Математически турнири - 32

• 95 762
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • най-шареното място
Ми спри да ме включваш в нервенето тогава!
Малко е странно, аз да обяснявам /за чужд пример/, че може да е /и най-вероятно е/ ОК, а ти да ми приписваш нервене. Пишем в една посока, но ти се противопоставяш на мнение като твоето.

За разлика от Дидева, аз допуснах, че са изброени всички налични резултати. Ннормално е преди да попиташ.
Скрит текст:
Изобщо много ми е неприятно да ти посочвам колко некоректни са последните ти постове, в които ме цитираш, но "вие" не следва да се употрябва така свободно.

# 646
Малко е странно, аз да обяснявам /за чужд пример/, че може да е /и най-вероятно е/ ОК...
Ако имаш предвид примера на maria77bg с второкласниците, хич не е ОК. Напротив.

НЕкласирано: ЧХ 86; ИС 30; КМС 43; ЕК 105; ВМС 58.
Класирано:     ЧХ 82; ИС -;   КМС 47; ЕК   85;  ВМС 49.
Очевидно резултатите на класираното дете от КМС, ЕК и ВМС няма как да го изпратят на национален кръг. Не се е класирало и от АМС. Остава да е влязло с резултата от ЧХ, но некласираното дете има по-висок резултат там. Кое точно му е наред?

# 647
  • най-шареното място
Да, Дидева, видях после дискусията, че няма как да е Коледно.
Така прилича на пропуснато дете.

# 648
  • София
Благодаря за линка за класираните състезатели за националното състезания. Моята дъщеря е класирана за втори клас, със сигурност е заради 115 точки, второ място от ЕК, тъй като на другите състезания е с по-нисък резултат. От нейният клас е класирано и момче с максимален резултат на Салабашев, но момиче с втори резултат на Салабашев и много добри резултати на останалите не е класирано.

# 649
Да попитам има ли някой задачи от състезанието по случай Деня на детето в ОМГ Пловдв (от минали години).

# 650
Задачи и решения има в сборник, който може да се купи от ОМГ. Но са до 2010г.

# 651
а дали не е това причината да няма национално класиране от ЕК тази година?

http://fakti.bg/mnenia/144099-igri-na-kodove-tronove-i-dosieta?u … ampaign=firstpage

в долната част на статията се коментира точно това състезание...

# 652
Кои състезания трябва да издържи детето, за да се класира за национално - до тук виждам : КМС, ВМС,ЧХ,ИС или може да се яви и на други? Сигурно въпроса изглежда глупав, ама не сме ходили на състезания досега
Благодаря

# 653
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кои състезания трябва да издържи детето, за да се класира за национално - до тук виждам : КМС, ВМС,ЧХ,ИС или може да се яви и на други? Сигурно въпроса изглежда глупав, ама не сме ходили на състезания досега
Благодаря

и Европейско кенгуру  Peace

Цитат
Учacтиe

Πpaвoтo нa yчacтиe в Haциoнaлнoтo Maтeмaтичecĸo Cъcтeзaниe ce oпpeдeля чpeз пpeдвapитeлнa ceлeĸция, бaзиpaнa нa peзyлтaтитe нa cъcтeзaтeлитe oт cлeднитe cъcтeзaния:

1. Maтeмaтичecĸo cъcтeзaниe Eвpoпeйcĸo ĸeнгypy
2. Aвcтpaлийcĸo мaтeмaтичecĸo cъcтeзaниe АМС
3. Maтeмaтичecĸи тypниp Ивaн Caлaбaшeв
4. Maтeмaтичecĸи тypниp Чepнopизeц Xpaбъp
5. Koлeднo мaтeмaтичecĸo cъcтeзaниe KMC
6. Beлиĸдeнcĸo мaтeмaтичecĸo cъcтeзaниe BMC

Haй-ycпeшнo пpeдcтaвилитe ce cъcтeзaтeли в пocoчeнитe cъcтeзaния ce дoпycĸaт дo Haциoнaлнoтo Maтeмaтичecĸo Cъcтeзaниe в cъoтнoшeниe 9:2:4:3:1:1 пo peдa нa избpoявaнe нa cъcтeзaниятa oт 1 дo 6.

# 654
Много благодаря ст. Добри.

# 655
Кои състезания трябва да издържи детето, за да се класира за национално?
Не разбирам понятието " издържи".
 st. Dobri е дала списъка от състезания, резултатите от които се вземат предвид при определяне на участниците в Националното състезание за тази година.
Дали детето ще бъде поканено на НС зависи от много неща. Какви точно, засега не успяхме напълно да разберем.  Simple Smile Оказа се, че в някои състезателни групи и максималният резултат не е достатъчен.

# 656
  • Пловдив
Задачи и решения има в сборник, който може да се купи от ОМГ. Но са до 2010г.
Преди месец питах за такъв сборник в ОМГ, казаха ми че отдавна нямали екземпляри   Confused
Така че и аз се присъединявам към молбата, ако някой има задачи от състезанието по случай Деня на детето, да драсне един ред на лични   bouquet

# 657
Здравейте,
Моля ако някой има задачите от ПМЗ-Варна 2015 г. за 5 и 6 клас да ми ги пусне на westar@abv.bg
Благодаря предварително

# 658
Не разбирам понятието " издържи".
Ние не сме ходили на турнири, така че извинете ме ако не съм се изразила правилно

# 659
За Пловдив - някой има ли отговори от състезанието на ОМГ за деня на детето 2014г?

Общи условия

Активация на акаунт