Математически турнири - 32

• 95 766
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Пиша от телефона. Една част от решението е разбирането и осмислянето на условието. Можем ли да коментираме задачите? Когато прочетох 7 си казах, супер лесна, но за първокласници не е. Моят е и ПУК.Начертал си е на черновата един триъгълник и един вариант, но на беловата нищо не е написал, просто не е бил сигурен. Сгрешил е с дрехите задачата, лесна, според мен.Тази с птиците и тя по мое мнение е грешна, но нея не успях да я смятам на ум, трябваше да я разпиша. Намирам

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 14:54 от aniram*

# 721
Намирам я за трудничка. На 6 е написал само отговора, като си е изтрил цифрите във фигурите. 4 зад. С отсечките е пак изброяване на варианти, като 7зад. Лично аз, ненавиждам такива. Не можаха ли да измислят нещо различно, а не вижте и пребройте определени варианти. Докато чакахме децата се заговорих с две мами. На едната детето е получило грамота от СЪюза на математиците за отлично представяне през годината на мат.състезания за 1 клас. Детето е имало 90% първи места на турнирите, когато излезе каза, че не е решило 7зад.

# 722
На 4зад. Кой е верният отг? Нямам нерви да ги броя?  И на 1 зад?

# 723
Е, чак пък да нямаш нерви. Успокой се. Laughing

Според мен: 1зад. С- коригирах се
4зад. С

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 15:31 от gerka

# 724
Много съм си спокойна даже. Ненавиждам подобни задачи с варианти и ми е досадно да ги решавам. Когато нещо ти е досадно, броиш, броиш, разсееш се и изпуснеш някой вариант, от там ще ти отиде верния отговор на кино/ 4 зад./, а на 7 зад. ще ти отнемат точки.
 За мен финала е успех.
И при нас 1 зад. е С Peace
Скрит текст:
Отделно детето снощи 2 часа беше с висока Т, едва му я смъкнах, но сутринта беше непреклонен, че ще ходи на финала. На " Математика без граници" беше резерва, и не успя да влезе във финала, т.е. не искаше да изпуска и този. Кашля, и са го питали болен ли е, той отговорил, че си е много добре, нищо му нямало, обясни ми, че го било страх да не го накарат да напусне Mr. Green. Дори тренировката по шах не си я пропусна след финала днес, за това пиша от телефона, чакам. Просто математика, шах, математика, шах Crazy

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 16:45 от aniram*

# 725
И аз не ги харесвам, моите момчета също, но това не означава, че са трудни.  Laughing
Честно казано елементарно е, но е досадно- наистина.

# 726
Има ли резултати?

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 17:16 от mihaelad

# 727
Миналата година резултатите се появиха на сайта на СМГ към 19 - 19.30ч. На вратата бяха залепени доста по-рано. Тази година задачите за трети клас ми се струвят много трудни. Любопитно ми е дали ще има максимален резултат.

# 728
  • София
На децата раздаваха някакви сертификати и дипломи за участие. Не ми стана ясно каква е разликата между двете. newsm78
Като че ли дипломи са за тези, които имат отлично представяне на ЕК, а сертификати на останалите участници, които са се класирали на националното от други състезания. Но не съм убедена, че е точно така, тъй като направих извода базирайки се на няколко деца само.

# 729
  • Варна
Може ли някой, който има задачите за група 5-6 клас да ги публикува? Нашите са останали в хотела Sad

# 730
Може ли когато резултатите излязат някой да ги снима или нещо подобно?

# 731
Вече са разлепени.

# 732
  • Варна
И ние имаме същата молба. 

# 733
а кога ще бъдат публикувани  условията на задачите?

# 734
Може ли някой да сподели нещо за  резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт