Пелени и гащички за многократна употреба - 17

• 137 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Знам, че няма проблем, защото баткото си е съвсем ок, обаче се чудя все пак дали не му ограничават движенията...  newsm78

# 241
Ограничават ги, но чак толкова много в сравнение с памперса и не така, че да има някакви последствия.

# 242
Здравейте,

И аз се включвам с въпрос за плетените пелени на Дисана, които изглеждат макар и може би не най-бързите за смяна, то най-натуралния вариант, на който се натъкнах, съпоставими с друга немска марка - щорхенкиндер. Някой ползвал ли ги е, може ли да сподели мнение - аз ще изкажа моето, след като натрупам опит, надявам се положителен, бебето се очаква януари месец Simple Smile

Харесва ми, че при Дисана е вълна и органичен памук, няма някакви полиестери и гадни неща в непромокаемите гащички, както е при повечето алтернативи...също и предпочитам всичко да ми е в един натурален цвят, хич не ме радват шарениите и материите им тип мушама.

Поръчала съм 10 вътрешни гащички с 12 подложки + 2 бустерни за радходки, както и еднократи подложки и два броя вълнени горни гащи, надявам се като за начало да стигнат, при положение, че смятам да пера всеки ден и имам пералня и сушилня, взела съм си и от двата продукта на Дисана за миене и поддръжка на вълените горни гащи. Сега остава пелените да са удобни на бебето и да не пропускат. Моля, споделете, ако имате някакви наблюдения, а аз ще споделя, когато натрупам лични впечатления.

# 243
Aurora_89, здравей. Аз не съм ползвала. Единствено съм чела за тях. Те не могат да се ползват с бодита. Ще ми бъде любопитно да опишеш как се случват нещата след като започнеш да ги ползваш. Бяха ми много симпатични, но не се престраших с тях. Мисля, че в старите теми бях срещала една майка от Германия, която беше разказвала.

# 244
  • София
Aurora_89, и на мен ми е любопитно да кажеш мнение, като почнеш да ги ползваш.
Аз с първото бебе бях с Fuzzi Bunz, не останах много доволна - обемисти са и пускат по крачетата, но си отгледах детето до научаване на гърне с тях. С второто почнах с тях, но ми омръзна да го преобличам, защото се е намокрил, и имах чувството, че му ограничават движенията. Затова взех 4 кавъра на Бамбино мио и комбинирах с моите си подложки. Направо супер, много съм доволна! Подложките са памучни, имам и три бамбукови. Нищо не се мокри, нищо не пуска, на обем са съвсем малко по-големи от еднократен памперс.
Тези на Дисана са ми много интересни, но не бих се престрашила да пробвам - системата с връзките ме притеснява, както и вълнените гащи - а през лятото? Четох, че нямало проблем, обаче все пак се чудя - аз май не бих обула такива лятото... Иначе аз харесвам шарени принтове, симпатични са ми, но пък това си е лично мнение. Ще чакам с любопитство да споделиш опита си!

# 245
Благодаря ви за включването, и аз нямам търпение да ги пробвам, терминът ми е след 3 седмици и се надявам да изкараме с тях доволно поне няколко месеца, пак ще оправдаят инвестицията дори и при 3-4 месечно ползване, а и смятам да се пробвам с ЕБХ в комбинация, така че да не се проточва ползването на пелени твърде дълго. Ще ги почвам без каквато и да е база за сравнение, надявам се да са правилните за нас, защото доста се рових по форумите преди да пусна въпроса тук и не намерих почти никаква информация за тях  Praynig

А за вълнените гащички през лятото и мен ме притеснява, че ще му е твърде горещо, но до тогава има няколко месеца, а ако се наложи ще се огледам за алтернативни варианти за непромокаеми гащички. Първите 3-4 месеца поне мисля, че ще е ок с тях, а това не е малко време, което да му спестя от всякакви изкуствени материи Simple Smile

# 246
Да се включа и аз с едно питане към запознатите мами с многократните пелени и различните видове, които се предлагат. Бебето ми е на месец и е ужасно подсечено от няколко седмици. Направи памперс дерматит, при който освен, че се зачерви цялата, стана на мехури. Много трудно овладяваме положението и поради тази причина реших да пробваме многократните пелени. Взех няколко пробни комплекта на БамбиноМио. Но след смяна на пелената кожата и е доста мокра, а това е ситуацията, която трябва да избегнем, защото от влагата дипето още по-трудно се възстановява от подсеченото. Та въпросите са ми:
- има ли пелени, които държат по-сухо?
- кавърите на БамбиноМио с какви други подложки мога да ги ползвам предвид това, че подложката е в пряк досег с кожата на беба?
Благодаря Simple Smile

# 247
  • София
Здравей! Кавърите на БамбиноМио стават с всякакви подложки. За държането сухо - опитай Фъзи Бънц, там подложките се пъхат в пелената и държи сухо, но вземи и еднократни подложки, да не се дразни от изкуствената материя. Подложките им стават за Бамбиното - аз сега ползвам точно тази комбинация. Мий дупето с отвара от смрадлика и дръж много голо дупето. Скорошно оправяне!

# 248
Можеш да си купиш еднократни подложки Бамбино мио, те също държат сухо.
Надявам се сте се консултирали с лекар.

# 249
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
В общи линии почти всяка пелена тип джоб държи сухо. Тук трябва да се има предвид, че по-евтините (китайски) джобове могат да направят реакция с по-чувствителни дупета.
Ти можеш да си вземеш "сухи" подложки, които се слагат над попиващата подложка. Има за много кратна употреба и такива за еднократна, като при вторите не всяка марка държи сухо(тези, които си спомням са Бамбино мио и Поп ин).

# 250
# 251
Благодаря за бързите отговори. Взела съм от еднократните подложки на БамбиноМио и именно с тях дупето беше доста мокро, направо лъщеше. Еднократната я слагам върху памучната и тя е в досег с дупето.
Консултирахме се с дерматолог, той ни постави диагнозата, но не можем да стигнем до пълно успокоение на кожата. Пробвахме какви ли не кремове, на всяка смяна тампонирам със смрадлика или лакка и пак нищо.

# 252
опирай тогава с многократните. Аз ползвам тях и съм много доволна. Дупето винаги е сухо. Но нямаме и вашите неволи. Дано намерите скоро решение!  Peace

# 253
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
В такъв случай пробвай поларените и по-честа смяна. Ти в момента на колко време сменяш пелената?

# 254
Пелената я сменям на максимум 2 до 3 часа.
пелените тип джоб не абсорбират ли по-добре влагата сравнение с тези от две части?

Общи условия

Активация на акаунт