало, даже свекърва ми свикна с МП  Grinning
За рамера на дрешките - всичко си зависи от детето, но и от марките дрехи. Моят син върви дребничък, така че нито съм ползвала удължители за бодита, нито е имал дрехи, които да облече 2-3 пъти и да ги израсте. Но пък има голяма разлика в размерите например на БГ дрешки и на дрешки, поръчвани от Англия. Така че докато не дойде бебето, няма как да се ориентираш  Wink
Аз съхранявам пелените в кофа, но наистина лятото си миришат повечко, затова трябва да се перат по-често.

krisss_bs , добре дошла! Лека бременност и не се притеснявай да питаш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт