Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 136 982
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
jenn_kata, аз пера на 60 всичко. Китайски имам две от скоро и не мога да кажа все още, но литъл ламб джобовете се деламинираха изключително бързо. НО пък кавърите им все още не, а са купени по едно и също време. Останалите пелени са ок, но те и по етикет са си пригодени за 60 градуса.

Идеята със снимки за сравняване  емного хубава и ще се опитам и аз да допринеса със снимков материал. Може би ще е след седмица, че тогава ще имам помощ за зверчовците.

# 196
  • София
А как разбирате, че са се деламинирали? Физически слоят се отлепя (и това се вижда) или започват да пропускат?

Ние ползваме ежедневно китайски от 3 месеца и за момента не забелязвам проблеми (пропускат понякога, но откъм крачетата и то когато са доста напоени)

# 197
Да, вижда се. Слоят стои "рошав" и си личи, че не е плътен. Като налющена боя някак изглежда.

# 198
  • Варна
Ами Little Lamb се перат на 30 градуса, както знаете, нормално да се повредят. Аз пера всичко на 40 градуса + дрешки, като през 3-4 месеца (за сега 2 пъти съм го правила) пускам само пелените на 60 веднъж с препарат за пране и веднъж само с вода. Лятото често суших на слънце. Пелени ми пропускат, когато са много напоени, напр. Little Lamb вътрешни+кавър вече не издържат много, все пак малкия е на 10 м и пишка повече, та ще ги продавам. Иначе много си ги харесвах. Не съм забелязала нещо да ми се е деламинирало, въпреки че малко не ми е ясно какво представлява и как изглежда такава пелена.

lovelivelife, явно не сте открили подходящите "гащички" за Вашето дете. Може би ако споделите каква/какви системи ползвате (джобове, вътрешни пелени с горни гащички, всичко в едно), ще могат по-опитните да Ви дадат съвети и насоки. Ако искате, разбира се, да продължите да използвате пелени за многократна употреба.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 21:11 от Tsvetivn

# 199
тук се опитах набързо да покажа разликите във видовете пелени които ползвам и размерите.
Аз купих пелените от Англия. Доставиха ми ги за една седмица. Не мисля че е объркващо или ужасно скъпо, а и доставката излезе 3 лв. Ако решиш да поръчваш и имаш нужда от помощ, бих могла да помогна. Прецени си добре какво искаш да купиш. После винаги можеш да поръчаш допълнително бройки. Въпрос на вътрешно усещане и предпочитание е какво да ползваш. А това ще го разбереш след като се роди бебчето.
Аз сгреших и купих доста пелени и 4бр. гащички на бамбино мио, а после не ми хареса че са много обемни и останах само с блубери мини. Поръчах си допълнително бройки и сега съм само с тях. А другите си стоят така и не ги ползвам. Верно, по-евтино е и ако цената е от значение, прифолди и гащички е отличен вариант. Затова по-добре изчакай и пробвай и после си допълни бройките.

А от кой сайт ги купи, за да ти излезе толкова евтина доставката? Всички, които аз проверих са с доставка не по-малко от 5 лири.

# 200
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Повечето сайтове имат безплатна доставка то английски адрес над определена сума. От там с превозвач наистина може да излезе 3-4 лева.

# 201
Повечето сайтове имат безплатна доставка то английски адрес над определена сума. От там с превозвач наистина може да излезе 3-4 лева.
Точно така поръчах и аз - безплатна доставка до английски адрес и после с превозвач до България.

# 202
Каква марка са джобовете? Само бамбукови/конопени ли слагаш и по колко? 
Принципно бамбука (коноп не съм ползвала, но мисля, че и за него важи) попива много, но бавно. Трябва микрофибърна или памучна подложка, която да отвежда постепенно течността.  Peace

# 203
  • Варна
Аз също ползвам 5-слойни бамбукови и конопени подложки, като ги увивам с бамбуков тензух (предполагам и с обикновен ще стане).

# 204
Каква марка са джобовете? Само бамбукови/конопени ли слагаш и по колко? 
Принципно бамбука (коноп не съм ползвала, но мисля, че и за него важи) попива много, но бавно. Трябва микрофибърна или памучна подложка, която да отвежда постепенно течността.  Peace

Пелените са езбейби(китайски) доволна съм как пасват на детето. Лятото слагах една извън джоба и една вътре от бамбуковите. Сега слагам по една само в джоба,за да му е сухо и сменям по-често. Конопените ги ползвам през нощта. Не ползвам тензух.

# 205
Първо, моето мнение е, че джобовете (особено китайските) не стават за нощна пелена.
Ако разбирам правилно и слагаш само една подложка (честно казано може и с две да не стане), няма начин да изкарате нощта,без значение какви ще са гащите. 

# 206
Първо, моето мнение е, че джобовете (особено китайските) не стават за нощна пелена.
Ако разбирам правилно и слагаш само една подложка (честно казано може и с две да не стане), няма начин да изкарате нощта,без значение какви ще са гащите. 

Чела съм за много мами,които нямат проблем, с две подложки разбира се. Е , при мен и с две не става. И през нощта си е с еднократен, защото ми омръзна всичко да е мокро и за смяна.

# 207
  • Варна
То си зависи от бебето. Моя не пие много вода и си изкарва с китайски джоб + конопена + двуслойна бамбукова подложки. Аз пък познавам мама, която сменя еднократна пелена нощем и въпреки това почти всяка сутрин е мокър. Може би при нея проблема е с размера на пелената, но пък и сина й пиел адски много вода. Аз съм стигнала до извода, че при МП си е по метода проба-грешка. Така всеки ще открие подходящата комбинация за своето дете.

# 208
явно,но  презнощта ми омръзна да пробвам и да го простудявам. Затова и спрях

# 209
Понеже не ми се занимава с поръчка от Англия, можете ли да препоръчате хубава марка пелени всичко в 1, която да става за новородени? Нито Pop-in имат за новородени, нито Blueberry и TotsBots...

Общи условия

Активация на акаунт